Etiopiassa sukupuolten välinen tasa-arvo on edistynyt etenkin politiikassa. Maassa on naispresidentti, ja myös naisten osuus parlamentissa on noussut merkittävästi viime vuosina. Sukupuolten välillä on kuitenkin vielä paljon eriarvoisuutta.

Sukupuolten eriarvoisuus näkyy Etiopiassa muun muassa tyttöjen vähäisemmässä koulunkäynnissä ja siinä, että tyttöjen sukuelinten silpominen on yhä yleinen perinne.

Itäisen Afrikan nälkäkriisi on koetellut Etiopiaa, jossa oli jo kuudes peräkkäinen epäonnistunut sadekausi. Ihmiset ovat menettäneet karjaansa, joka on toiminut heidän elinkeinonaan. Samalla Ukrainan sodan seuraukset ja hintojen nousu ovat vaikeuttaneet perheiden arkea.

Etiopiassa on noin 3,4 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Konfliktit maan pohjoisosassa Amharan, Afarin ja Tigrayn alueilla ovat lisänneet ruokaturvattomuutta ja pakottaneet ihmisiä pakenemaan kodeistaan. Monet koulut ovat vahingoittuneet tai suljettu. Yli 20 miljoonaa ihmistä on ollut humanitaarisen avun tarpeessa konfliktien ja nälkäkriisin takia. Tytöt ja nuoret naiset ovat olleet haavoittuvimmassa ryhmässä, koska he ovat erityisen alttiita seksuaaliselle ja sukupuolittuneelle väkivallalle. Maassa on myös korkea nuorisotyöttömyys. Lisäksi koronapandemia ja kulkusirkkojen massaesiintymiset ovat vaikuttaneet ihmisten elämään. 

 

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Addis Ababassa.

Afarin ohjelma-alue

Amharan ohjelma-alue

Benishangul Gumuzin ohjelma-alue

Gambellan ohjelma-alue

Oromian ohjelma-alue

Etelä-Etiopian toiminta-alue

Työmme tuloksia 2023

Sukupuolten yhdenvertaisuutta kuvaava ikoni.

Työmme seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseksi tavoitti 32 541 tyttöä ja 27 063 poikaa.

Koulutyttöä kuvaava ikoni.

Paransimme 34 321 tytön ja 28 146 pojan varhaiskasvatusta.

Humanitaarista apua kuvaava ikoni.

Humanitaarinen työmme tavoitti 919 817 lasta ja nuorta.

kummilapsen terveisiä etiopiasta