Kambodža on Aasian köyhimpiä maita: koulutustaso on alhainen ja tuloerot ovat suuria. Maa on altis luonnonkatastrofeille, kuten myrskyille ja tulville.

Kambodžan noin 16 miljoonasta asukkaasta 30 prosenttia on alle 14-vuotiaita. Lähes puolet lapsista keskeyttää koulunkäyntinsä, ja noin 30 prosenttia lapsista on lyhytkasvuisia aliravitsemuksen takia. Vain noin 36 prosenttia alle 5-vuotiaista lapsista pääsee varhaiskasvatukseen.

Noin 18 prosenttia maan asukkaista elää köyhyydessä, syrjäisillä alueilla luku on jopa yli 22 prosenttia. 2,5 miljoonaa ihmistä elää ilman puhdasta vettä eikä 3,8 miljoonalla ihmisellä ole käytössään kunnollista vessaa.

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat vaikuttaneet ihmisten talouteen muun muassa tekstiiliteollisuuden kautta, kun vaatteiden kysyntä ulkomaille on vähentynyt. Iso osa väestöstä saa elantonsa maataloudesta. Suuri osa maaseudulla asuvista ihmisistä ei ole saanut koulutusta, eikä tytöillä ja naisilla ole useinkaan mahdollisuuksia taloudelliseen itsenäisyyteen. 

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Phnom Penhissä.

Battambangin ohjelma-alue

Siem Reapin ohjelma-alue

Stung Trengin ohjelma-alue

Ratanakirin ohjelma-alue

Tboung Khmumin ohjelma-alue

Työmme tuloksia 2022

Kirjoja kuvaava ikoni.

Rakensimme 11 uutta koulurakennusta 46 984 oppillaan käyttöön, maikä edistää tyttöjen ja syrjäseutujen lasten koulutusta.

Koulutyttöä kuvaava ikoni.

Paransimme 63 307 lapsen kouluruokailua. 32 598 oppilasta sai myös aamupalan.

Saniteettitilaa kuvaava ikoni.

Rakensimme kouluihin vessat ja pesupaikat 8 000 koululaisen käyttöön. Tämä vähensi tyttöjen koulunkäynnin keskeyttämistä.

kummilapsen terveisiä kambodŽasta

Kambodža

  • Pääkaupunki: Phnom Penh
  • Korkein huippu: Phnom Aural, 1 813 metriä
  • Suosituimmat nimet: Sokhanya, Sophaep
  • Eläinlajeja: tiikeri, kääpiövillikissa, malajinkarhu
  • Kielet: khmer, ranska, englanti
  • Pisin joki: Mekong