#GirlsTakeover

Tytötottavatvallan

Tytötjanuoretnaisetvaltaavatjohtajienpaikatympärimaailmankansainvälisenätyttöjenpäivänä11.10.

Johtajat eri puolilla maailmaa astuvat lokakuussa päiväksi syrjään, kun tytöt ja nuoret naiset valtaavat heidän paikkansa Plan Internationalin #GirlsTakeover-tempauksessa. Osana kansainvälisen tyttöjen päivän juhlintaa 11.10. järjestettävän tempauksen teema on tänä vuonna tytöt ja tieto.

Symbolinen #GirlsTakeover kiinnittää maailman huomion rakenteellisiin epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumisen ja tyttöjen mahdollisuuden hyödyntää koko potentiaalinsa. Tempauksen teemana on tänä vuonna tiedon vaikutus tasa-arvoon. Tytöt ja nuoret kaikkialla maailmassa tarvitsevat luotettavaa ja faktoihin perustuvaa tietoa voidakseen varmistaa oikeuksiensa toteutumisen.

Koronaviruspandemian aikana luotettavan tiedon merkitys on entisestään korostunut. Samalla sen saaminen on vaikeutunut, kun koulut eri puolilla maailmaa ovat olleet kiinni tai lapset ovat olleet etäopetuksessa. Internet on täynnä tietoa, mutta sen luotettavuutta on usein vaikea arvioida. Tiedon saantia vaikeuttaa myös se, ettei kaikilla ei ole yhdenvertaista pääsyä verkkoon ja digilaitteisiin. Myös digitaidoissa on puutteita niin Suomessa kuin maailmalla.

Erityisesti tytöt uhkaavat pandemian myötä pudota kelkasta.  

Poliittiset päättäjät, viranomaiset, instituutiot ja yritykset voivat toimillaan edistää luotettavan tiedon saantia ja tasa-arvoa.

Seuraa sosiaalisen median kanaviamme, jotta kuulet, ketkä tänä vuonna luovuttavat paikkansa #GirlsTakeoverissa!