Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

Tervetuloa mukaan inspiraatiopäivään la 4.2. klo 10–16 Helsingin Vallilassa. Teemana on “Suomi tasa-arvon edistäjänä maailmalla”. Luvassa on: 

 • rautaisia puheenvuoroja tasa-arvotilanteesta maailmalla ja feministisestä ulkopolitiikasta 
 • innostavia työpajoja TikTokista, hyvinvoinnista ja vaalivaikuttamisesta 
 • inspiroivia kohtaamisia ja oivaltamisen iloa yhdessä 💡 
 • herkullista kasvisruokaa 🍉 

Osallistuminen on maksutonta. Korvaamme matkakulut ja tarvittaessa majoituksen pe-la. Ilmoittaudu mukaan 15.1. mennessä täällä. Lämpimästi tervetuloa ❤️ Käy katsomassa Vilman fiiliksiä viime vuoden inspiraatiopäivästä täällä.

Tule vapaaehtoiseksi Matkalla-hankkeeseen tukemaan Suomeen muuttaneita nuoria työelämään ja jatko-opintoihin hakeutumisessa! Alkuvuodesta on tarjolla runsaasti mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä.

Tammi-helmikuun aikana järjestämme CV-työpajoja arkisin neljässä eri ryhmässä Helsingissä ja Vantaalla. Vapaaehtoisena autat nuoria kirjoittamisessa ja suomen kielessä. ✍️

Lauantaina 28.1. kello 12–16 järjestämme nuorille jatko-opintopajan, jossa he pääsevät kuulemaan erilaisista opinto- ja uramahdollisuuksista. Haemme tapahtumaan vapaaehtoisia auttamaan työpajoissa. Lisäksi etsimme vielä tapahtumaan nuoruudessaan Suomeen muuttaneita eri alojen ammattilaisia inspiraatiopuhujiksi kertomaan omista opiskeluistaan ja töistään.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Mira Hämäläinen mira.hamalainen@plan-international.org

Haluaisitko tukea Suomeen muuttaneita nuoria löytämään oman äänensä suomalaisessa yhteiskunnassa? 📣

Etsimme kahta vapaaehtoista Muuttajat!-hankkeen Tyttöryhmään, joka on suunnattu 16–19-vuotiaille tytöiksi identifioituville Suomeen muuttaneille nuorille. Ryhmässä harjoitellaan omiin oikeuksiin ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyviä perustaitoja. Samalla ryhmä tukee nuorten itsetunnon ja osallistumisrohkeuden kehittymistä.

Tyttöryhmä alkaa helmi-maaliskuun vaihteessa ja tapa tiistaisin noin 2,5 kuukauden ajan. Vapaaehtoisille järjestetään yhteinen perehdytys helmikuussa. Tule mukaan innostavaan ja merkitykselliseen ryhmään!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Juulia Järvenpää, juulia.jarvenpaa@plan-international.org

Huhtikuussa on eduskuntavaalit ja Plan haluaa sitouttaa eduskuntavaaliehdokkaita maailman tyttöjen oikeuksien puolustajaksi. 💪 Tule kampanjoimaan kanssamme, jotta seuraava eduskunta edistäisi tasa-arvoa ja tyttöjen oikeuksia ulkopolitiikassa sekä sitoutuisi kehitysyhteistyöhön. Julkaisemme maaliskuun 1. päivänä vetoomuksen, johon keräämme yhdessä nimiä ja jonka luovutamme vaalien jälkeen valituille päättäjille. Lisää vaalikampanjoinnista kuulet Inspiraatiopäivässä 4.2. sekä webinaarissa keskiviikkona 15.2.!

Olemme aloittaneet humanitaarisen työn Ukrainasta sotaa pakenevien lasten ja heidän perheidensä tukemiseksi Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa. Hätäapukeräyksemme ukrainalaisten lasten auttamiseksi on nyt auki! Lisätietoa: https://plan.fi/ukraina  

Sinun tukeasi tarvitaan nyt. Lahjoittamisen lisäksi voit auttaa meitä jakamalla tietoa somessa ja muualla. Mikäli postauksen jakaminen ei tunnu luontevalta, voit tukea viestimme leviämistä somessa myös muilla tavoin esimerkiksi kommentoimalla ja tykkäämällä.

Voit myös järjestää Tytöt kriiseissä -valokuvanäyttelyn. Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoista koostuva näyttely vie ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä. Lisätietoa täällä.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on seitsemän vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Jatkuvaa toimintaa on Oulussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joiden yhteystiedot löydät alta.

Tampere

Aluekoordinaattori: Tommi Rättö

Ota yhteyttä: tampere.vapaaehtoiset@plan.fi

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

 1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
 2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
 3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

 • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
 • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
 • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
 • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.
Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Plan vaatii Suomea myöntämään vastuunsa riittämättömistä ilmastotoimista 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää 33 maata, mukaan lukien Suomea, vastaamaan portugalilaisnuorten kanteeseen riittämättömistä ilmastotoimista.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan