Parannamme tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia

Jokaisella on oikeus päättää kehostaan ja elää ilman väkivaltaa, syrjintää ja hyväksikäyttöä. Eriarvoisuus ja syrjivät käytännöt kuitenkin estävät monien tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisoikeuksien toteutumisen.

Tytöt ja nuoret naiset kohtaavat vakavia ihmisoikeusloukkauksia. Tytöt ympäri maailmaa joutuvat naimisiin liian aikaisin ja vasten tahtoaan, kokevat seksuaalista väkivaltaa ja joutuvat silvotuiksi.

Haluamme, että tytöt voivat päättää omasta kehostaan ja nauttia seksuaalisuudestaan. Tytöillä on myös oikeus saada paikkansa pitävää tietoa esimerkiksi ehkäisystä ja kuukautisista seksuaalikasvatuksen kautta ja päästä käyttämään tarvitsemiaan terveyspalveluita.

Yhdessä tukijoidemme kanssa

  • Vahvistamme seksuaalikasvatusta ja positiivista, avointa keskustelua seksuaali- ja lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista.
  • Jaamme tietoa seksuaalisuudesta, kuukautisista, seksuaaliterveydestä ja ehkäisystä sekä niihin liittyvistä oikeuksista niin nuorille kuin heidän yhteisöilleen.
  • Parannamme seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita.
  • Ehkäisemme lapsiavioliittoja ja tyttöjen sukuelinten silpomista.
  • Edistämme vammaisten tyttöjen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen mahdollisuuksia saada seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluita ja toteuttaa oikeuksiaan.