Plan.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste 

Tasa-arvoa edistönä järjestönä haluamme tarjota yhdenvertaiset ja kaikille saatavilla olevat digitaaliset palvelut, vaikka laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta ja EU:n saavutettavuusdirektiivi eivät meitä velvoita toteuttamaan saavutettavaa verkkopalvelua. 

Verkkosivuston saavutettavuus on arvioitu Plan International Suomessa. Palvelun saavutettavuutta arvioidaan yhdessä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa, ja palvelulle tehdään saavutettavuusauditiointi lähiaikoina. 

Tämä saavutettavuusseloste koskee Plan International Suomen verkkosivustoa (plan.fi). Seloste on laadittu 16.6.2021 tilanteen mukaisena. 

Palvelun saavutettavuus 

Verkkosivusto täyttää suurimmalta osin AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1). Olemme ottaneet AA-tason saavutettavuuskriteerit käyttöön verkkopalvelu-uudistuksessamme kesäkuussa 2021. 

Verkkosivujen lisäksi aiomme kehittää saavutettavuutta myös esimerkiksi somekanavissamme ja muissa digitaalisissa materiaaleissa. 

Sivuston keskeiset saavutettavuuspuutteet on kuvattu alla: 

Sisällöt, jotka eivät ole saavutettavia: 

  • Vanhoilta verkkosivuilta siirretyissä vanhoissa (julkaistu ennen maaliskuuta 2021) artikkeleissa, uutisissa ja muissa ajankohtaisjulkaisuissa ei välttämättä ole tekstivastinetta kaikissa kuvissa. (WGAC 1.1.1) 
  • Videoita emme resurssisyistä tee vielä kuvailutulkattuina, mutta pohdimme tämän toteuttamista tulevaisuudessa. (WGAC 1.2.5) 
  • Sivustollamme saattaa olla vielä vanhoja infografiikoita, joihin liittyvä sisältö ei välttämättä ole tekstimuodossa saatavilla. (WGAC 1.1.1) 
  • Podcasteistamme ei ole sisältöä tekstimuodossa saatavilla. 
  • Webinaari- ja livelähetystallenteemme eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia kaikilta osin. (WGAC 1.2) 
  • Kaikki PDF-tiedostot eivät ole vielä saavutettavia, erityisesti ennen kesäkuuta 2021 tehdyt esitteet, raportit ja muut materiaalit. Pyrimme jatkossa taittamaan kaikki PDF-tiedostot saavutettavina. (WGAC 1.1.1) 

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa tai haluatko ottaa yhteyttä? 

Verkkosivustomme ja muiden materiaalimme saavutettavuuteen liittyen voi antaa palautetta osoitteeseen info@plan.fi tai yhteystietolomakkeen kautta. Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, ota ensin yhteyttä meihin.  

Saavutettavuuden valvonta 

Jos et saa meiltä vastausta saavutettavuusongelmiin liittyen kahden viikon sisällä tai jos et ole tyytyväinen vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi 
puhelinnumero: vaihde 0295 016 000