Mitä-verkosto | Plan

Uudet tuulet puhaltavat Planin vapaaehtoistoiminnassa kun Mitä-verkoston toiminta nykyisellään päättyi vuoden 2018 lopussa. Vapaaehtoistoiminnan kokonaisuutta Planilla on kehitetty entistäkin vaikuttavammaksi kokoamalla toimintoja yhteen ja nuoret aikuiset ovat vapaaehtoistoiminnan yksi keskeinen kohderyhmä. Räväkkää toimintaa ja nuorille aikuisille suunnattuja tapahtumia siis tulee varmasti jatkossakin, ja moni verkoston ryhmistä ja aktiiveista jatkaa toimintaa osana Planin vapaaehtoistoimintaa. Lisätietoja muutoksesta ja uusista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista antaa Maiju Tuomainen (maiju.tuomainen@plan.fi). Tervetuloa jatkamaan toimintaa oikeudenmukaisemman maailman puolesta Planissa!

 

Mitä-verkostossa vaikutat

Mitä-verkosto tarjoaa 18–30-vuotiaille nuorille mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia globaalin vastuun sekä tyttöjen oikeuksien puolesta. Työmme on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Kampanjoissa pyrimme lisäämään suomalaisten nuorten aikuisten tietoa kehitys- ja ihmisoikeuskysymyksistä, tasa-arvosta ja tyttöjen oikeuksista. Vaikutamme myös poliitikkoihin ja päättäjiin, jotta globaalit kysymykset huomioidaan päätöksenteossa. Verkoston kautta nuorten ääni pääsee kuuluviin myös Planin työssä.

Lisätietoja: Anna Juhola, Vapaaehtois- ja lähettilästyön koordinaattori – anna.juhola@plan.fi

Yritysvastuun materiaalipankki

Mitä-verkoston yritysvastuun teemaryhmä on työstänyt lyhyen materiaalipankin, jonka avulla voit tutustua yritysvastuun keskeisiin teemoihin helposti ja nopeasti.

Materiaalipankkiin pääset tutustumaan täältä.

MITÄ KUULUU -TAPAAMISET

Mitä olet aina halunnut kysyä vaikuttajalta? Tässä on tilaisuutesi! Mitä kuuluu -tapaamiset ovat uusi väylä parikymppisille tutustua asiantuntijoihin ja päättäjiin. Tapaamisissa vaikuttaja ja pieni joukko kiinnostuneita tapaavat rennossa hengessä, vaikkapa kahvikupposen äärellä. Tarkoituksena ei ole pitää kalvosulkeisia, vaan jutella ihminen ihmiselle. Tapaamiset ovat helppo tapa saada äänesi kuuluviin ja oppia juuri niistä mieltäsi askarruttavista asioista, joista ei lehtihaastatteluissa puhuta.

Tietoa tulevista tapaamisista saat verkoston somekanavissa (@mitaverkosto Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä).

Voit ehdottaa mielenkiintoisia asiantuntijoita, ja kuka tahansa verkostolainen voi myös itse järjestää Mitä kuuluu -tapaamisen. Ota yhteyttä somessa tai verkoston koordinaattorin Anna Juholan kautta: anna.juhola@plan.fi.