Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla.

Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta. Sinä voit olla yksi heistä! Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä oma tapasi toimia.

Millaiset viestit vetoavat eri kanavissa? Miten voimme kertoa Planin työn teemoista kiinnostavasti muille nuorille? Näihin kysymyksiin pohdimme vastauksia yhdessä perjantaina 13.12. klo 15.30–20 nuorten viestintäkoulutuksessa sekä suunnittelemme sisältöä TikTokkiin ja Instagramiin.️ Ilmoittaudu mukaan 8.1.2023 mennessä täällä

Haluatko vaikuttaa ilmasto-oikeudenmukaisuuden puolesta? Haluaisitko oppia kansainvälisestä ilmastopolitiikasta yhdessä Plan Ugandan nuorten ilmastovaikuttajien kanssa? Haemme 15–29-vuotiaita nuoria mukaan ilmastovaikuttajaryhmään ensi vuodeksi. Ryhmässä tutustutaan marraskuussa alkavan YK:n kansainvälisen ilmastokokouksen COP28:n sisältöihin ja tuodaan nuorten ääntä kuuluviin kokouksen alla sekä maiden valmistautuessa siihen. Hae mukaan 10.1.2023 mennessä täällä. 

Joukko Planin lastenhallituslaisia ryhmäkuvassa.

Lastenhallitus

Älä valita vaan vaikuta! Planin lastenhallitus on 11–18-vuotiaiden nuorten vaikuttajaryhmä, joka vaikuttaa, viestii, järjestää tapahtumia ja kampanjoita lasten- ja erityisesti tyttöjen oikeuksista ja edistää niiden toteutumista vaikuttamalla päätöksentekoon. Lastenhallitukseen haetaan uusia jäseniä syksyisin.

Nuoret toimijat -paitainen nuori pyytää kahta ohikulkijaa allekirjoittamaan vetoomusta kadulla.

Nuoret toimijat

Anna äänesi kuulua! Miten voin vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten saan ääneni kuuluviin? Osallistu Nuoret toimijat-koulutukseen, jossa opit vaikuttamisesta ja pääset tekemään muiden nuorten kanssa projektin sinulle tärkeästä asiasta. Koulutus on tarkoitettu 15–20-vuotiaille Suomeen muuttaneille nuorille. Seuraavat koulutukset alkavat kesällä 2023, pääkaupunginseudulla ja Tampereella. Seuraa Instagramissa @planmaahanmuuttajatyo.

Ryhmä nuoria tyttöjä poseeraa Planin t-paidoissa.

#GirlsTakeover

YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta tytöt ja nuoret naiset ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin. Suomessa johtajien paikkoja valtaavat Planin työssä mukana olevat tytöt.

Kaksi kasvomaalattua nuorta pitää toisiaan käsistä.

Nuoret tasa-arvovaikuttajat

Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ryhmässä syvennät tietoasi tasa-arvosta Suomessa ja globaalisti sekä opit erilaisia tapoja vaikuttaa tasa-arvoisemman maailman puolesta. Ryhmässä toteutetaan konkreettisia tasa-arvotekoja yksin tai yhdessä muiden kanssa. Yhteistyössä Naisjärjestöjen keskusliitto. Seuraava haku aukeaa keväällä 2023

Planin liiveissä ja ilmastoaiheisissa kylteissä olevat Planin ilmastovaikuttajat poseeraavat yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa, joka pitelee saamaansa "ilmastoratkaisijat"-diplomia.

Ilmastotsempparit

Ilmastotsempparit on nuorten ryhmä, joka kannustaa päättäjiä kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan. Tsempparit seuraavat poliittisen päätöksenteon arkipäivää ja kiittävät ja kirittävät poliitikkoja viestein, tempauksin ja tapaamisin. He muistuttavat, että ilmastotoimilla on nuorten tuki ja että ilmastonmuutos on ihmisoikeuskysymys.

Generation Equality -ryhmän jäsenet seisovat vierekkäin ulkona, Levin lumisen maiseman keskellä. Nuoret pitävät kädessään Generation Equality -kylttejä.

generation equality -nuorten ryhmä

YK:n viisivuotinen Generation Equality -kampanja edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia. Tavoitteena on vauhdittaa erityisesti niitä tasa-arvotavoitteita, joiden osalta kansainvälinen kehitys on ollut hidasta. Suomella on johtorooli ryhmässä, joka keskittyy teknologiaan ja innovaatioihin tasa-arvon tukena. Generation Equality -nuorten ryhmä tuo nuorten näkemyksiä esiin prosessissa ja tapaa eri yhteistyökumppaneita kannustaen kunnianhimoisiin sitoumuksiin tasa-arvon edistämiseksi. Ryhmä on tehnyt verkkohäirinnän vastaisen manifesti teknologia-alan toimijoille. Voit tutustua siihen täällä. Yhteistyössä UNWomen Suomi. Seuraava haku keväällä 2023.

.

Yhdessä-vaikuttajaryhmä

Yhdessä-vaikuttajaryhmä nuorille on suunnattu erityisesti maahanmuuttaneille nuorille pääkaupunkiseudulla. Ryhmässä on mukana 15-20-vuotiaita nuoria, ketkä opettelevat yhdessä vaikuttamista ja perehtyvät erilaisiin ongelmiin maailmassa etsien ratkaisuja. Ryhmässä puhutaan selkosuomea ja englantia. Seuraavan kerran voit hakea mukaan kesäkuussa 2023.

Planin nuori vapaaehtoinen hymyilee ja näyttää kameralla sydämenmuotoista "tyttöjen puolella" -tarraa.

Vaikuta aktivistina

Aktivistit kampanjoivat, järjestävät tapahtumia ja levittävät tietoa tasa-arvosta innostavassa porukassa. Aktivisteina ja vapaaehtoistina voivat toimia kaikki 15 vuotta täyttäneet.

Viisi feissaustiimiläistä iloisina yhdessä aurinkoisessa ulkoilmassa.

Tule meille töihin

Haluatko muuttaa maailmaa ja tehdä töitä kivassa porukassa? Meillä on innostava, tsemppaava ja motivoitunut työyhteisö, jossa jokainen voi olla oma itsensä.