Olemme työskennelleet Kamerunissa vuodesta 1996 alkaen.

Viime vuosina useat humanitaariset kriisit ovat vaikuttaneet maahan samanaikaisesti. Arviolta 3,9 miljoonaa ihmistä oli humanitaarisen avun tarpeessa Kamerunissa vuonna 2022. Ukrainan sota on nostanut hintoja, mikä on heikentänyt perheiden ostovoimaa ja lisännyt ruokaturvattomuutta. Koronapandemia on lisännyt seksuaalista ja sukupuolittunutta väkivaltaa sekä lapsiavioliittoja.

Ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram toimii Kamerunin pohjoisosissa. Järjestö on tehnyt iskuja yhteisöihin ja vaikeuttanut entisestään alueen turvallisuustilannetta. Monia kouluja on jouduttu sulkemaan. Myös avustustyöntekijät ovat olleet vaarassa joutua iskujen kohteiksi.

Kamerunissa elää sekä maansisäisiä pakolaisia että Keski-Afrikan tasavallasta ja Nigeriasta tulleita pakolaisia. Suuri osa pakolaisista on alaikäisiä. Lapset ja etenkin tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa kriisien aikana.

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Yaoundéssa.

Bitengin ohjelma-alue

Bamendan ohjelma-alue

Bertouan ohjelma-alue

Ngaounderen ohjelma-alue

Garouan ohjelma-alue

Marouan ohjelma-alue

Työmme tuloksia 2022

Terveysklinikkaa kuvaava ikoni.

Tutkimme 7 639 tyttöä ja 7 221 poikaa aliravitsemuksen varalta.

Koulureppua kuvaava ikoni.

Tuimme 3 585 pakolais-lapsen pääsyä kouluun.

Rakensimme kouluihin kunnolliset vessat 14 387 lapselle (joista 7 534 tyttöjä). Niiden ansiosta tytöt voivat käydä koulua myös kuukautisten aikana.

Kamerun

  • Pääkaupunki: Yaoundé
  • Korkein huippu: Kamerunvuori, 4 095 metriä
  • Tyypillinen ruoka: fufu eli jauhoista tehty tahmea massa, ndolé eli lehtikasveista, pähkinöistä ja siemenistä tehty kastike
  • Kielet: englanti, ranska ja 283 paikallista kieltä
  • Hedelmiä: mango, ananas
  • Kasveja: mangrovepuu, orkideat