Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Lastenhallituksessa nuoret pääsevät vaikuttamaan  lapsen oikeuksien ja tasa-arvon toteutumiseen maailmassa.

Lastenhallituksessa kerromme lasten oikeuksista sekä kehittyvien maiden lasten ja nuorten arjesta muille nuorille. Edistämme lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, teemme kansainvälistä yhteistyötä ja välitämme Plan Suomen toimintaan nuorten näkemystä.

Lastenhallituksessa suunnittelemme ja toteuttamme erilaisia vaikuttamisprojekteja, tapaamme päättäjiä ja olemme olleet puhujina erilaisissa tapahtumissa. Olemme järjestäneet tapahtumia, teemapäiviä ja työpajoja, kampanjoineet somessa ja tuottaneet omaa podcastia. Lastenhallituksen tempaukset käsittelevät lasten oikeuksia, kestävää kehitystä ja tasa-arvoa. Lisäksi lastenhallituksesta on edustus Planin hallituksessa.

Lastenhallitus on kansainvälinen konsepti, ja se toimii myös muissa Plan-maissa. Suomeen lastenhallitus perustettiin vuonna 2001.

Rekrytoimme lastenhallitukseen uusia 11–16-vuotiaita jäseniä vuosittain. Haku vuodelle 2023 aukeaa syksyllä 2022. Seuraa meidän somekanaviamme ja näet tarkemmat hakuohjeet sekä kuulet ensimmäisenä meidän toiminnasta ja tapahtumista.

Seuraa lastenhallitusta somessa

älä valita vaan vaikuta!

Planin lastenhallitus hakee uusia jäseniä vuodelle 2023. Mikäli olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja olet syntynyt vuosina 2006–2011, olet lämpimästi tervetullut hakemaan Lastenhallitukseen. Ainoa taito, jota tarvitset, on kiinnostus vaikuttamiseen. 

Lastenhallituksessa pääset osana huippua nuorten ryhmää edistämään lapsen oikeuksien toteutumista sekä Suomessa että maailmalla. Tärkeimmät teemat meille ovat lasten ja tyttöjen oikeudet. Näitä olemme pyrkineet edistämään toiminnallamme muun muassa järjestämällä tapahtumia, vaikuttamalla päättäjiin sekä lisäämällä tietoisuutta tärkeistä teemoista, esimerkiksi somekampanjoilla. Lastenhallituksessa opit uutta, saat uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia. 

Haemme Lastenhallitukseen 2006-2011 syntyneitä nuoria. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri ikäisiä, eri sukupuolia olevia, vammaisia ihmisiä sekä eri kieli-, kulttuuri- ja muihin väestöryhmiin kuuluvia henkilöitä. Arvostamme Planilla monimuotoisuutta ja teemme töitä yhdenvertaisuuden eteen. Käytössämme on turvallisemman tilan periaatteet ja käytäntöihimme voit tutustua täällä.

Meille on tärkeää, että tulet mukaan juuri sellaisena kuin olet! 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 27.11.2022 mennessä osoitteeseen lastenhallitus@plan.fi. Voit tehdä kirjallisen hakemuksen tai käyttää luovuutta esim. tekemällä videon. Kerro hakemuksessa ainakin kuka olet, ikäsi, missä päin asut ja miksi olisit hyvä jäsen Lastenhallitukseen. Kerro myös, mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi, erityistaitoja tai kiinnostuksenkohteesi. Muista myös jättää puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi hakemuksen yhteydessä. 

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ota rohkeasti meihin yhteyttä esim. Instagramissa tai Facebookissa. Löydät meidät sieltä nimellä Planin lastenhallitus.