Haiti on maantieteellisen sijaintinsa takia altis luonnonkatastrofeille, kuten hurrikaaneille, maanjäristyksille ja maanvyöryille. Se on maailman köyhimpiä maita ja tarvitsee apua selviytyäkseen katastrofien ja köyhyyden kierteestä.

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta on yleinen ongelma Haitissa, ja tilanne on pahentunut koronapandemian aikana. Sukupuolittunut ja seksuaalinen väkivalta on levinnyt laajalle. 60,5 prosenttia Haitin naisista on kokenut fyysistä väkivaltaa alaikäisinä, ja 25,7 prosenttia on altistunut seksuaaliselle väkivallalle. Varhaiset raskaudet ja köyhyys ovat suurimpia syitä tyttöjen koulunkäynnin keskeytymiselle. Jengiväkivalta aiheuttaa turvattomuutta, ja maan sisäisten pakolaisten määrä on kasvanut. Samaan aikaan Haitia ovat koetelleet myös luonnonkatastrofit, kuten maanjäristykset ja trooppiset myrskyt.

Kuivuus, taloudellinen kriisi ja koronapandemia ovat pudottaneet yhä useamman haitilaisen köyhyysrajan alapuolelle. Noin 5,2 miljoonaa haitilaista oli humanitaarisen avun tarpeessa vuonna 2022. Maailman ruokakriisi ja Ukrainan sodan vaikutukset näkyvät ruokaturvattomuuden ja aliravitsemuksen kasvuna. Haiti on kymmenen maailman nälkäisimmän maan joukossa. 46 prosenttia väestöstä kokee ruokaturvattomuutta, ja 22 prosenttia lapsista kärsii kroonisesta aliravitsemuksesta. Noin 4,3 miljoonaa ihmistä on hätätilanteessa ruoan puutteen takia. 

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Port-au-Princessä.

Nord-Estin ohjelma-alue

Ouestin ohjelma-alue

Sud-Estin ohjelma-alue

Työmme tuloksia 2023

Kirjoja kuvaava ikoni.

Paransimme 2 292 lapsen pääsyä laadukkaaseen koulutukseen.

Humanitaarista apua kuvaava ikoni.

Humanitaarinen työmme tavoitti 19 422 lasta ja nuorta.

Sukupuolten yhdenvertaisuutta kuvaava ikoni.

Työmme seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseksi tavoitti 22 653 nuorta. 

kummilapsen terveisiä haitista

Haiti

  • Pääkaupunki: Port-au-Prince
  • Korkein huippu: Pic la Selle, 2 680 metriä
  • Tyypillinen ruoka: mais moulu eli maissiruoka, banane pesée eli friteerattua banaania
  • Eläinlajeja: kaimaani, flamingo, delfiini
  • Kielet: ranska, kreoli
  • Hedelmiä: greippi, papaija