Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

Haemme nyt Planin hallitukseen uutta jäsentä! Plan International Suomi on säätiö, jonka toimintaa ja taloutta johtaa hallitus. Koska nuorten äänen kuuluminen ja nuorten osallisuus ovat meille keskeisiä arvoja, toimii Planin hallituksessa aina sekä yksi nuorten aikuisten edustaja että Planin lastenhallituksen edustaja. Nuorten aikuisten edustajan hallituspaikka vuosille 2024–2026 on nyt avoinna!

Lue lisätiedot ja hae mukaan 29.11. mennessä täällä.

Tunnetko vaikuttamisesta kiinnostuneen 11–16-vuotiaan nuoren? Haku Planin lastenhallitukseen on nyt auki, ja etsimme yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innostuneita uusia lastenhallituslaisia. Hakea voivat kaikki 11–16-vuotiaat (vuosina 2007–2012 syntyneet) nuoret. Aikaisempaa kokemusta vaikuttamisesta ei tarvitse olla – pelkkä kiinnostus riittää!
Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea.

Toivomme mukaan 11–16-vuotiaita nuoria erilaisista taustoista. Tarkemmat ohjeet sekä hakulomake löytyvät nettisivuiltamme. Haku lastenhallitukseen on auki 26.11. asti.

Lisätietoja hausta voi kysyä suoraan lastenhallitukselta Instagramin kautta tai nuorten toiminnan suunnittelijalta emmi.uutela@plan.fi.

Miten voimme tukea Suomeen muuttaneita nuoria työelämään siirtymisessä? Tervetuloa DNA:n kanssa järjestämäämme webinaariin 29.11.2023 klo 14–16 ottamaan selvää!

Webinaarimme tavoitteena on tarjota nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille tietoa ja käytännön työkaluja, joiden avulla nuoria voi tukea elämän tärkeissä siirtymävaiheissa. Webinaarissa kuulet kolme inspiroivaa puheenvuoroa alan asiantuntijoilta sekä Planin ohjaajien ja toimintaamme osallistuneiden nuorten ajatuksia aiheesta.

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu mukaan täällä!

Nenäpäivä tulee taas. Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja kerää varoja maailman lapsille, ja me olemme yksi yhdeksästä järjestöstä, joiden toimintaa tuotoilla tuetaan. Katso lähetystä perjantaina 10.11. klo 19 Yle TV2 tai Yle Areenassa, lisätietoja täällä.

Ubuntu Film Club järjestää perjantaina 1.12. klo 17–21 Kalliolan Settlementtitalolla Helsingissä nuorisotapahtuman yhteistyössä Think Africa ry:n kanssa. Tapahtuman tarkoituksena on voimaannuttaa erityisesti diasporan afrikkalaisia, mutta myös kaikkia muita nuoria löytämään potentiaalinsa yhteiskunnan muutoksen tekijöinä. Tapahtumassa näytetään elokuva nimeltä Stop filming us, joka kertoo nuorista aktivisteista Goman alueella Kongon demokraattisessa tasavallassa. Elokuvan jälkeen on fasilitoitu pienryhmäkeskustelu aktivismista, tutustumista eri järjestöjen toimintaan sekä verkostoitumista muiden kanssa.

Haluaisitko sinä tapahtumaan kertomaan Planin toiminnasta? Pääset katsomaan kiinnostavan elokuvan, keskustelemaan muiden kanssa aktivismista sekä jakamaan omia kokemuksiasi vaikuttamisesta Planilla! Tapahtuma on englanninkielinen.

Ole yhteydessä Lindaan (linda.massa@plan.fi, 050 564 8492), jos haluat osallistua!

Tyttöjen oikeus urheiluun näkyi tyttöjen päivänä 11.10. ympäri Suomen urheilutapahtumissa, kirjastoilla, ständeillä, kouluissa ja eri puolille kaupunkeja ja kyliä liimattuina peilitarroina. Lämmin kiitos tyttöjen päivän koordinaattorit, materiaalipaketin tilaajat ja kaikki muut, jotka olitte mukana tekemässä päivää näkyväksi juhlaksi paikkakunnillanne 🙏 Katso nostoja tapahtumista tästä koosteesta.

Olemme olleet jo jonkin aikaa mukana Tiktokissa nimimerkillä @plannuoret. Nyt meidät löytää myös Instagramista! Plannuoret-tilillä sisältömme on erityisesti nuorille suunnattu.
Seuraamalla tiliä
✔️ pysyt ajan tasalla Planin tapahtumista ja vaikuttamismahdollisuuksista.
✔️ saat vinkkejä, miten pääset itse vaikuttamaan ja miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
✔️ opit lisää esimerkiksi siitä, miten tasa-arvo ja demokratia toteutuu Suomessa sekä maailmalla ja saat hyödyllisiä vaikuttamistaitoja.
✔️ kuulet, kun kesätyöhaku alkaa ja saat vinkkejä onnistuneeseen työhakemukseen.


Tule siis seuraamaan uutta tiliämme ja kerro, mistä aiheesta juuri sinä haluaisit kuulla lisää! Jos haluat päästä mukaan tuottamaan sisältöä @plannuoret -tileille, ole yhteydessä Emmiin, emmi.uutela@plan.fi.

Olemme aloittaneet humanitaarisen työn Ukrainasta sotaa pakenevien lasten ja heidän perheidensä tukemiseksi Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa. Hätäapukeräyksemme ukrainalaisten lasten auttamiseksi on nyt auki! Lisätietoa: https://plan.fi/ukraina  

Sinun tukeasi tarvitaan nyt. Lahjoittamisen lisäksi voit auttaa meitä jakamalla tietoa somessa ja muualla. Mikäli postauksen jakaminen ei tunnu luontevalta, voit tukea viestimme leviämistä somessa myös muilla tavoin esimerkiksi kommentoimalla ja tykkäämällä.

Voit myös järjestää Tytöt kriiseissä -valokuvanäyttelyn. Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoista koostuva näyttely vie ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä. Lisätietoa täällä.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on seitsemän vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Jatkuvaa toimintaa on Oulussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joiden yhteystiedot löydät alta.

Tampere

Aluekoordinaattorit: Tommi Rättö ja Sofia Bernoulli

Ota yhteyttä: +358 40 5222136 (Tommi)

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

  • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Tyttö hymyilee kuvassa.
Artikkelit, 5.12.2022

Vuoden Plan-aktiivi puolustaa tasa-arvoa

Vuoden 2022 Plan-aktiivi Senni Kaavinen haluaa edistää ilmastoasioita, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia.
Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.
Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat kuukausilahjoituksellasi, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan