Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla.

Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta. Sinä voit olla yksi heistä! Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä oma tapasi toimia.

Kiinnostaako sinua teknologia, tasa-arvo ja vaikuttaminen? Oletko 18–25-vuotias? Haluatko oppia lisää teknologiasta ja miten voit edistää teknologia-alan tasa-arvoa niin Suomessa kuin globaalisti? Tule mukaan ratkomaan teknologia-alan yhdenvertaisuushaasteita ja löytämään tulevaisuuden ratkaisuja! Hae mukaan teknologiavaikuttajien ryhmään, joka starttaa helmikuussa. Lisätietoa ja hakemukset 23.1. mennessä täällä.

Joukko Planin lastenhallituslaisia ryhmäkuvassa.

Lastenhallitus

Älä valita vaan vaikuta! Planin lastenhallitus on 11–18-vuotiaiden nuorten vaikuttajaryhmä, joka vaikuttaa, viestii, järjestää tapahtumia ja kampanjoita lasten- ja erityisesti tyttöjen oikeuksista ja edistää niiden toteutumista vaikuttamalla päätöksentekoon. Lastenhallitukseen haetaan uusia jäseniä syksyisin.

Nuoret toimijat -paitainen nuori pyytää kahta ohikulkijaa allekirjoittamaan vetoomusta kadulla.

Nuoret toimijat

Anna äänesi kuulua! Miten voin vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten saan ääneni kuuluviin? Osallistu Nuoret toimijat-koulutukseen, jossa opit vaikuttamisesta ja pääset tekemään muiden nuorten kanssa projektin sinulle tärkeästä asiasta. Koulutus on tarkoitettu 15–20-vuotiaille Suomeen muuttaneille nuorille. Seuraavat koulutukset alkavat kesällä 2021, pääkaupunginseudulla ja Tampereella. Seuraa Instagramissa @planmaahanmuuttajatyo.

Ryhmä nuoria tyttöjä poseeraa Planin t-paidoissa.

Girls Takeover

YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta tytöt ja nuoret naiset ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin. Suomessa johtajien paikkoja valtaavat Planin työssä mukana olevat tytöt.

Kaksi kasvomaalattua nuorta pitää toisiaan käsistä.

Nuoret tasa-arvovaikuttajat

Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ryhmässä syvennät tietoasi tasa-arvosta Suomessa ja globaalisti sekä opit erilaisia tapoja vaikuttaa tasa-arvoisemman maailman puolesta. Ryhmässä toteutetaan vaikuttamiskokeilu yhdessä muiden kanssa. Rekrytointi on aukeaa kesäkuussa 2021 ja ryhmä toimii syksyn ajan 2021. Yhteistyössä Naisjärjestöjen keskusliitto.

Kolme nuorta poseeraa, heihin on heijastettu projektorilla mustavihreää digitalista kuvaa.

Nuoret teknologiavaikuttajat

Keväällä 2021 toimii virtuaalinen teknologiavaikuttajakoulutus nuorille yhteistyössä Future Femalen kanssa. Ryhmässä saa tietoa teknologia-alan tasa-arvotilanteesta ja oppii moninaisista mahdollisuuksista hakeutua mukaan alalle sekä vaikuttamisen keinoista.

Kahdeksan alan asiantuntijaa mentoroi nuoria kaupunkidatasta, peli- ja teknologia-alan tuottajuudesta, finanssiteknologiasta ja kyberturvallisuudesta. Seuraava rekrytointi aukeaa tammikuussa 2022.

Planin liiveissä ja ilmastoaiheisissa kylteissä olevat Planin ilmastovaikuttajat poseeraavat yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa, joka pitelee saamaansa "ilmastoratkaisijat"-diplomia.

Ilmastotsempparit

Ilmastotsempparit on nuorten ryhmä, joka kannustaa päättäjiä kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan. Tsempparit seuraavat poliittisen päätöksenteon arkipäivää ja kiittävät ja kirittävät poliitikkoja viestein, tempauksin ja tapaamisin. He muistuttavat, että ilmastotoimilla on nuorten tuki ja että ilmastonmuutos on ihmisoikeuskysymys.

Tsempparina pääsee vaikuttamaan ja samalla oppimaan uutta ilmastopolitiikasta. Haemme uusia jäseniä mukaan ryhmään elokuussa.

Planin nuori vapaaehtoinen hymyilee ja näyttää kameralla sydämenmuotoista "tyttöjen puolella" -tarraa.

Vaikuta vapaaehtoisena

Vapaaehtoiset kampanjoivat, järjestävät tapahtumia ja levittävät tietoa tyttöjen oikeuksista innostavassa porukassa. Vapaaehtoisena voivat toimia kaikki 15 vuotta täyttäneet.

Viisi feissaustiimiläistä iloisina yhdessä aurinkoisessa ulkoilmassa.

Tule meille töihin

Haluatko muuttaa maailmaa ja tehdä töitä kivassa porukassa? Meillä on innostava, tsemppaava ja motivoitunut työyhteisö, jossa jokainen voi olla oma itsensä.