Järjestä valokuvanäyttely paikkakunnallasi, esimerkiksi kirjastossa, kauppakeskuksessa tai muussa paikassa.

Voit tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn haluamaasi tilaan. Meillä on vaikuttavia näyttelyitä eri teemoista ja eri valokuvaajilta.

Näin järjestät näyttelyn

 • Näyttelyn järjestäminen on sinulle täysin ilmaista.
 • Kuka tahansa voi järjestää sellaisen omalle paikkakunnalleen!
 • Näyttelyt koostuvat 12–17 kuvasta, jotka on helppo pystyttää esimerkiksi kirjaston, nuorisotalon tai vaikka koulun seinille.
 • Osa näyttelyistä on saatavissa myös sähköisesti. Lähetämme sinulle linkin näyttelyyn, jonka voi helposti esittää sopivalta näytöltä.
 • Teokset pystytysohjeineen saapuvat suoraan haluamaasi osoitteeseen kätevästi Matkahuollon kautta. 
 • Näyttelyt on pakattu 1–2 laatikkoon ja painavat noin 15–30 kiloa. Ne mahtuvat loistavasti esimerkiksi henkilöauton kyytiin.
 • Näyttelyn esillepanoa varten mukana tulee kaikki tarvittavat välineet kuten siima, S-koukut ja sinitarrat.
 • Näyttelyn jälkeen Matkahuolto hakee näyttelyn sovittuna ajankohtana pois.

Lainattavat valokuvanäyttelymme

Muutos alkaa meistä -näyttelyn kansikuva: joukko mosambikilaisia ryhmäkuvassa.

Muutos alkaa meistä -näyttely kertoo ihmisistä, jotka ajavat intohimoisesti syrjittyjen ihmisten – kuten tyttöjen, vammaisten ja homoseksuaalien – oikeuksia Mosambikissa. He uhmaavat haitallisia perinteitä ja totuttuja rooleja. Näyttelyn aktivistit rakentavat maailmaa, jossa tytöt saavat käydä koulua ja päättää itse omasta kehostaan sekä tulevaisuudestaan.

Kuvat: Mikko Toivonen

Tekstit: Iida Riekko

Pieni vauva nukkuu mosambikilaisäidin sylissä.

Turvallinen alku elämälle -näyttely tutustuttaa raskaus- ja vauva-aikaan Mosambikissa, olosuhteissa, jotka ovat monin tavoin erilaiset kuin Suomessa. Keskitymme Mosambikissa ulkoministeriön ja kuukausilahjoittajiemme tuella edistämään erityisesti tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä -oikeuksia. Lisäämme tietoa tyttöjen oikeudesta päättää omasta kehostaan, tarjoamme terveyspalveluita, tuemme raskaana olevia tyttöjä pysymään koulussa ja autamme äidiksi tulleita tyttöjä palaamaan opintielle.

Kuvat: Mikko Toivonen

Tekstit: Iida Riekko

Tekniset tiedot:

 • Näyttely koostuu 12 taulusta (550 x 266 mm) sekä pienistä, kuvien alle sijoitettavista tekstitauluista.
 • Tekstitys on suomeksi ja ruotsiksi.

Sisarukset jordanialaiskodissa. Taustalla muuta perhettä.

Lapsen oikeudet todeksi -näyttely kertoo lapsen oikeuksista, ihmisoikeuksista, jotka kuuluvat kaikkien maiden lapsille. Erityisesti maailman köyhimmissä maissa ja konfliktien keskellä elävät tytöt jäävät usein vaille perusoikeuksiaan kuten koulutusta, suojelua, terveyttä ja leikkiä. Näyttely kuvaa lasten tilannetta Guatemalassa, Intiassa, Ugandassa ja Jordaniassa sekä työtämme lasten aseman parantamiseksi.

Kuvat: Mikko Toivonen

Tekstit: Minttu-Maaria Partanen

Tekniset tiedot:

 • Näyttely koostuu 16 taulusta (559 x 453 mm) sekä pienistä, kuvien alle sijoitettavista tekstitauluista.
 • Tekstitys on suomeksi ja englanniksi.
 • Näyttely on saatavissa myös sähköisenä versiona.
 • Näyttelyn tueksi on saatavilla tehtävämateriaali erikseen alakoululle sekä yläkoululle ja toiselle asteelle.

Syyrialainen tyttö hymyilee kameralle.

Unelma tulevaisuudesta -näyttely tutustuttaa syyrialaispakolaisten elämään ja unelmiin pakolaisleirillä Jordaniassa. Kuvasimme ja haastattelimme tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Nämä haaveet ja unelma paremmasta tulevaisuudesta auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

Kuvat: Mikko Toivonen

Teksti: Iida Riekko

Tekniset tiedot:

 • Näyttely koostuu 14 taulusta. Se on saatavilla pienempänä 580×470 mm ja suurempana 1118 x 453 mm versiona.
 • Näyttelyn tueksi on saatavilla tehtävämateriaali yläkouluun ja toiselle asteelle.
Nepalilainen tyttö istuu ja hymyilee ja heiluttaa huivia.

Toteutimme valokuvaaja Meeri Koutaniemen kanssa näyttelyn, joka kertoo nepalilaisista tytöistä, jotka menettivät vuosia lapsuudestaan ja nuoruudestaan orjatyössä. Kamalari-orjat tekevät rikkaissa perheissä raskaita töitä ja kärsivät yksinäisyydestä, solvauksista ja väkivallasta. Vapaita unelmia antaa kasvot ja äänen tytöille, jotka olivat pitkään näkymättömiä. He kertovat kokemastaan hyväksikäytöstä, mutta myös unelmistaan ja tahdostaan muuttaa maailmaa.

Kuvat: Meeri Koutaniemi

Teksti: Iida Riekko

Tekniset tiedot:

 • Näyttely koostuu 17 taulusta (7 kpl 600 x 335 mm ja 10 kpl 335 x 335 mm)
Kambodzalaistyttö kantaa vettä kuivassa maastossa.

Toivoa etsimässä -näyttelymme näyttää, miten ilmastonmuutos ei ole enää vain tulevaisuuden uhka. Se vaikuttaa jo elämään kehittyvissä maissa, kuten Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodžassa. Eniten ilmastonmuutoksesta kärsivät heikoimmassa asemassa olevat lapset.

Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Kun viljelijäperheiden sadot heikkenevät, tytöt joutuvat monesti jäämään pois koulusta mennäkseen töihin tai avioon.

Työskentelemme Kambodžassa yhdessä perheiden ja yhteisöjen kanssa, jotta lapset, erityisesti tytöt, pystyvät sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja jotta heidän perustarpeensa ja tulevaisuutensa voidaan turvata. 

Kuvat: Karoliina Paatos

Teksti: Iida Riekko

Tekniset tiedot:

 • Näyttely koostuu 16 taulusta (65 x 44 cm), aloitustaulusta (43 x 43c m) sekä tekstitauluista (n. 30 x 30 cm).
 • Valokuvanäyttelystä on yhteistyössä Elisan kanssa tuotettu sähköinen versio. Katso se täällä.

Tytöt kriiseissä -näyttely vie legendaarisen toimittajan, Rauli Virtasen kuvaus- ja reportaasimatkoille ympäri maailman ja valottaa lasten asemaa keskellä kriisejä.

Näyttelyn kuvat ja tarinat ovat erityisen ajankohtaisia nyt, kun toimia tyttöjen tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan enemmän kuin koskaan. Katso koko näyttely ja kuule Virtasen unohtumattomia tarinoita pitkän työuran ajalta!

Näyttely on julkaistu syksyllä 2021. Tilaa nyt kiinnostava näyttely!

Tekniset tiedot:

 • 19 isoa taulua (600 x 400 mm)
 • 9 tekstitaulua (200 x 400 mm)

Aktivismi tarkoittaa tekoja yhteiskunnan arvojen tai asenteiden muuttamiseksi. Uusi valokuvanäyttelymme Aktivismin monet kasvot nostaa esiin Planin aktivisteja ja heidän tärkeää työtään eri puolilla maailmaa. 

Kannustamme erityisesti nuoria tuomaan äänensä kuuluviin sekä vaikuttamaan asioihin paikallisesti ja globaalisti. Planin aktivistit edistävät sukupuolten tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta, ilmastoratkaisuja ja kestävää kehitystä. 
 
Tervetuloa tutustumaan Planin aktivisteihin ja heidän vaikuttaviin tekoihinsa! Näyttely on julkaistu syksyllä 2023.

Tekniset tiedot:

 • 11 taulua (750 x 400 mm)

Kiinnostuitko?

Haluatko lisätietoja tai tilata maksuttoman valokuvanäyttelyn?