Vapaaehtoistyö

VaikutaPlaninvapaaehtoisena

Tavoitteenammeonmaailma,jossakaikkienlastenoikeudetjatasa-arvototeutuvat.Edistäoikeudenmukaistamaailmaakanssammevapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista vapaaehtoistoiminnassamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita – kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Avoimet mahdollisuudet

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11. Tänä vuonna teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon. Lapsen oikeuksien viestintäverkosto haastaa kaikki pohtimaan hyvän kohtelun merkitystä:

✅ Mitä hetkiä sinulle on omasta lapsuudestasi jäänyt mieleen, kun sinua on kohdeltu hyvin? ​
✅ Tee päivitys, lisää #MullaOnVäliä #SullaOnVäliä ja haasta muita mukaan!
Lisätietoja kampanjasta täällä.

Puhutaan marraskuussa yhdessä lapsen oikeuksista 🤲🏽

Tasa-arvon puolesta, kirja kerrallaan! Kuinka tasa-arvoa voidaan konkreettisesti edistää? Miksi oikealla tiedolla on niin suuri merkitys tasa-arvoisemman tulevaisuuden rakentamisessa? Kuinka tiedonpuute vaikuttaa tyttöjen itsemääräämisoikeuden toteutumiseen?

Tule pohtimaan tätä yhdessä muiden kanssa tasa-arvolukupiireihin! Tsekkaa jo mukana olevat lukupiirit täällä tai ilmoita omasi mukaan täällä.

Miten voimme vaikuttaa yhdessä tyttöjen oikeuksiin vaikuttavimmin? Millaisella vapaaehtoistoiminnalla saamme muutosta aikaan? Mikä on vapaaehtoistoiminnan tulevaisuus? Näitä kysymyksiä pohdimme yhdessä kaikkien vapaaehtoisten yhteisessä online-työpajassa tiistaina 30.11. klo 16–18. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Haemme nyt Planin hallitukseen uutta jäsentä! Plan International Suomi on säätiö, jonka toimintaa ja taloutta johtaa hallitus. Koska nuorten äänen kuuluminen ja nuorten osallisuus ovat meille keskeisiä arvoja, toimii Planin hallituksessa aina sekä yksi nuorten aikuisten edustaja että Planin lastenhallituksen edustaja. Nuorten aikuisten edustajan hallituspaikka vuosille 2021–2022 on nyt avoinna! Lue lisätiedot ja hae paikkaa 5.12. mennessä täällä.

Tunnetko vaikuttamisesta kiinnostuneen nuoren? Tai oletko itse 11–16-vuotias innokas tasa-arvon ja lasten oikeuksien puolesta puhuja? Mikäli olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja olet syntynyt vuosina 2005–2010, olet lämpimästi tervetullut hakemaan lastenhallitukseen. Tarvitset vain kiinnostuksen vaikuttamiseen. Planin Lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä. Haku lastenhallitukseen on auki 24.11. asti.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on kuusi vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Meillä on kaikille avointa vapaaehtoistyötä eri paikkakunnilla. Vapaaehtoisena suunnittelet ja toteutat erilaisia tapahtumia ja tempauksia yhdessä muiden kanssa.

Ryhmät kokoontuvat säännöllisesti ja järjestävät erilaisia tapahtumia ja tempauksia edistäen tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa. Ryhmät ovat avoinna kaikille kiinnostuneille. Tule mukaan ottamalla yhteyttä paikkakuntasi aluekoordinaattoriin!

Helsinki

Aluekoordinaattorit: Emma Larjamo ja Pauliina Pöyry

Ota yhteyttä: pk-seutu.vapaaehtoiset @plan.fi

Tampere

Aluekoordinaattorit: Tommi Rättö

Ota yhteyttä: tampere.vapaaehtoiset@plan.fi

Turku

Aluekoordinaattorit: Sanna Harju ja Oona Aalio

Ota yhteyttä: turku.vapaaehtoiset @plan.fi

Kuopio

Aluekoordinaattori: Emma Huttunen

Ota yhteyttä: kuopio.vapaaehtoiset@plan.fi

Jyväskylä

Aluekoordinaattori: Ida Loponen

Ota yhteyttä: jyvaskyla.vapaaehtoiset@plan.fi

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen @hotmail.com

Seuraava uusien vapaaehtoisten info järjestetään tammikuussa 2022. Saat katsauksen toimintaamme ja tietoa avoimista vapaaehtoistehtävistä. Info järjestetään Teamsissa ja se kestää 30 minuuttia. Lisäohjeita liittymiseen täällä.

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot vapaaehtoismahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planin vapaaehtoisena?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Vapaaehtoisemme muun muassa

  • järjestävät tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • levittävät tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistuvat kampanjoiden suunnitteluun
  • toimivat maahanmuuttajatyön hankkeissa esimerkiksi ryhmän apuohjaajina

Ilmoittauduvapaaehtoiseksi

Tervetuloamukaanavoimeenjakannustavaanjoukkoommeilmoittaudumukaanjotänään!Saatkerrankuukaudessatietoaavoimistavapaaehtoistyönmahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Plan vaatii Suomea myöntämään vastuunsa riittämättömistä ilmastotoimista 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää 33 maata, mukaan lukien Suomea, vastaamaan portugalilaisnuorten kanteeseen riittämättömistä ilmastotoimista. Myöntämällä syyllisyytensä
Plan International
Blogit, 22.7.2020

Vapaaehtoistoiminta goes LIVE – #tyttöjenpuolella kesällä 2020

Koronavirusepidemia on vaikuttanut miljoonien ihmisten elämään ympäri maailman. Tässä tekstissä Plan International Suomen vapaaehtoiset Tiina Harju ja Lotta Hirvensalo pohtivat vapaaehtoistyön toteuttamista korona-aikana, kertovat koronan vaikutuksista kehittyvien maiden tyttöihin sekä esittelevät Planin järjestämät #tyttöjenpuolella -livelähetykset.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Tee joululahjoitus

Joulu on läheisten muistamisen ja yhteisten hyvien tekojen aikaa. Anna tänä jouluna lahja, jolla on mittaamaton arvo.
Tutustu joululahjoituksiin

Vaikuta vapaaehtoisena

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan