Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Lastenhallituksessa nuoret pääsevät vaikuttamaan  lapsen oikeuksien ja tasa-arvon toteutumiseen maailmassa.

Lastenhallituksessa kerromme lasten oikeuksista sekä kehittyvien maiden lasten ja nuorten arjesta muille nuorille. Edistämme lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, teemme kansainvälistä yhteistyötä ja välitämme Plan Suomen toimintaan nuorten näkemystä.

Lastenhallituksessa suunnittelemme ja toteuttamme erilaisia vaikuttamisprojekteja, tapaamme päättäjiä ja olemme olleet puhujina erilaisissa tapahtumissa. Olemme järjestäneet tapahtumia, teemapäiviä ja työpajoja, kampanjoineet somessa ja tuottaneet omaa podcastia. Lastenhallituksen tempaukset käsittelevät lasten oikeuksia, kestävää kehitystä ja tasa-arvoa. Lisäksi lastenhallituksesta on edustus Planin hallituksessa.

Lastenhallitus on kansainvälinen konsepti, ja se toimii myös muissa Plan-maissa. Suomeen lastenhallitus perustettiin vuonna 2001.

Rekrytoimme lastenhallitukseen uusia 11–16-vuotiaita jäseniä vuosittain. Haku aukeaa loppusyksyllä. Seuraa meidän somekanaviamme, niin pysyt perillä tulevista hauista ja kuulet ensimmäisenä meidän toiminnasta ja tapahtumista.

Seuraa lastenhallitusta somessa