Meille on tärkeää, että lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan heille tärkeisiin asioihin ja saavat äänensä kuuluviin niin Suomessa kuin maailmalla.

Nuoret yli 75 maassa vaikuttavat Planin toiminnan kautta. Sinä voit olla yksi heistä! Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä oma tapasi toimia.

Generation Equality-nuortenryhmä järjestää yhdessä Setan Nuorisotoimikunnan kanssa työpajan verkkoaktivismista osana Nuorten Pride-viikkoa. Työpajassa käsitellään kolmea teemaa: 1) Yhteistyö verkkoaktivismissa, 2) Itselle tärkeimpiin teemoihin keskittyminen ja omien rajojen tunnistaminen sekä 3) Käytännön toiminta. Ennen työpajaa kuullaan myös asiantuntijoiden alustukset jokaisesta teemasta. Työpajassa osallistujat pääsevät jakamaan ajatuksia, tapaamaan toisiaan ja saavat paremman ymmärryksen siitä, mitä aktivismi voi käytännössä tarkoittaa ja miten päästä yhteistyöllä alkuun.

Työpaja järjestetään torstaina 27.6. klo 17–19 Nuorten Pride Housessa Frediksbergissä, osoitteessa Konepajankuja 3, 00510 Helsinki. Työpaja on tarkoitettu 15–25-vuotiaille nuorille ja se on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää täältä!

Haluatko oppia lisää sukupuolten tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta?Haluatko toimia tasa-arvon puolesta? Tule mukaan löytämään oma tapasi vaikuttaa yhteiskunnassa! 

Hae mukaan vuoden 2024 Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ohjelmaan 11.8.2024 mennessä täällä.

Kiinnostaisiko Sinua tukea Planin nuoria ja aktivisteja tukihenkilön roolissa? Järjestämme nuorten ryhmien ja aktivistien koulutuksia ja tapaamisia Helsingissä lukuisia kertoja kuukaudessa sekä iltaisin että viikonloppuisin. Etsimme nyt vapaaehtoisia tukihenkilöitä auttamaan meitä käytännön järjestelyistä! Tukihenkilönä vastaat osallistujien hyvinvoinnista ja autat muun muassa ruokailuiden valmistamisessa.

Lue lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi täällä niin olemme sinuun yhteydessä.

Seuraa meitä Instagramissa ja Tiktokissa nimimerkillä @plannuoret. Nyt meidät löytää myös Instagramista! Plan nuoret-tilillä sisältömme on erityisesti nuorille suunnattu.

Seuraamalla tiliä
✔️ pysyt ajan tasalla Planin tapahtumista ja vaikuttamismahdollisuuksista.
✔️ saat vinkkejä, miten pääset itse vaikuttamaan ja miten voit huolehtia omasta hyvinvoinnistasi.
✔️ opit lisää esimerkiksi siitä, miten tasa-arvo ja demokratia toteutuu Suomessa sekä maailmalla ja saat hyödyllisiä vaikuttamistaitoja.
✔️ kuulet, kun kesätyöhaku alkaa ja saat vinkkejä onnistuneeseen työhakemukseen.

Jos haluat päästä mukaan tuottamaan sisältöä @plannuoret -tileille, ole yhteydessä Emmiin, emmi.uutela@plan.fi.

Joukko Planin lastenhallituslaisia ryhmäkuvassa.

Lastenhallitus

Älä valita vaan vaikuta! Planin lastenhallitus on 11–18-vuotiaiden nuorten vaikuttajaryhmä, joka vaikuttaa, viestii, järjestää tapahtumia ja kampanjoita lasten- ja erityisesti tyttöjen oikeuksista ja edistää niiden toteutumista vaikuttamalla päätöksentekoon. Lastenhallitukseen haetaan uusia jäseniä syksyisin.

Nuoret toimijat -paitainen nuori pyytää kahta ohikulkijaa allekirjoittamaan vetoomusta kadulla.

Nuoret toimijat

Anna äänesi kuulua! Miten voin vaikuttaa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten saan ääneni kuuluviin? Osallistu Nuoret toimijat-koulutukseen, jossa opit vaikuttamisesta ja pääset tekemään muiden nuorten kanssa projektin sinulle tärkeästä asiasta. Koulutus on tarkoitettu 15–20-vuotiaille Suomeen muuttaneille nuorille. Seuraava koulutus alkaa kesällä 2024 pääkaupunginseudulla.

Ryhmä nuoria tyttöjä poseeraa Planin t-paidoissa.

#GirlsTakeover

YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta tytöt ja nuoret naiset ympäri maailmaa astuvat päiväksi poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin. Suomessa johtajien paikkoja valtaavat Planin työssä mukana olevat tytöt.

Kaksi kasvomaalattua nuorta pitää toisiaan käsistä.

Nuoret tasa-arvovaikuttajat

Nuoret tasa-arvovaikuttajat -ryhmässä syvennät tietoasi tasa-arvosta Suomessa ja globaalisti sekä opit erilaisia tapoja vaikuttaa tasa-arvoisemman maailman puolesta. Ryhmässä toteutetaan konkreettisia tasa-arvotekoja yksin tai yhdessä muiden kanssa. Yhteistyössä Naisjärjestöjen keskusliitto. Haku vuoden 2024 koulutus-ohjelmaan on nyt avoinna 19.5.2024 saakka. Lue lisää ja hae mukaan täällä.

Planin liiveissä ja ilmastoaiheisissa kylteissä olevat Planin ilmastovaikuttajat poseeraavat yhdessä Sanni Grahn-Laasosen kanssa, joka pitelee saamaansa "ilmastoratkaisijat"-diplomia.

Kansainvälinen ilmastovaikuttamisen ryhmä

Ilmastovaikuttajat-ryhmässä edistetään yhteistyössä ugandalaisten ilmastoaktivistien kanssa globaalia ilmasto-oikeudenmukaisuutta. Ryhmässä tutustutaan ilmasto-oikeudenmukaisuuteen, ilmastopolitiikkaan ja rahoitukseen sekä suunnittellaan yhdessä vaikuttamisen keinoja. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki ilmastovaikuttamisesta kiinnostuneet 15–29-vuotiaat nuoret. Kansainvälisen yhteistyön kieli on englanti, jonka perustason osaaminen auttaa ryhmässä toimimista – uutta ilmastosanastoa opitaan yhdessä.

Generation Equality -ryhmän jäsenet seisovat vierekkäin ulkona, Levin lumisen maiseman keskellä. Nuoret pitävät kädessään Generation Equality -kylttejä.

Generation Equality -nuorten ryhmä

YK:n viisivuotinen Generation Equality -kampanja edistää naisten ja tyttöjen oikeuksia. Tavoitteena on vauhdittaa erityisesti niitä tasa-arvotavoitteita, joiden osalta kansainvälinen kehitys on ollut hidasta. Suomella on johtorooli ryhmässä, joka keskittyy teknologiaan ja innovaatioihin tasa-arvon tukena. Generation Equality -nuorten ryhmä tuo nuorten näkemyksiä esiin prosessissa ja tapaa eri yhteistyökumppaneita kannustaen kunnianhimoisiin sitoumuksiin tasa-arvon edistämiseksi. Ryhmä on tehnyt verkkohäirinnän vastaisen manifesti teknologia-alan toimijoille. Voit tutustua siihen täällä. Yhteistyössä UNWomen Suomi.

.

Yhdessä-vaikuttajaryhmä

Yhdessä-vaikuttajaryhmä nuorille on suunnattu erityisesti maahanmuuttaneille nuorille pääkaupunkiseudulla. Ryhmässä on mukana 15-20-vuotiaita nuoria, ketkä opettelevat yhdessä vaikuttamista ja perehtyvät erilaisiin ongelmiin maailmassa etsien ratkaisuja. Ryhmässä puhutaan selkosuomea ja englantia.

Planin nuori vapaaehtoinen hymyilee ja näyttää kameralla sydämenmuotoista "tyttöjen puolella" -tarraa.

Vaikuta aktivistina

Aktivistit kampanjoivat, järjestävät tapahtumia ja levittävät tietoa tasa-arvosta innostavassa porukassa. Aktivisteina ja vapaaehtoistina voivat toimia kaikki 15 vuotta täyttäneet.

Viisi feissaustiimiläistä iloisina yhdessä aurinkoisessa ulkoilmassa.

Tule meille töihin

Haluatko muuttaa maailmaa ja tehdä töitä kivassa porukassa? Meillä on innostava, tsemppaava ja motivoitunut työyhteisö, jossa jokainen voi olla oma itsensä.