Kolme tyttöä seisoo rakennuksen edessä, katsoo kameraan ja hymyilee.

Tyttösponssina edistät tyttöjen oikeuksia ja tasa-arvoa, alk. 10 €/kk

Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus elää turvassa ja käydä koulua. Silti miljoonien tyttöjen kohdalla nämä oikeudet eivät toteudu.

Tytöt ympäri maailmaa kohtaavat syrjintää ikänsä ja sukupuolensa takia. Ryhtymällä tyttösponssiksi sinä tyttöjen koulutusta sekä autat torjumaan lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista mm. Etiopiassa, Ugandassa, Mosambikissa, Myanmarissa, Laosissa ja Zimbabwessa.

Tyttösponssien ansiosta voimme auttaa nopeasti myös kriiseissä ja konflikteissa. Tyttösponssina tukesi vaikuttaa aina siellä, missä apua eniten tarvitaan.

Tule tyttöjen ja tasa-arvon puolelle. Liity Planin tyttösponssiksi!

näin kuukausilahjoituksesi VAIKUTTAA

Ruandalainen Olive seisoo koululuokassa.
Tyttöjen koulutus

Koulutus = tytön oikeus

Tyttöjen koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista edistää tasa-arvon toteutumista. Tyttösponssina tuet tyttöjä heidän koulutiellään. Kuukausilahjoituksesi varmistaa, että tytöt pääsevät kouluun, eikä heidän koulunkäyntinsä keskeydy.

Ukrainalainen tyttö istuu sängyllä halaten nalleja.
Tytöt kriiseissä

Elämä kriisinkin keskellä = tytön oikeus

Tytöt ovat erityisen haavoittuvassa asemassa sodassa ja kriiseissä. Epätasa-arvo syvenee kriisien aikana, ja konfliktit altistavat tytöt hyväksikäytölle, seksuaaliselle väkivallalle ja ihmiskaupalle. Yhdessä voimme tukea tyttöjä myös kriisien aikana.

10-vuotias Briyit istuu kuvassa kivisen pylvään päällä, vasen kätensä koukistettuna nyrkki kohti taivasta. Tytöllä on kasvoillaan päättäväinen ilme ja hän katsoo suoraan kameraan.
Seksuaali- ja lisääntymisoikeudet

Oma keho = tytön oikeus

Jokaisella on oikeus päättää itse kehostaan ja tulevaisuudestaan. Tyttösponssina edistät tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien toteutumista sekä torjut haitallisia perinteitä kuten lapsiavioliittoja.

Sierraleonelainen tyttö poseeraan kameralle sinisen seinän edessä kädet puuskassa ja tasa-arvomerkki poskessaan.
Sukupuolittunut väkivalta

Väkivallaton elämä = tytön oikeus

Tytöillä on oikeus turvaan ja koskemattomuuteen. Silti yli 3 miljoonaa tyttöä joutuu kokemaan sukuelinten silpomisen joka vuosi. Tyttösponssina sinä autat torjumaan sukupuolittunutta väkivaltaa, esimerkiksi tyttöjen silpomista.

Kaksi tyttöä katselee tietokonetta. Kansainvälistä Girls in ICT -päivää, eli tytöt ja teknologia -päivää, vietetään tänä vuonna 28.4. Päivän tarkoituksena on innostaa tyttöjä ja nuoria naisia teknologian pariin.
Tytöt ja teknologia

Teknologia = tytön oikeus

Teknologia on tasa-arvokysymys. Jokaisella tytöllä on oikeus teknologian hyödyntämiseen ja kehittämiseen sekä elämään ilman verkkohäirintää. Tyttösponssina olet kaventamassa sukupuolten välistä digikuilua.

Kuukausilahjoitus tasa-arvolle

Jotta tytöt tuntevat oikeutensa ja voivat puolustaa niitä

Tyttösponssi

Tyttösponssina edistät tyttöjen oikeuksien ja tasa-arvon toteutumista. Tule mukaan alkaen 10 €/kk.
Liity nyt

Yrityksen tyttösponssi

Onko tasa-arvo yrityksellenne tärkeä arvo? Tee kantasi näkyväsi. Tutustu yrityksen tyttösponssiin.
Lue lisää

tyttösponssien tuki muuttaa maailmaa

Valtaosalla työskentelyalueidemme tytöistä on nyt käytössään kuukautissuojia. Kuukausilahjoittajien tuella tuemme kestositeiden valmistusta ja jakelua sekä rikomme kuukautistabuja ja -häpeää.

Valtaosalla tytöistä nyt kuukautissuojia

Tyttösponssien tuen johdosta 84 prosentilla työskentelyalueidemme tytöistä on käytössään kuukautissuojia, joka mahdollistaa tyttöjen koulunkäynnin kuun jokaisena koulupäivänä. Tuemme kestositeiden valmistusta ja jakelua sekä rikomme kuukautistabuja.

Työskentelyaluidemme nuoret ovat nyt rohkeampia puhumaan ja toimimaan oikeuksiensa puolesta. Nuoret myös käyttävät seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita aiempaa enemmän. Kuukausilahjoittajien tuella saamme aikaan pysyviä muutoksia.

Nyt 69 % nuorista puolustaa tasa-arvoa

Työskentelyaluidemme nuoret ovat nyt rohkeampia puhumaan ja toimimaan oikeuksiensa ja tasa-arvon puolesta. Nuoret myös käyttävät seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita aiempaa enemmän.

Työskentelyalueillamme lapsiavioliittojen hyväksyntä on vähentynyt ja tasa-arvo lisääntynyt. Kuukausilahjoittajien tuella saamme aikaan pysyviä muutoksia.

78 % tytöistä elää ilman pelkoa lapsiavioliitosta

Yhdessä voimme jättää lapsiavioliitot historiaan. Työskentelyalueillamme sekä vanhemmat että uskonnolliset ja perinteiset johtavat pyrkivät parantamaan tasa-arvoa. Sen myötä lapsiavioliittojen hyväksyntä on vähentynyt ja tasa-arvo lisääntynyt.

Ecuadorilainen Yadira kädet puuskassa tiiliseinän edessä.

Planin tyttöryhmä on minulle kuin koti. Me kaikki kamppailemme tasa-arvon puolesta. Olemme koko yhteiskunnan asialla.

Yadira, 18

Tule tyttöjen ja tasa-arvon puolelle

Kuukausilahjoituksesi parantaa heikoimmassa asemassa olevien tyttöjen asemaa ja varmistaa, etteivät he jää sukupuolensa takia taka-alalle. Tyttösponssina edistät tyttöjen koulutusta ja autat torjumaan lapsiavioliittoja.

Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

#Tyttösponssi