Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.


Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Tytöt ja teknologia
Mahdollisuus käyttää, luoda ja kehittää teknologiaa on tasa-arvokysymys.
Kun tytöt kaikessa moninaisuudessaan pääsevät käyttämään teknologiaa ja internetiä, he voivat etsiä tietoa, vaikuttaa asioihin ja oppia työelämässä tarvittavia digitaitoja.
Maailmanlaajuisesti tytöillä ja naisilla on heikommat mahdollisuudet käyttää internetiä ja teknologiaa kuin pojilla ja miehillä. Internetiä käyttävien naisten osuus on globaalisti 17 prosenttia pienempi kuin sitä käyttävien miesten osuus. Vähiten kehittyneissä maissa ero on peräti 42,8 prosenttia. Ero on viime vuosina kasvanut, ei kutistunut.
Välineiden ja tarvittavien digitaitojen puute rajoittavat tyttöjen pääsyä nettiin ja mahdollisuuksia käyttää ja kehittää teknologiaa. Usein tytöillä ja naisilla ei ole varaa hankkia itselleen älypuhelinta tai maksaa nettiin pääsystä. Lisäksi stereotypiat teknologiasta poikien juttuna ja pelko verkkohäirinnästä estävät tyttöjä hyödyntämästä digitaalisia työkaluja riittävästi.
Sukupuolten välinen digikuilu on erityisen suuri, kun katsotaan tyttöjen ja naisten osuutta teknologian kehittäjinä. Teknologiayrityksiä johtavat enimmäkseen miehet, ja he myös kehittävät sovelluksia ja teknologisia ratkaisuja, jotka eivät huomioi riittävästi tyttöjen ja naisten tarpeita.
Yhdessä tukijoidemme kanssa kuromme umpeen digikuilua. Haluamme varmistaa, että teknologia ja internet ovat tytöille mahdollisuuksia, eivät esteitä.
Verkkohäirintä ja tyttöjen kohtaama syrjintä verkossa rajoittavat tyttöjen osallistumista ja sananvapautta. Tyttöjen täytyy päästä käyttämään internetiä vapaasti ja turvallisesti.
Tytöt viettävät kaikkialla maailmassa yhä enemmän aikaa internetissä. Kun tytöt osallistuvat internetissä julkiseen keskusteluun, he kohtaavat verkkoväkivaltaa, kuten kiusaamista, häirintää ja fyysisiä uhkauksia. Tutkimuksemme mukaan tytöistä ja nuorista naisista Suomessa jopa 42 % ja maailmalla 58 % on joutunut häirinnän kohteeksi sosiaalisessa mediassa.
Kansainvälistä Girls in ICT -päivää, eli Tytöt ja teknologia -päivää, vietetään vuosittain huhtikuun neljäntenä torstaina. Girls in ICT -päivä on meille tärkeä, sillä se: