Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.

Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Työmme maailmalla
Mosambik on yksi maailman haavoittuvimpia maita suuren luonnonkatastrofiriskin takia. Tulvat, kuivuus ja hirmumyrskyt ovat yleisiä maassa.
Trooppiset myrskyt vaikuttivat satojentuhansien ihmisten elämään Mosambikissa vuonna 2022. Myrskyt tuhosivat koteja, kouluja, terveysasemia ja viljelijöiden satoja. Samalla maassa on korjattu edellisten hirmumyrskyjen aiheuttamia tuhoja. Tuhannet ihmiset ovat jääneet kodittomiksi, eikä heillä ole ollut mahdollisuutta perusterveydenhoitoon. Teiden, vesijärjestelmien ja koulujen jälleenrakentaminen ovat vielä kesken.
Maassa on esiintynyt väkivaltaisuuksia ja hyökkäyksiä siviileitä kohtaan. Turvattomuuden ja väkivaltaisuuksien takia yli 946 000 ihmistä on joutunut muuttamaan kodeistaan. Tämä on lisännyt etenkin tyttöjen haavoittuvuutta, seksuaalista hyväksikäyttöä, sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa, ruokaturvattomuutta ja hygienian puutetta. Koronaviruspandemia ja Ukrainan sota ovat vaikeuttaneet entisestään sosiaalisia ja taloudellisia haasteita.
Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Maputossa.
Inhambanen ohjelma-alue
Buzin ohjelma-alue
Mogovolasin ohjelma-alue
Paransimme 265 215 tytön pääsyä laadukkaaseen koulutukseen.
Humanitaarinen työmme tavoitti 121 090 lasta ja nuorta.
Työmme seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseksi tavoitti 67 992 nuorta.
Mikäli et näe videon tekstityksiä, pääset rataskuvakkeesta videon asetuksiin ja voit valita suomenkielisen tekstityksen.
Toimimme lahjoittajiemme ja Suomen ulkoministeriön tuella Mosambikissa suoraan nuorten, perheiden, yhteisöjen sekä päättäjien kanssa nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien toteutumiseksi. Haastamme sukupuolten välistä eriarvoisuutta, haitallisia sosiaalisia normeja sekä sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa.
Mosambikissa nuorilla ja etenkin tytöillä, nuorilla naisilla sekä vammaisilla nuorilla on heikko edustus maan päätöksentekoelimissä. Lisäksi nuorilla on rajalliset mahdollisuudet ilmaista mielipiteensä omasta tulevaisuudestaan. Parannamme nuorten osallistumismahdollisuuksia demokraattisen päätöksenteon eri vaiheisiin EU:n ja lahjoittajiemme tuella.