Olemme työskennelleet Kamerunissa vuodesta 1996 alkaen.

Viime vuosina useat humanitaariset kriisit ovat vaikuttaneet maahan samanaikaisesti. Arviolta 4,7 miljoonaa ihmistä oli humanitaarisen avun tarpeessa Kamerunissa vuonna 2023. Yli 3,2 miljoonaa ihmistä kokee ruokaturvattomuutta.

Ukrainan sota on nostanut hintoja, mikä on heikentänyt perheiden ostovoimaa ja lisännyt ruokapulaa. Koronapandemian seurauksena seksuaalinen ja sukupuolittunut väkivalta sekä lapsiavioliitot ovat lisääntyneet.

Ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram toimii Kamerunin pohjoisosissa. Järjestö on tehnyt iskuja yhteisöihin ja vaikeuttanut entisestään alueen turvallisuustilannetta. Monia kouluja on jouduttu sulkemaan. Myös avustustyöntekijät ovat olleet vaarassa joutua iskujen kohteiksi.

Kamerunissa elää sekä maansisäisiä pakolaisia että Keski-Afrikan tasavallasta ja Nigeriasta tulleita pakolaisia. Suuri osa pakolaisista on alaikäisiä. Lapset ja etenkin tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa kriisien aikana. Malaria on yleinen sairaus Kamerunissa, ja olemme kehittäneet terveyspalveluita, jotta alle 5-vuotiaiden lasten kuolleisuus malariaan vähenisi.

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Yaoundéssa.

Bitengin ohjelma-alue

Bamendan ohjelma-alue

Bertouan ohjelma-alue

Ngaounderen ohjelma-alue

Garouan ohjelma-alue

Marouan ohjelma-alue

Työmme tuloksia 2023

Koulutyttöä kuvaava ikoni.

Paransimme 168 094 lapsen varhaiskasvatusta.

Koulureppua kuvaava ikoni.

Paransimme 74 598 tytön ja 67 167 pojan pääsyä laadukkaaseen koulutukseen.

Humanitaarista apua kuvaava ikoni.

Humanitaarinen työmme tavoitti 74 858 lasta ja nuorta.

kummilapsen terveisiä kamerunista

Kamerun

  • Pääkaupunki: Yaoundé
  • Korkein huippu: Kamerunvuori, 4 095 metriä
  • Tyypillinen ruoka: fufu eli jauhoista tehty tahmea massa, ndolé eli lehtikasveista, pähkinöistä ja siemenistä tehty kastike
  • Kielet: englanti, ranska ja 283 paikallista kieltä
  • Hedelmiä: mango, ananas
  • Kasveja: mangrovepuu, orkideat