Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla.

Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta. Sinä voit olla yksi heistä! Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä oma tapasi toimia.

Tässäkin kuussa 1,8 miljardilla ihmisellä on kuukautiset. Silti kuukautissyrjintä ja kuukautissuojien puute rajoittavat tyttöjen ja naisten elämää ympäri maailmaa.

Tähän on saatava muutos! Kuukautiset eivät ole syy syrjiä vaan yhdistävät miljoonia meistä.

Kansainvälistä kuukautispäivää juhlitaan jälleen 28.5. Toimi ja vaikuta kanssamme, jotta jokainen tyttö voi elää tavallista nuoren elämää kuukautisista huolimatta. Näin voit olla mukana:

🩸Teemme toukokuussa kyselyn kuukautisista ja kuukautisköyhyydestä. Vastaa kyselyyn Planin somessa ja kannusta myös muut mukaan! Jaamme kyselyn vastauksia nimettömänä Planin somessa kuukautiskampanjan aikana.

🩸Yhdessä äänemme on voimakkaampi! Levitä tietoa tykkäämällä, tallentamalla, kommentoimalla ja jakamalla postauksiamme sekä kirjoittamalla omia. Muista tagata mukaan @plansuomi ja käyttää hashtagia #SeAikaKuukaudesta

🩸Haluatko kirjoittaa mielipidekirjoituksen kuukautisiin liittyvästä aiheesta? Ole yhteydessä Lindaan, linda.massa@plan.fi. Autamme mielellämme kirjoituksissa!

Tule mukaan tekemään tyttöjen päivästä (11.10.) näkyvä juhla kaupungissasi! Etsimme vapaaehtoisia tyttöjen päivän koordinaattoreita eri puolille Suomea vaikuttamaan kanssamme tyttöjen asemaan. Järjestämme koulutuksen lauantaina 10.6. Helsingissä. Tapaamme säännöllisesti kesän ja syksyn aikana.

Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä. Odotamme hakemustasi! 🥰

Olemme olleet jo jonkun aikaa mukana Tiktokissa nimimerkillä @plannuoret. Nyt meidät löytää myös Instagramista! Plannuoret-tilillä sisältömme on erityisesti nuorille suunnattu.
Seuraamalla tiliä
✔️ pysyt ajan tasalla Planin tapahtumista ja vaikuttamismahdollisuuksista.
✔️ saat vinkkejä, miten pääset itse vaikuttamaan ja miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
✔️ opit lisää esimerkiksi siitä, miten tasa-arvo ja demokratia toteutuu Suomessa sekä maailmalla ja saat hyödyllisiä vaikuttamistaitoja.
✔️ kuulet, kun kesätyöhaku alkaa ja saat vinkkejä onnistuneeseen työhakemukseen.
Tule siis seuraamaan uutta tiliämme ja kerro, mistä aiheesta juuri sinä haluaisit kuulla lisää!Jos haluat päästä mukaan tuottamaan sisältöä @plannuoret -tileille, ole yhteydessä Emmiin, emmi.uutela@plan.fi.

Joukko Planin lastenhallituslaisia ryhmäkuvassa.

Lastenhallitus

Älä valita vaan vaikuta! Planin lastenhallitus on 11–18-vuotiaiden nuorten vaikuttajaryhmä, joka vaikuttaa, viestii, järjestää tapahtumia ja kampanjoita lasten- ja erityisesti tyttöjen oikeuksista ja edistää niiden toteutumista vaikuttamalla päätöksentekoon. Lastenhallitukseen haetaan uusia jäseniä syksyisin.

Nuoret toimijat -paitainen nuori pyytää kahta ohikulkijaa allekirjoittamaan vetoomusta kadulla.

Nuoret toimijat

Anna äänesi kuulua! Miten voin vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten saan ääneni kuuluviin? Osallistu Nuoret toimijat-koulutukseen, jossa opit vaikuttamisesta ja pääset tekemään muiden nuorten kanssa projektin sinulle tärkeästä asiasta. Koulutus on tarkoitettu 15–20-vuotiaille Suomeen muuttaneille nuorille. Seuraavat koulutukset alkavat kesällä 2023, pääkaupunginseudulla ja Tampereella. Seuraa Instagramissa @planmaahanmuuttajatyo.

Ryhmä nuoria tyttöjä poseeraa Planin t-paidoissa.

#GirlsTakeover

YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta tytöt ja nuoret naiset ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin. Suomessa johtajien paikkoja valtaavat Planin työssä mukana olevat tytöt.

Kaksi kasvomaalattua nuorta pitää toisiaan käsistä.

Nuoret tasa-arvovaikuttajat

Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ryhmässä syvennät tietoasi tasa-arvosta Suomessa ja globaalisti sekä opit erilaisia tapoja vaikuttaa tasa-arvoisemman maailman puolesta. Ryhmässä toteutetaan konkreettisia tasa-arvotekoja yksin tai yhdessä muiden kanssa. Yhteistyössä Naisjärjestöjen keskusliitto. Seuraava haku aukeaa keväällä 2023

Planin liiveissä ja ilmastoaiheisissa kylteissä olevat Planin ilmastovaikuttajat poseeraavat yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa, joka pitelee saamaansa "ilmastoratkaisijat"-diplomia.

Ilmastotsempparit

Ilmastotsempparit on nuorten ryhmä, joka kannustaa päättäjiä kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan. Tsempparit seuraavat poliittisen päätöksenteon arkipäivää ja kiittävät ja kirittävät poliitikkoja viestein, tempauksin ja tapaamisin. He muistuttavat, että ilmastotoimilla on nuorten tuki ja että ilmastonmuutos on ihmisoikeuskysymys.

Generation Equality -ryhmän jäsenet seisovat vierekkäin ulkona, Levin lumisen maiseman keskellä. Nuoret pitävät kädessään Generation Equality -kylttejä.

generation equality -nuorten ryhmä

YK:n viisivuotinen Generation Equality -kampanja edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia. Tavoitteena on vauhdittaa erityisesti niitä tasa-arvotavoitteita, joiden osalta kansainvälinen kehitys on ollut hidasta. Suomella on johtorooli ryhmässä, joka keskittyy teknologiaan ja innovaatioihin tasa-arvon tukena. Generation Equality -nuorten ryhmä tuo nuorten näkemyksiä esiin prosessissa ja tapaa eri yhteistyökumppaneita kannustaen kunnianhimoisiin sitoumuksiin tasa-arvon edistämiseksi. Ryhmä on tehnyt verkkohäirinnän vastaisen manifesti teknologia-alan toimijoille. Voit tutustua siihen täällä. Yhteistyössä UNWomen Suomi. Seuraava haku keväällä 2023.

.

Yhdessä-vaikuttajaryhmä

Yhdessä-vaikuttajaryhmä nuorille on suunnattu erityisesti maahanmuuttaneille nuorille pääkaupunkiseudulla. Ryhmässä on mukana 15-20-vuotiaita nuoria, ketkä opettelevat yhdessä vaikuttamista ja perehtyvät erilaisiin ongelmiin maailmassa etsien ratkaisuja. Ryhmässä puhutaan selkosuomea ja englantia. Seuraavan kerran voit hakea mukaan kesäkuussa 2023.

Planin nuori vapaaehtoinen hymyilee ja näyttää kameralla sydämenmuotoista "tyttöjen puolella" -tarraa.

Vaikuta aktivistina

Aktivistit kampanjoivat, järjestävät tapahtumia ja levittävät tietoa tasa-arvosta innostavassa porukassa. Aktivisteina ja vapaaehtoistina voivat toimia kaikki 15 vuotta täyttäneet.

Viisi feissaustiimiläistä iloisina yhdessä aurinkoisessa ulkoilmassa.

Tule meille töihin

Haluatko muuttaa maailmaa ja tehdä töitä kivassa porukassa? Meillä on innostava, tsemppaava ja motivoitunut työyhteisö, jossa jokainen voi olla oma itsensä.