Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

Tule kanssamme tekemään tyttöjen päivä näkyväksi kaikkialla Suomessa! Vuoden teemamme nostaa esiin urheilun vaikutuksen tyttöjen aseman ja oikeuksien edistäjänä. Jokainen tyttö ansaitsee kannustusta urheiluharrastukselleen 🏓💪⚽ Lue lisää tyttöjen päivän teemasta täältä.

Voit toimia monella tavalla:

💌 Tilaa ilmainen materiaalipaketti, josta saat tarvittavat välineet nostaa esiin tyttöjen oikeudet omalla paikkakunnallasi.

Tule mukaan tekemään tyttöjen päivän tapahtumia! Tyttöjen päivän koordinaattorimme Turussa, Tampereella, Oulussa, Raahessa, Kouvolassa ja Kirkkonummella ottavat mielellään uusia tekijöitä mukaan. Laita viestiä ja kerro kiinnostuksestasi.

☀️ Perusta tyttöjen päivän keräys! Planin keräyssivulla voit helposti perustaa oman keräyksesi ja kutsua läheisesi sekä verkostosi mukaan edistämään tyttöjen oikeuksia. Keräyksen voi perustaa myös yhdessä esimerkiksi urheilujoukkueen tai kaveriporukan kanssa. 

👂 Tule kuulolle tyttöjen päivän infohetkeen ti 26.9. klo 16. Saat tietopaketin tyttöjen päivän teemasta ja miten voit osallistua somessa päivän viettoon.

📚 Haasta lähikirjastosi mukaan tyttöjen päivän tempaukseen: Teemaan sopivia kirjoja on tulossa esille kirjastoissa ympäri Suomea. Onko sinun kirjastosi mukana? Jaa tämä lomake kirjastollesi ja pyydä heitä ilmoittautumaan mukaan tyttöjen päivään. 

🖼️ Järjestä (digitaalinen) valokuvanäyttely: Meillä on seitsemän vaikuttavaa valokuvanäyttelyä, jotka voit tilata fyysisesti paikan päälle tai tilata sähköisen version. Voit järjestää näyttelyn esimerkiksi oppilaitoksessa, nuorisotalolla kirjastossa tai työpaikallasi. Vielä ehdit varata näyttelyn tyttöjen päiväksi. Lisätiedot: plan.fi/valokuvanayttelyt 

Osallistumme Nuorten vapaaehtoistoiminnan festareille tyttöjen päivänä 11.10. 2023 Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Meillä on tapahtumassa klo 13.30–17.00 messupiste, jossa esitellään vapaaehtoistoimintaa nuorille ja innostetaan heitä mukaan toimintaan. Haluaisitko sinä olla kertomassa, mitä kaikkea Planin nuorten ryhmissä ja vapaaehtoistoiminnassa on päässyt tekemään? Etsimme messupisteelle nuoria, jotka ovat toimineet jossakin Planin vaikuttajaryhmässä ja haluavat jakaa kokemuksiaan 🤩

Laita viesti Lindalle, jos pääsisit messupisteelle kertomaan Planin toiminnasta: linda.massa@plan.fi tai 050 5648492.

Nuorten vapaaehtoistoiminnan festarit järjestää Kansalaisareenan JEP – Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta -hanke yhteistyössä muiden vapaaehtoistoimijoiden kanssa.

Innostaako sinua nuorten kanssa toimiminen? Haluaisitko kehittää taitojasi ryhmän ohjaamisessa?

Starttaamme jälleen syksyllä Yhdessä-vaikuttajaryhmän erityisesti Suomeen muuttaneille nuorille pääkaupunkiseudulla. Etsimme mukaan ryhmälle kolmea vapaaehtoista ohjaajaa syyskuusta 2023 alkaen maaliskuuhun 2024 saakka.

Lue lisätiedot ja hae mukaan 10.9. mennessä täällä!

🕙 Milloin? Perjantaina 22.9. klo 14–15
📍  Missä? Joko livenä ulkoministerion tiloissa Katajanokalla tai Teamsissä
❓ Mitä? kuulet konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka nuoret ja rauha -teemaa on edistetty ulkopolitiikassa, nuorisotyössä ja kehitysyhteistyössä. Tapahtuman päätteeksi ohjelmassa verkostoitumista.

Lue lisätiedot ja ilmoittaudu 8.9. mennessä tämän linkin kautta.

Tilaisuuden järjestävät Suomen YMCA:n Liitto ja ulkoministeriö osana Suomen YK-nuorten koordinoimaa Nuorten rauhanviikkoa. Etäosallistujien määrää ei ole rajoitettu, paikan päälle mahtuu 35 vierasta.

Olemme olleet jo jonkin aikaa mukana Tiktokissa nimimerkillä @plannuoret. Nyt meidät löytää myös Instagramista! Plannuoret-tilillä sisältömme on erityisesti nuorille suunnattu.
Seuraamalla tiliä
✔️ pysyt ajan tasalla Planin tapahtumista ja vaikuttamismahdollisuuksista.
✔️ saat vinkkejä, miten pääset itse vaikuttamaan ja miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
✔️ opit lisää esimerkiksi siitä, miten tasa-arvo ja demokratia toteutuu Suomessa sekä maailmalla ja saat hyödyllisiä vaikuttamistaitoja.
✔️ kuulet, kun kesätyöhaku alkaa ja saat vinkkejä onnistuneeseen työhakemukseen.


Tule siis seuraamaan uutta tiliämme ja kerro, mistä aiheesta juuri sinä haluaisit kuulla lisää! Jos haluat päästä mukaan tuottamaan sisältöä @plannuoret -tileille, ole yhteydessä Emmiin, emmi.uutela@plan.fi.

Olemme aloittaneet humanitaarisen työn Ukrainasta sotaa pakenevien lasten ja heidän perheidensä tukemiseksi Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa. Hätäapukeräyksemme ukrainalaisten lasten auttamiseksi on nyt auki! Lisätietoa: https://plan.fi/ukraina  

Sinun tukeasi tarvitaan nyt. Lahjoittamisen lisäksi voit auttaa meitä jakamalla tietoa somessa ja muualla. Mikäli postauksen jakaminen ei tunnu luontevalta, voit tukea viestimme leviämistä somessa myös muilla tavoin esimerkiksi kommentoimalla ja tykkäämällä.

Voit myös järjestää Tytöt kriiseissä -valokuvanäyttelyn. Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoista koostuva näyttely vie ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä. Lisätietoa täällä.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on seitsemän vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Jatkuvaa toimintaa on Oulussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joiden yhteystiedot löydät alta.

Tampere

Aluekoordinaattori: Tommi Rättö

Ota yhteyttä: tampere.vapaaehtoiset@plan.fi

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

  • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.
Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Plan vaatii Suomea myöntämään vastuunsa riittämättömistä ilmastotoimista 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää 33 maata, mukaan lukien Suomea, vastaamaan portugalilaisnuorten kanteeseen riittämättömistä ilmastotoimista.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat kuukausilahjoituksellasi, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan