Noin 33,4 prosenttia kenialaisista elää köyhyysrajan alapuolella. Köyhyys on sukupuolittunutta, ja Keniassa on myös korkea nuorisotyöttömyys.  

Lapsityövoima, koulunkäynnin keskeytykset, lapsiin kohdistuva väkivalta ja teiniraskaudet aiheuttavat pitkäkestoisia seurauksia Keniassa. Koronapandemia on lisännyt taloudellista epävarmuutta kotitalouksissa ja pahentanut sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa sosiaalisen eristäytymisen aikana. Pandemian seurauksena koulun keskeyttämiset, lapsiin kohdistuva väkivalta ja teiniraskaudet ovat lisääntyneet.

Tytöt joutuvat usein jäämään pois koulusta kuukautisten ja koulujen heikon sanitaation seurauksena. Koronapandemia on vaikeuttanut entisestään tyttöjen kuukautishygieniasta huolehtimista.

Koronapandemian lisäksi globaali nälkäkriisi on koetellut Keniaa, jossa jo viides perättäinen sadekausi on epäonnistunut. Afrikan sarven ennätyksellinen kuivuus on vienyt monilta kenialaisilta perheiltä elinkeinon ja lisännyt aliravitsemusta. Teiniraskaudet ja lapsiavioliitot ovat lisääntyneet nälkäkriisin ja kuivuuden seurauksena. Vakavasta akuutista aliravitsemuksesta on kärsinyt lähes kaksi miljoonaa lasta Keniassa, Etiopiassa ja Somaliassa.  Olemme laajentaneet työtämme Keniassa. Olemme turvanneet ruoan saantia, aliravituille lapsille tarkoitettuja ravitsemuspalveluja sekä puhdasta vettä erityisesti haavoittuville kotitalouksille. Lisäksi ylläpidämme kouluruokaohjelmia, jotta lapset voisivat pysyä koulussa.

Täällä työskentelemme

Maatoimistomme sijaitsee pääkaupunki Nairobissa.

Tharakan ohjelma-alue

Machakosin ohjelma-alue

Kisumun ohjelma-alue

Bondon ohjelma-alue

Homa bayn ohjelma-alue

Kwalen ohjelma-alue

Kilifin ohjelma-alue

Työmme tuloksia 2022

Koulutyttöä kuvaava ikoni.

Tuimme yli 6 000 oppilaan kouluruokailua.

Humanitaarista apua kuvaava ikoni.

Annoimme humanitaarista apua 75 446 tytölle ja 59 780 pojalle.  

Keskustelua kuvaava ikoni, jossa on kaksi puhekuplaa.

Kerroimme 40 110 tytölle ja 23 970 pojalle seksuaali- ja lisääntymisterveydestä.

kummilapsen terveisiä keniasta

kenia

  • Pääkaupunki: Nairobi 
  • Korkein huippu: Mount Kenya, 5 199 metriä 
  • Yleisimmät nimet: Imani, Aban 
  • Tyypillinen ruoka: ugali (puuro), chapati (leipä) 
  • Kielet: englanti, kiswahili 
  • Paikallisia hedelmiä: mangot, banaanit