Tapahtumakalenteri

Osallistu tapahtumiimme

Planin vapaaehtoinen katselee, kun kaksi vierailijaa kokeilee virtuaalilaseja Planin osastolla SuomiAreena-tapahtumassa.

Tulevat tapahtumat

Toukokuu

Toukokuussa vietetään kuukautispäivää!

Kansainvälisen kuukautispäivän tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea.

  • Helsinki: Planin lastenhallitus ja nuoret aktivistit järjestävät perjantaina 24.5. menkkamarssin Helsingissä. Mielenilmaus alkaa klo 12.30 Eduskuntatalolta, jossa Planin nuoret tapaavat päättäjiä. Marssi lähtee liikkeelle klo 13.30 ja suuntaa kohti Esplanadin puistoa.
  • Helsinki: Menkkamarssin jälkeen perjantaina 24.5. Planin menkkatiimi on paikalla Helsingin keskustassa Esplanadin puistossa. Pisteellä on tarjolla Planin tarroja sekä ilmaisia kuukautistuotteita. Lisäksi pisteellä tehdään mielipidekysely liittyen kuukautishäpeään.
  • Tampere: Menkkapäivää juhlitaan Tampereen Koskikeskuksessa lauantaina 25.5. klo 12–15.
  • Kuopio: Kuopiossa järjestetään kaksi teemaan liittyvää yläkouluvierailua sekä jaetaan ilmaisia kuukautistuotteita ennen kuukautispäivää.
Keskiviikko 17.4. klo 13-14

Nuorten timantti-vaikuttamistapahtuma

📅 Nuorten timantti -tapahtuma järjestetään 17.4. klo 13–14. Tapahtumaa on mahdollista seurata sekä livelähetyksenä että tallenteena jälkikäteen.

💎 Nuorten timantin teemat ovat tänä vuonna yhdenvertaisuus ja antirasismi. Uudistuneessa tapahtumakonseptissa keskustellaan aiheista vierailevien puhujien sekä audiovisuaalisten tuotantojen avulla, unohtamatta vierailevaa artistia tapahtuman lopussa. Nuorten timantti on suunnattu koululuokille, joiden oppilaat ovat 13–18-vuotiaita. Tapahtumaan liittyy myös oppimateriaali.

👉 Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Saat sähköpostiisi osallistumisohjeet sekä linkin oppimateriaaleihin. Ilmoittauduthan lomakkeella, vaikka katsoisitte tallenteen tapahtumapäivän jälkeen!

Tervetuloa Nuorten timanttiin! 💎

Lukuisia mahdollisuuksia

Auta tapahtumissa

Järjestämme erilaisia tapahtumia sekä nuorten ryhmien ja aktivistien koulutuksia ja tapaamisia Helsingissä lukuisia kertoja kuukaudessa sekä iltaisin että viikonloppuisin. Etsimme nyt vapaaehtoisia tukihenkilöitä auttamaan meitä käytännön järjestelyistä! Lue lisää ja ilmoita kiinnostuksestasi täällä niin olemme Sinuun yhteydessä. 

Plan International Suomi tutki: kuukautisköyhyys koettelee myös suomalaisia. Valokuvassa neljä tyttöä osoittaa mieltään tasa-arvoisten kuukautisten puolessa. He pitelevät käsissään punaista huivia ja huutavat.
28.5.2024

Menkkapäivä

Kuukautispäivänä puhumme kuukautisista tasa-arvokysymyksenä. Meillä toimii kevään ajan menkkatiimi, joka koostuu eri puolella Suomea toimivista aktivisteista. Jos haluat mukaan tekemään menkkapäivää Tampereelle, Helsinkiin tai omalle paikkakunnallesi, laita viesti Lindalle, linda.massa@plan.fi.

Perjantaina 24.5. järjestämme Helsingissä myös menkkamarssin. Tule kanssamme rikkomaan kuukautisiin liittyviä tabuja!

Marssi alkaa iltapäivällä (n. klo 14) Eduskuntatalolta. Aika tarkentuu myöhemmin. Marssi päättyy yhteiseen piknikkiin puistossa. Saavu yksin, kaverin kanssa tai tuo vaikka koko luokkasi mukaan. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita!

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake.

Valokuvia esillä Planin osastolla Maailma kylässä -festivaaleilla.
Tarinoita ja kuvia ympäri maailman

Valokuvanäyttelyt

Koskettavat valokuvanäyttelymme ovat esillä ympäri Suomea. Voit myös järjestää omasi. Lisätietoa täällä.

Tule mukaan

Pysy kuulolla tapahtumista ja muusta ajankohtaisesta

Liity mukaan aktivistiksi ja saat kerran kuukaudessa ajankohtaiset toimintavinkit, jossa mahdollisuuksista lähteä mukaan.

Vapaaehtoisia ilmapallojen kanssa.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat kuukausilahjoituksellasi, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan