Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

📅 Nuorten timantti -vaikuttamistapahtuma järjestetään 17.4. klo 13–14. Tapahtumaa on mahdollista seurata sekä livelähetyksenä että tallenteena jälkikäteen. Ilmoittauduttehan mukaan, vaikka katsoisitte tallenteen tapahtumapäivän jälkeen.

💎 Nuorten timantin teemat ovat tänä vuonna yhdenvertaisuus ja antirasismi. Uudistuneessa tapahtumakonseptissa keskustellaan aiheista vierailevien puhujien sekä audiovisuaalisten tuotantojen avulla, unohtamatta vierailevaa artistia tapahtuman lopussa. Nuorten timantti on suunnattu koululuokille, joiden oppilaat ovat 13–18-vuotiaita. Tapahtumaan liittyy myös oppimateriaali.

👉 Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Saat sähköpostiisi osallistumisohjeet sekä linkin oppimateriaaleihin.

Tervetuloa Nuorten timanttiin! 💎

Vastaa ja vaikuta! Kysely Planin vapaaehtoistoimintaan osallistuneille 

Kyselyn tarkoitus on kartoittaa Planin vapaaehtoistoimintaan osallistuneiden kokemuksia ja omia arvioita siitä, miten toiminta on vaikuttanut heidän elämäänsä. Vastaa kyselyyn viimeistään maanantaina 15.4. https://www.surveymonkey.com/r/planvapaaehtoiset 

Vastaamalla autat Plania kehittämään toimintaansa. Vastaaminen tapahtuu nimettömänä. 

Kyselyn tuottamaa tietoa käytetään Ulkoministeriön rahoittaman Planin kotimaan ohjelmatyön arviointiin ja toiminnan kehittämiseen. Kyselystä vastaa arviointikonsultti Miia Toikka. Jos vastaamisessa ilmenee ongelmia tai herää muita kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: miia@miiatoikka.fi

Haluatko oppia lisää sukupuolten tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta? Haluatko toimia tasa-arvon puolesta?

Tule mukaan löytämään oma tapasi vaikuttaa yhteiskunnassa! Hae mukaan vuoden 2024 Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ohjelmaan 19.5. mennessä täällä.

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään vuosittain 11.10. Me lastennoikeusjärjestö Plan International Suomessa kampanjoimme tyttöjen päivänä näkyvästi verkossa ja ympäri maailmaa. Onnistuaksemme tarvitsemme Sinun apuasi.

Tuletko mukaan kampanjoimaan kanssamme ja tekemään tyttöjen päivän kampanjasta vaikuttavan omalla paikkakunnallasi? Aloitamme suunnittelun yhteisellä koulutuksella sunnuntaina 9.6. Helsingissä.

Tutustu ja hae mukaan 22.5. mennessä täällä.

Kansainvälistä kuukautispäivää juhlitaan jälleen 28.5. Tule kanssamme rikkomaan kuukautisiin liittyviä tabuja Menkkamarssilla perjantaina 24.5. Saavu yksin, kaverin kanssa tai tuo vaikka koko luokkasi mukaan. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Marssi alkaa iltapäivällä (n. klo 14–15) Eduskuntatalolta. Aika tarkentuu myöhemmin. Marssi päättyy yhteiseen piknikkiin puistossa, jonne jokainen voi tuoda tarjolle jotain syötävää jaettavaksi. 

Plan tarjoaa myös pientä evästä osallistujille. Korvaamme tarvittaessa matkakulut Planin toiminnassa mukana oleville.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

Kiinnostaisiko Sinua tukea Planin nuoria ja aktivisteja tukihenkilön roolissa? Järjestämme nuorten ryhmien ja aktivistien koulutuksia ja tapaamisia Helsingissä lukuisia kertoja kuukaudessa sekä iltaisin että viikonloppuisin. Etsimme nyt vapaaehtoisia tukihenkilöitä auttamaan meitä käytännön järjestelyistä! Tukihenkilönä vastaat osallistujien hyvinvoinnista ja autat muun muassa ruokailuiden valmistamisessa.

Lue lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi täällä niin olemme Sinuun yhteydessä.

Tule mukaan Voimanaisia-hankkeen vapaaehtoiseksi

Voimanaisia on 10–16-vuotiaille Suomeen muuttaneille tytöille ja heidän äideilleen suunnattu, sukupolvisuhteita vahvistava ja osallisuutta edistävä hanke. Vapaaehtoisena voit osallistua äitien ja tyttöjen hyvinvoinnin edistämiseen meidän viikoittaisessa ryhmätoiminnassamme ohjaajien apuna tai epäsäännöllisemmin äitien ja tyttöjen verkostossa noin kerran kuussa.  

Vapaaehtoisena voit suunnitella ja toteuttaa ryhmäkertoja yhdessä ohjaajien kanssa, osallistua äiti-tytär-verkoston retkiin, auttaa perheen pienempien kanssa ja tulla tekemään loppuhaastatteluja. 

Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen sovittuna ajankohtana. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: reea.hinkkanen@plan-international.org / p. + 358 50 565 0895 

Tule vapaaehtoiseksi Tyttöryhmään

Muuttajat!-demokratiakasvatushankkeessa tuemme Suomeen muuttaneiden nuorten osallisuuden resursseja vahvistamalla yhteiskunnallista tietoisuutta, kiinnostusta, pohdintaa ja osallistumisrohkeutta.

Etsimme kahta vapaaehtoista Muuttajat-hankkeen Tyttöryhmään. Ryhmä on suunnattu 16–19-vuotiaille tytöksi identifioituville Suomeen muuttaneille nuorille. Ryhmässä keskitymme nuorten vahvuuksien sanoittamiseen sekä itsetunnon ja osallistumisrohkeuden kehittämiseen. Lisäksi ryhmässä harjoitellaan omiin oikeuksiin ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyviä perustaitoja.  

Tyttöryhmä tapaa keskiviikkoisin 28.2.–8.5. kello 17–19 Planin toimistolla Helsingissä. Järjestämme vapaaehtoisille yhteisen perehdytyksen ennen ryhmän alkua. Tule mukaan innostavaan ja merkitykselliseen ryhmään!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: minna.nikander@plan-international.org / p. +358 50 477 9239 

Tule vapaaehtoiseksi Matkalla-toimintaan

Matkalla-toiminta on 15–17-vuotiaille Suomeen muuttaneille nuorille ja heidän huoltajilleen. Projektin pääteemoina ovat muun muassa jatko-opinnot ja työelämä sekä erilaiset vapaa-ajan viettotavat. Tarvitsemme vapaaehtoisia avustamaan näissä teemoissa, tapahtumissa sekä mm. haastattelemaan nuoria loppuhaastatteluissa. Ryhmätapaamiset ovat arki-iltaisin ma–to kello 15–18 välisenä aikana. Tapahtumat sen sijaan ovat toisinaan viikonloppuisin ja kestävät muutaman tunnin. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen ennen osallistumista. Saat jokaisesta tapahtumasta tarkemman kuvauksen ja oman roolin. Vapaaehtoisena pääset joustavasti avustamaan ohjaajia ja tukemaan nuoria tärkeissä teemoissa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: priscilia.carla@plan-international.org / p. +358 50 596 3510

Löydät nuorten toimintamme ajankohtaiset kuulumiset Tiktokista ja Instagramissa nimimerkillä @plannuoret. Plannuoret-tilillä sisältömme on erityisesti nuorille suunnattu.


Seuraamalla tiliä
✔️ pysyt ajan tasalla Planin tapahtumista ja vaikuttamismahdollisuuksista.
✔️ saat vinkkejä, miten pääset itse vaikuttamaan ja miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
✔️ opit lisää esimerkiksi siitä, miten tasa-arvo ja demokratia toteutuu Suomessa sekä maailmalla ja saat hyödyllisiä vaikuttamistaitoja.
✔️ kuulet, kun kesätyöhaku alkaa ja saat vinkkejä onnistuneeseen työhakemukseen.

Jos haluat päästä mukaan tuottamaan sisältöä @plannuoret -tileille, ole yhteydessä Emmiin, emmi.uutela@plan.fi.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on seitsemän vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Jatkuvaa toimintaa on Oulussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joiden yhteystiedot löydät alta.

Tampere

Aluekoordinaattorit: Tommi Rättö ja Sofia Bernoulli

Ota yhteyttä: +358 40 5222136 (Tommi)

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

  • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Artikkelit, 5.12.2023

Vuoden Plan-aktiivi Mira Mämmelä jakaa innostusta tyttöjen oikeuksista

Vuoden 2023 Plan-aktiiviksi valittu raahelainen Mira Mämmelä haluaa edistää lasten hyvinvointia ja sukupuolten tasa-arvoa.
Tyttö hymyilee kuvassa.
Artikkelit, 5.12.2022

Vuoden Plan-aktiivi puolustaa tasa-arvoa

Vuoden 2022 Plan-aktiivi Senni Kaavinen haluaa edistää ilmastoasioita, tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia.
Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.

ILMOITTAUDU AKTIVISTIKSI

Tule mukaan edistämään oikeudenmukaista maailmaa kanssamme!

Syntymäaika(vaaditaan)

Lastensuojeluohjeet(vaaditaan)
Nimetön(vaaditaan)

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat kuukausilahjoituksellasi, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan