Aktivismi ja vapaaehtoisuus

Muuta maailmaa kanssamme

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhmä nuoria hyppää ilmaan

Tällä sivulla kerromme avoimista mahdollisuuksista toiminnassamme. Ole osa muutosta kanssamme. Valitse sinulle sopiva tapa toimia ja vaikuta!

Toiminnassamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Huomioimme toiminnassamme esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden. Toimintamme on voimavaralähtöistä ja tukee hyvinvointia. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Avoimet mahdollisuudet

Tyttöjen päivää vietetään jälleen 11.10. Tänä vuonna tyttöjen päivän teemana on talous; Tyttöjen koulutus on maailman paras sijoitus. Kun kaikki tytöt pääsevät kouluun, taloudellinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus lisääntyvät. Voit auttaa meitä, että mahdollisimman moni tietää tyttöjen päivästä ja tyttöjen oikeuksien merkityksestä tekemällä sinulle sopivan teon:

💟 Tilaa tarroja tai haalarimerkkejä: Tilaa ilmaiseksi hienoja #tyttöjenpuolella-tarroja tai haalarimerkkejä ja jaa tutuille – levität samalla tietoa tyttöjen oikeuksista. Tilaa omasi täältä. 

☀️ Järjestä aamunavaus koulussasi tai työpaikalla: Tilaa lastenhallituksen pitämä aamunavaus, jossa he kertovat innostavasti ja selkeästi vuoden teemasta. Tämä on vaikuttava tapa aloittaa päivä ja vaikuttaa! Tilaa aamunavaus -äänite ja valmis viestipohja täältä

📚 Haasta lähikirjastosi mukaan tyttöjen päivän tempaukseen: Teemaan sopivia kirjoja on tulossa esille kirjastoissa ympäri Suomea. Onko sinun kirjastosi mukana? Jaa tämä lomake kirjastollesi ja pyydä heitä ilmoittautumaan mukaan tyttöjen päivään. 

🖼️ Järjestä (digitaalinen) valokuvanäyttely: Meillä on seitsemän vaikuttavaa valokuvanäyttelyä, jotka voit tilata fyysisesti paikan päälle tai tilata sähköisen version. Voit järjestää näyttelyn esimerkiksi oppilaitoksessa, nuorisotalolla kirjastossa tai työpaikallasi. Vielä ehdit varata näyttelyn tyttöjen päiväksi. Lisätiedot: plan.fi/valokuvanayttelyt 

👐 Tule auttamaan tapahtumien järjestämisessä. Tyttöjen päivä tapahtuu usealla paikkakunnalla. Tällä hetkellä tyttöjen päivän tapahtumia suunnitellaan Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Oulussa, Porissa, Riihimäellä, Vaasassa ja Kouvolassa. Haluatko tulla mukaan tai järjestää tapahtuman toisaalla? Ole yhteydessä Maijuun ja hän yhdistää sinut alueesi tyttöjen päivän koordinaattoriin tai auttaa sinua ideoimaan tapahtumaasi eteenpäin. 

Lokakuun uutiskirjeessä saat vielä uusia tapoja osallistua tyttöjen päivään. Kiitos, että olet mukana tekemässä tyttöjen päivästä näkyvän ja merkittävän päivä ympäri Suomea! 

Teemme ryhmätapaamisissa nuorten kanssa CV:t ja työhakemukset sekä harjoittelemme työnhakua netissä. Työnhaun jälkeen jokainen nuori pääsee harjoittelemaan myös työhaastattelua. Näihin tapaamisiin tarvitsemme työelämävapaaehtoisia!

Ryhmätapaamisia on maanantaista perjantaihin, pääasiassa klo 13.30-17.30 välillä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tampereella. Voit tulla omien aikataulujesi mukaisesti mukaan. Koulutamme vapaaehtoiset tehtäviin torstaina 6.10. klo 16.30-18. Koulutuksesta tulee myös tallenne. Ilmoittautumiskalenteri julkaistaan koulutuksen jälkeen, ja se täydentyy syksyn mittaan.

Vastaan mielellään kaikkiin kysymyksiin, jos jokin mietityttää! Jos kiinnostuit, ilmoittaudu minulle pe 23.9. mennessä sähköpostitse tai puhelimitse: Katja-Annukka Ranta, p. 050 575 0704, katja-annukka.ranta@plan-international.org

Olemme aloittaneet humanitaarisen työn Ukrainasta sotaa pakenevien lasten ja heidän perheidensä tukemiseksi Puolassa, Romaniassa ja Moldovassa. Hätäapukeräyksemme ukrainalaisten lasten auttamiseksi on nyt auki! Lisätietoa: https://plan.fi/ukraina  

Sinun tukeasi tarvitaan nyt. Lahjoittamisen lisäksi voit auttaa meitä jakamalla tietoa somessa ja muualla. Mikäli postauksen jakaminen ei tunnu luontevalta, voit tukea viestimme leviämistä somessa myös muilla tavoin esimerkiksi kommentoimalla ja tykkäämällä.

Voit myös järjestää Tytöt kriiseissä -valokuvanäyttelyn. Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoista koostuva näyttely vie ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä. Lisätietoa täällä.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on seitsemän vaikuttavaa näyttelyä eri teemoista ja eri valokuvaajilta. Valokuvanäyttelyn järjestäminen on helppo tapa vaikuttaa!

Planin vapaaehtoisia yhdessä inspiraatiopäivillä.

Toimintaa eri paikkakunnilla tapahtuu pääosin eri kampanjoiden yhteydessä. Jatkuvaa toimintaa on Oulussa, Tampereella ja Lappeenrannassa, joiden yhteystiedot löydät alta.

Tyttöjen päivää 11.10. tehdään useilla paikkakunnilla. Tällä hetkellä tyttöjen päivän tapahtumia suunnitellaan Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Oulussa, Porissa, Riihimäellä, Vaasassa ja Kouvolassa. Haluatko tulla mukaan tai järjestää tapahtuman toisaalla? Ole yhteydessä Maijuun ja hän yhdistää sinut alueesi tyttöjen päivän koordinaattoriin

Tampere

Aluekoordinaattori: Tommi Rättö

Ota yhteyttä: tampere.vapaaehtoiset@plan.fi

Oulu

Aluekoordinaattori: Päivi Nummi

Ota yhteyttä: oulu.vapaaehtoiset@plan.fi

Lappeenranta

Aluekoordinaattori: Anne Tahvanainen

Ota yhteyttä: annetahvanainen@hotmail.com

Järjestämme tyttöjen päivän toimintavinkit- infon etänä keskiviikkona 5.10. klo 12–12.30. Saat katsauksen toimintaamme ja tietoa miten voit olla mukana tyttöjen päivässä 11.10. Info järjestetään Teamsissa. Mukaan pääset klikkaamalla tästä. Lisäohjeita liittymiseen täällä. Mikäli et pääse mukaan ja haluat nauhoituksen, tai haluat lisätietoa tyttöjen päivästä muutoin, olethan yhteydessä Maijuun.

Tilaa WhatsApp-uutiskirje ja saat kootusti tiedot ajankohtaisista mahdollisuuksista. Pysy helposti perillä siitä, miten voit osallistua työhömme tasa-arvoisemman maailman puolesta!

Näin tilaat WhatsApp-uutiskirjeen:

  1. Tallenna numero 040 451 0269 omaan puhelimeesi. Muuten et pysty vastaanottamaan viestejä!
  2. Lähetä numeroon WhatsApp-viesti “tilaan uutiskirjeen [ja oma nimesi]”.
  3. Valmista! Näin pysyt perillä siitä, mitä Planissa tapahtuu ja miten sinä voit osallistua toimintaamme.

Mitä voin tehdä Planissa aktivistina?

Avoimet mahdollisuudet -kohdassa näet, millaisia mahdollisuuksia meillä on juuri nyt avoinna. Aktivistina voit muun muassa

  • järjestää tyttöjen oikeuksista kertovia tapahtumia
  • jakaa tietoa tasa-arvosta sosiaalisessa mediassa
  • osallistua kampanjoiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • toimia erilaisissa hankkeissa vapaaehtoisena esimerkiksi nuorten ryhmän ohjaajana

Ilmoittaudu aktivistiksi

Tervetuloa mukaan avoimeen ja kannustavaan joukkoomme – ilmoittaudu mukaan jo tänään! Saat kerran kuukaudessa tietoa avoimista mahdollisuuksista.

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.
Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Ajankohtaista vapaaehtoistoiminnassamme

Plan-vapaaehtoinen Aino Halinen istuu pyörän päällä ja katsoo hymyillen kameraan. Kuvan on ottanut Marjaana Malkamäki
Artikkelit, 3.12.2021

Vuoden Plan-vapaaehtoinen edistää tyttöjen oikeuksia taiteen avulla

Valitsimme vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 19-vuotiaan Aino Halisen. Hän on tuonut uudenlaisia ideoita vapaaehtoistyöhön.
Vuoden vapaaehtoinen Kirsi Harimo kiipeilytelineessä.
Artikkelit, 4.12.2020

Maahanmuuttajanuorten luottoaikuinen

Valitsimme Vuoden Plan-vapaaehtoiseksi 2020 tamperelaisen Kirsi Harimon, joka on antanut vapaaehtoistyössä käyttöönsä ammatillista osaamistaan ja auttanut nuoria saamaan kesätöitä.

Plan vaatii Suomea myöntämään vastuunsa riittämättömistä ilmastotoimista 

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin pyytää 33 maata, mukaan lukien Suomea, vastaamaan portugalilaisnuorten kanteeseen riittämättömistä ilmastotoimista.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan