Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

28. toukokuuta vietetään kansainvälistä kuukautispäivää. Noin puolella maailman väestöstä on kuukautiset. Silti kuukautissyrjintä ja kuukautisköyhyys rajoittavat tyttöjen elämää ja koulunkäyntiä ympäri maailmaa. On se aika kuukaudesta. Puolusta kanssamme tasa-arvoa ja auta lopettamaan kuukautissyrjintä. Jaa tietoa sinulle sopivalla tavalla:

🩸 Tilaa menkkatarroja ja liimaa niitä sopiviin paikkoihin

Tilaa kuukautistarroja ja kerro, että on se aika kuukaudesta! Liimaa läppäriin, anna tutuillesi tai keksi muu tapa hyödyntää tarroja! Tilaa haluamasi määrä ilmaisia tarroja täältä.

🩸 Kirjoita mielipidekirjoitus paikallislehteen

Nosta kuukautiset keskusteluun paikkakunnallasi kuukautispäivänä 28.5. Meillä on menkkatiimi, joka suunnittelee kirjoituksia eri paikallislehtiin ympäri Suomea. Tule mukaan tähän näkyvään tempaukseen kirjoittamalla oma vastineesi. Miksi kuukautisista on tärkeää puhua? Jos haluat mukaan, laita viesti Maijulle.

🩸 Someta @plansuomi

Planin somekanavissa @plansuomi puhutaan kuukautisista 15.5. alkaen. Instagram-livessä pe 27.5. klo 17 kuulet ohjelmapäällikkömme Elisa Haran ja seksuaalineuvoja Pinja Eskolan ajatuksia kuukautisista. Osallistu keskusteluun!

Lisäksi suunnittelemme sketsejä @plannuoret TikTok-kanavalle lauantaina 21.5. klo 13–15 Planin toimistolla Helsingissä – olet tervetullut mukaan. Laita viesti Maijulle, jos haluat auttaa sketseissä joko tulemalla mukaan kuvaamaan tai auttamaan ideoinnissa ja käsikirjoituksissa etukäteen.

Haluatko tehdä maailmasta tasa-arvoisemman? 🌍 Haluatko oppia, miten voit vaikuttaa tasa-arvoasioihin yhteiskunnassa? Haluatko edistää sukupuolten tasa-arvoa niin omassa lähipiirissäsi kuin globaalisti? 💭 Tule mukaan suosittuun nuori tasa-arvovaikuttaja -ryhmään syksyksi 2022! Haku on auki 14.8. saakka täällä. Toteutamme ryhmän yhteistyössä Naisjärjestöjen Keskusliiton kanssa.

Sparraajana pääset tukemaan Suomeen muuttaneita nuoria heidän omien kiinnostuksenkohteiden ja vaikuttamiskanavien löytämisessä, sekä sparraamaan heitä vaikuttamisprojekteissa yhdessä Plan Suomen työntekijöiden kanssa. Vapaaehtoisiksi etsitään 18–35-vuotiaita nuoria aikuisia pääkaupunkiseudulla. Koulutus alkaa keskiviikkona 8.6. ja tapaamiset ovat keskiviikkoiltaisin syksyyn saakka. Ilmoittautumiset viimeistään 19.5. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: juulia.jarvenpaa@plan-international.org

Voimanaisia-hankkeessa toimijoina ovat äidit ja heidän 10–16-vuotiaat tyttärensä. Hankkeessa vahvistetaan sukupolvisuhteita mielekkään tekemisen ohella. Vapaaehtoisena voit osallistua toimintaamme oman mielenkiintosi ja osaamisesi mukaan, esimerkiksi retkien järjestämiseen, haastattelujen tekoon tai vaikkapa perheen pienimpien kanssa leikkimiseen. Kokoonnumme noin 1–2 kertaa kuussa toukokuusta joulukuun loppuun. Tervetuloa mukaan😊 Ilmoittautumiset viimeistään 20.5. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: reea.hinkkanen@plan-international.org

Innostaako sinua nuorten kanssa toimiminen? Haluaisitko kehittää taitojasi ryhmän ohjaamisessa? Aloitamme syksyllä Yhdessä-vaikuttajaryhmän erityisesti maahan muuttaneille nuorille pääkaupunkiseudulla. Etsimme mukaan ryhmälle neljää vapaaehtoista ohjaajaa syyskuusta 2022 alkaen maaliskuuhun 2023 saakka. Hae mukaan 31.8. mennessä täällä.

Olemme aloittaneet humanitaarisen työn Ukrainasta sotaa pakenevien lasten ja heidän perheidensä tukemiseksi Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa. Hätäapukeräyksemme ukrainalaisten lasten auttamiseksi on nyt auki! Lisätietoa: https://plan.fi/ukraina  

Sinun tukeasi tarvitaan nyt. Lahjoittamisen lisäksi voit auttaa meitä jakamalla tietoa somessa ja muualla. Mikäli postauksen jakaminen ei tunnu luontevalta, voit tukea viestimme leviämistä somessa myös muilla tavoin esimerkiksi kommentoimalla ja tykkäämällä.

Voit myös järjestää Tytöt kriiseissä -valokuvanäyttelyn. Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoista koostuva näyttely vie ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä. Lisätietoa täällä.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on kuusi vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Seuraava yhteinen ponnistus on tyttöjen päivä 11.10., joka näkyy ympäri Suomea. Tällöin toimintaa on 12 paikkakunnalla. Suunnittelu käynnistyy toukokuussa.

Tampere

Aluekoordinaattori: Tommi Rättö

Ota yhteyttä: tampere.vapaaehtoiset@plan.fi

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Seuraava uusien vapaaehtoisten info järjestetään ti 24.5.2022 klo 16.30–17. Saat katsauksen toimintaamme ja tietoa avoimista vapaaehtoistehtävistä. Info järjestetään Teamsissa. Mukaan pääset klikkaamalla tästä. Lisäohjeita liittymiseen täällä.

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

  • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.
Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Plan vaatii Suomea myöntämään vastuunsa riittämättömistä ilmastotoimista 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää 33 maata, mukaan lukien Suomea, vastaamaan portugalilaisnuorten kanteeseen riittämättömistä ilmastotoimista.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan