Tapahtumakalenteri

Osallistu tapahtumiimme

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Tulevat tapahtumat

perjantai 10.3. klo 13–14

Nuorten vaalipaneeli globaalista tasa-arvosta

Miten Suomi voi vaikuttaa myös globaalisti nuorten asioihin? Entä miksi on tärkeää kuunnella päätöksenteossa nuoria? Tule kuulemaan eri puolueiden vastaukset nuorten tentissä joko paikan päälle Keskustakirjasto Oodiin tai striimin kautta omalta paikkakunnaltasi!

Planin lastenhallitus järjestää vaalipaneelin keskustakirjasto Oodissa perjantaina 10.3. klo 13–14. Tilaisuus striimataan.

Vaalipaneeli on suunnattu nuorille. Tunnin keskustelun aikana ei tarvitse tylsistyä poliittisiin puheisiin. Lastenhallituksen kehittämä jargonhälytin varmistaa, että politiikan kiemuroista puhutaan selkeästi ja kaikille ymmärrettävällä tavalla. Mukana paneelissa on edustajat kuudesta isoimmasta puolueesta, sosiaalidemokraateista, kokoomuksesta, perussuomalaisista, vihreistä, vasemmistoliitosta ja keskustasta.

Osuuko paneeli keskelle koulupäivää? Innosta omalla koulullasi myös koko ryhmä mukaan ja varmista paikkasi Ilmoittamalla isompi ryhmä yleisöksi tällä lomakkeella!

keskiviikko 26.4. klo 13–14

Nuorten timantti

Tarkoittaako demokratia vain vaaleja ja äänestämistä? Mikä on nuorten rooli demokratian murroksessa ja miten demokratiaa voi kehittää? Kenen ääni kuuluu nykydemokratiassa? Nuorten Timantti-tapahtuma on vuosittain järjestettävä Planin nuorten tapahtuma. Tänä vuonna nuoret ja muut osallistujat keskustelevat demokratiasta Suomessa ja maailmalla ja miten siihen voi osallistua.

Tapahtuma on suunnattu kouluryhmille. Ryhmät voivat osallistua päivään joko livenä Helsingin Tiivistämöllä tai etäyhteydellä omalta koulultaan.

Katso lisätiedot ja ilmoita kouluryhmäsi mukaan täällä: https://plan.fi/nuortentimantti/

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.
TARINOITA JA KUVIA YMPÄRI MAAILMAN

valokuvanäyttelyt

Koskettavat valokuvanäyttelymme ovat esillä lokakuussa ympäri Suomea. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

  • NAANTALI: Kaukana kotoa -valokuvanäyttely Raahen kaupunginkirjastossa 1.–31.3.2023.
LAPPEENRANTA 21.10.2022–6.4.2023

ESIHISTORIALLISTEN ASENTEIDEN MUSEO

Kautta historian ihmisiä on kohdeltu eri tavoin riippuen siitä, mikä heidän sukupuolensa on. Tämä on muovannut heidän tarinaansa ennalta asetettuihin suuntiin. Nyt nuo esihistorialliset asenteet on asetettu vitriiniin ja tarinan suunta muutettu avoimeksi. Näyttely nostaa tarinoiden muodossa esiin vanhentuneet sukupuolinormit, jotka edelleen tuntuvat olevan vahvasti läsnä niin Suomessa kuin maailmallakin. Näyttely on esillä Etelä-karjalan museossa Lappeenrannassa 22.10.2022–6.4.2023. Lisätietoa näyttelystä täällä.

Tilannepäivitys: Koronavirus

Järjestämme tapahtumia Aluehallintoviraston ja THL:n ohjeiden mukaisesti. Tapahtumiimme ja koulutuksiimme voi osallistua myös etänä. Huomioimme turvallisuuden.

tule mukaan

PYSY KUULOLLA TAPAHTUMISTA JA MUUSTA AJANKOHTAISESTA

Liity mukaan aktivistiksi ja saat kerran kuukaudessa ajankohtaiset toimintavinkit, jossa mahdollisuuksista lähteä mukaan.

Vapaaehtoisia ilmapallojen kanssa.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat kuukausilahjoituksellasi, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan