Planin globaalikoulu ja maahanmuuttajatyö rohkaisevat lapsia ja nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen.

Työskentelemme monipuolisesti nuorten, opettajien ja muiden lasten ja nuorten parissa toimivien tahojen kanssa.

Meillä on laaja kattaus erilaisia osallistavia toimintoja, vinkkejä ja materiaaleja. Sekä globaalikoulu että maahanmuuttajatyö tarjoavat esimerkiksi vedettyjä kokonaisuuksia valmiille ryhmille. Ja vieläpä maksutta! Maksuttomista materiaaleistamme sekä koulutuksistamme saat myös paljon tukea oman työsi tueksi. 

Globaalikoulu

Planin globaalikoulu tarjoaa kasvattajille tukea ja työkaluja laadukkaaseen, opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen. Tarkastelemme globaaleja kysymyksiä ja kestävää kehitystä erityisesti lapsen oikeuksien näkökulmasta.

  • Oppimateriaalimme antavat oivalluksia lapsen oikeuksista, tasa-arvosta, ilmastokysymyksistä ja vihapuheesta. Osa materiaaleistamme sopii etäopetuksessa käytettäväksi. Lue lisää https://www.globaalikoulu.net/materiaalit/
  • Voit myös tilata kouluvierailijan pitämän työpajan lapsen oikeuksista, vihapuheesta tai tasa-arvokysymyksistä. Lapsen oikeuksien lähettiläät ovat koulutettuja globaalikasvattajia, jotka tutustuttavat oppilaat teemoihin toiminnallisten harjoitteiden kautta. Livevierailuja on tarjolla kuudella paikkakunnalla. Vierailu voidaan järjestää etäyhteyksin paikkakunnasta riippumatta. Lue lisää https://www.globaalikoulu.net/lahettilaat/

Työtämme ohjaa YK:n lapsen oikeuksien sopimus.

Maahanmuuttajatyö

Planin maahanmuuttajatyö tukee Suomessa vasta vähän aikaa asuneita nuoria löytämään oman polkunsa ja kiinnittymään yhteiskuntaan. Monipuolisessa toiminnassamme nuoret rohkaistuvat tuomaan esiin oman äänensä ja vaikuttamaan omaan elämäänsä. Tarjoamme laadukasta tukea ja ohjausta esimerkiksi oman opintopolun suunnitteluun, työelämävalmiuksien ja ensimmäisten työkokemusten saamiseen sekä yhteiskunnallisen vaikuttamisen ensiaskelien ottamiseen. Teemme laajaa yhteistyötä opettajien, oppilaitosten, yritysten ja yhdistysten kanssa. Toimintaamme osallistuu vuosittain noin 1 800 nuorta ja heidän huoltajaansa.

Hankkeita on vuosittain käynnissä 5–8 ja niiden teemoja ovat muun muassa koulutus, työelämä, vaikuttaminen, luontoläheisyys ja vapaa-aika. Osa hankkeistamme toimii kouluaikana ja osa vapaa-ajalla. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Hankkeidemme kestot vaihtevat yksittäisistä kouluvierailuista vuoden kestäviin vapaa-ajalla tapahtuviin kokonaisuuksiin.