Työssämme tapahtuu | Plan

TYÖSSÄMME TAPAHTUU

 

 

ETSIMME KORKAKOULUHARJOITTELIJOITA HELSINKIIN JA TAMPEREELLE

Plan International Suomi etsii korkeakouluharjoittelijoita maahanmuuttajatyönhankkeisiin pääkaupunkiseudulle ja Tampereelle.
Työn pääkohderyhmänä ovat oppivelvollisuuden loppuvaiheessa Suomeen muuttaneet nuoret ja nuoret aikuiset.

Etsimme 3-4 harjoittelijaa seitsemään eri hankkeeseemme syksyllä 2020. Aloituksen aika ja korkeakouluharjoittelun kesto sovitaan hakijoiden kanssa erikseen.
Tehtävään valitulta edellytetään oppilaitoksen myöntämään harjoittelutukea.

Harjoittelijan pääasialliset tehtävät:

- nuorten vertaisryhmien apuohjaajana toimiminen
- vierailujen ja tapahtumien suunnitteleminen ja toteutus yhdessä ohjaajan kanssa
- osallistuminen työpajoihin
- tiedon etsiminen ja dokumentointi oman työn osalta

Tehtävään valittavalta edellytämme:

- ohjaajakokemusta joko työn, opiskelun tai harrastustoiminnan kautta
- organisointikykyä ja valmiutta tarttua uusiin, yllättäviin tilanteisiin
- vähintään yhden alan tuntemusta seuraavista: maahanmuuttajatyö, demokratiakasvatus, nuorisotyö, tasa-arvokasvatus, kestävä kehitys ja ilmastokysymykset

Arvostamme:

- oma-aloitteisuutta ja positiivista asennetta
- valmiutta sopeutua kiireiseen työrytmiin ja muuttaa suunnitelmia yllättävissä tilanteissa
- yliopiston tukea korkeakouluharjoittelijalle

Täytä hakemus täältä 31.5.2020 mennessä. Tutustu hankkeisiimme ja ilmoita hakemuksessa kaksi hanketta, joista olet erityisen kiinnostunut. Perustelethan myös valintasi.
Lue hannkeistamme lisää: www.plan.fi/maahanmuuttajatyo/hankkeet

Lisätietoja antaa Hanna Nurmi, (045 657 5655) ma 25.5. klo. 15-17
Etähaastattelut järjestetään 10.-12.6. välisenä aikana. 

Lastenoikeusjärjestö Plan International parantaa kehitysmaiden lasten elämää ja suojelua. Plan haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten, myös tyttöjen, oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa.

Plan International Suomi on tehnyt maahanmuuttajatyötä vuodesta 2010. Toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat oppivelvollisuuden loppupuolella Suomeen muuttaneet nuoret. Maahanmuuttajatyön tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen osallistumismahdollisuuksia lisäämällä ja aktiivista kansalaisuutta tukemalla. Lisätietoja: https://plan.fi/maahanmuuttajatyo

Toimistomme on esteetön. Plan pyrkii edistämään rekrytoinneissaan yhdenvertaisuuden toteutumista. Jos hakijat ovat osoittautuneet tasavertaisiksi, annamme etusijan silloin hakijalle, jonka työnsaantimahdollisuudet voivat olla heikommat esim. etnisen taustan tai vammaisuuden vuoksi.

Maahanmuuttajatyön projektit jatkavat poikkeustilasta huolimatta

Kevään 2020 poikkeustilanne on vaikuttanut koko maailmaan ja näin ollen myös meidän työhömme. Jouduimmekin keskeyttämään kasvokkaisen ryhmätoimintamme maalikuun puolessa välissä. Koimme kuitenkin tärkeäksi jatkaa toimintaamme ja tukea näin mukana olevia nuoria sekä heidän perheitään tässä tilanteessa.

Ryhmätoiminta siirrettiinkin lähes kaikissa projekteissa onnistuneesti verkon puolelle, missä vertaisryhmätapaamisia, sekä kouluvierailuja on pystytty jatkamaan. Loppukevät onkin suunniteltu jatkettavaksi näin, muutamaa mahdollista ulkona tapahtuvaa pientapaamista lukuunottamatta.

Myös Matkalla-, sekä CV Työelämään -hankkeiden kesätyökokeiluja on pyritty toteuttamaan suunnitellusti. Ikävä kyllä tilanteen vuoksi joitain paikkoja on peruttu ja näin ollen etsimmekin nyt uusia mahdollisia kesätyönantajia vielä kesä-syksy 2020 ajalle. Mikäli tiedät paikan mihin nuoriamme saisi kahden viikon kesätyökokeiluun, ilmoita tietosi Hanna Nurmelle, hanna.nurmi@plan.fi.

Voimia kaikille koko maahanmuuttajatyön tiimiltä <3

 

Työnantaja hoi! Etsitkö reippaita kesätyöntekijöitä?

Nyt olisi hieno mahdollisuus tukea maahanmuuttajataustaisten nuorten työllistymistä ja kiinnittymistä suomalaiseen yhteiskuntaan!
Etsimme vähintään kahden viikon kesätyöharjoittelupaikkoja nuorille, jotka ovat osallistuneet työelämähankkeisiimme ja saaneet tietoa ja taitoja työnhausta ja työelämän pelisäännöistä. 

Plan tarjoaa tukea työntajataholle koko prosessin ajan. Lähetämme kaikille työnantajille taustamateriaalia, ja ohjaajamme vierailevat kesätyön aikana varmistamassa, että kaikki sujuu toivotusti.

Oletko kiinnostunut?
Ota yhteyttä:
Hanna Nurmi 045 657 5655
Lue lisää: https://plan.fi/enemman-kuin-kesatyo

 

UUDET JOKAMIEHENOIKEUDET -KUVAKORTIT ON JULKAISTU!

Helpottaaksemme jokamiehenoikeuksiin tutustumista olemme tehneet jokamiehenoikeudet -aiheiset kuvakortit! Kortit on tarkoitettu tukemaan ohjaajia, jotka järjestävät luontoretkiä.

Toteutimme viime vuonna Jokanuoren luonto -nimistä hanketta, jota rahoitti Tiina ja Antti Herlinin säätiö. Hankkeen pääkohderyhmänä olivat hiljattain Suomeen muuttaneet nuoret, ja hankkeen keskeinen toimintamuoto olivat luontoretket, joissa käsiteltiin jokamiehenoikeuksia ja ympäristöasioita. Teimme uudet kortit, koska jo aiemmat vastaavat kuvakortit olivat vaikeasti sovellettavissa maahanmuuttajien kanssa työskenneltäessä. Niistä puuttui monia oleellisia arjen luonnonsuojeluun liittyviä kuvia, esimerkiksi roskaaminen, oksien katkominen puista ja kasvien poimiminen juurineen. Keräsimme luontoretkillemme osallistuvilta nuorilta näkemyksiä siitä, kuinka kortteja tulisi heidän mielestään kehittää ja mitä he olivat oppineet retkien aikana.

Kortteja hyödynnetään jatkossa luontolähtöisen kotoutumisen hankkeissa. Kuvakortteja voivat hyödyntää myös muut järjestöt ja toimijat.
Lataa kuvat ja niihin liittyvä ohjeistus täältä.

Tule mukaan Planin maahanmuuttajatyöhön

Etsimme aktiivisia, ulospäinsuuntautuneita, uusiin kokemuksiin ja tilanteisiin ennakkoluulottomasti suhtautuvia vapaaehtoisia. Kaikkiin Plan International Suomen viiteen maahanmuuttajatyön projektiin kaivataan nyt lisää vapaaehtoisia.

Pääkohderyhmänämme ovat noin 12–17-vuotiaat, Suomeen hiljattain muuttaneet nuoret ja heidän perheensä. Toiminnassamme on vuosittain mukana maahanmuuttajia noin 40 kansallisuudesta.

Lue lisää Planin maahanmuuttajatyöstä täältä.

Vapaaehtoistyö on monipuolista: tarjolla on mm. retkiä, tapahtumia, työpajoja, vierailuja sekä intensiivistä pienprojektien fasilitointia. Voit käyttää hyödyksi osaamistasi tai tulla omana itsenäsi antamaan muutaman tunnin vapaa-ajastasi. Voit osallistua satunnaisesti tai sitoutua pidemmäksi ajaksi isompaan kokonaisuuteen. Jokaiselle löytyy jokin toimintamuoto.

Koulutamme vapaaehtoiset ja järjestämme yhteisiä vapaaehtoisiltoja myös Planin muiden vapaaehtoisten kanssa. Kaikki vapaaehtoiset on vakuutettu.

Lisätietoja vapaaehtoisuudesta antaa koordinaattori Anu Järvinen (anu.jarvinen@plan.fi / 050 406 6991)
 

 

 

OHJAAJA/OHJAAJIA ETSINNÄSSÄ!

Plan International Suomi etsii ohjaajaa/ohjaajia maahanmuuttajatyön kahteen hankkeeseen pääkaupunkiseudulle vuodeksi 2020.

Tehtävät sijoittuvat CV työelämään -hankkeeseen ja Muuttajat! -demokratiakasvatushankkeeseen. Molemmat tehtävät ovat puolipäiväisiä, mutta mikäli hakija pystyy osoittamaan osaamisensa molemmissa kokonaisuuksissa voi kyseeseen tulla kokopäiväinen työsuhde.

Haku alkaa 6. tammikuuta 2020 ja päättyy 16. tammikuuta 2020, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Työsuhteen tyyppi: määräaikainen

 

Odotamme hakijalta seuraavia asioita:

 • kokemus maahanmuuttajatyöstä
 • kokemus nuorisotyöstä
 • soveltuva koulutusta ja vähintään vuoden relevanttia työkokemusta
 • kokemus tapahtumien suunnittelusta ja toteutuksesta
 • oma-aloitteisuus ja itsenäinen työote sekä valmius tarttua nopeast uusiin tilanteisiin
 • yhteistyökyky ja valmius työskennellä vaihtuvissa ympäristöissä

 

CV työelämään ohjaajan pääasialliset tehtävät:

 • nuorten ryhmätapaamisten suunnittelu ja toteutus
 • nuorten työpaikkavierailujen koordinointi
 • kesätyövierailut ja viestintä kesätyönantajille
 • vapaaehtoisten työn ohjaaminen
 • mentoreiden työn ohjaaminen

 

Muuttajat!-hankkeen ohjaajan pääasialliset tehtävät:

 • nuorten ryhmätapaamisten suunnittelu ja toteutus
 • nuorten projektitöiden ohjaaminen sekä niihin liittyvien vierailujen suunnittelu ja vastuu toteutuksesta
 • Viestintä yhteistyökumppaneille
   

Edellytämme lisäksi:

 • vahvaa kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin (Muuttajat!)
 • työelämäkontakteja (CV työelämään)

 

Hae tästä.

 

Plan International Finland
Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa. 
 
Plan International Suomi on tehnyt maahanmuuttajatyötä vuodesta 2010. Toiminnan ensisijaisena kohderyhmänä ovat oppivelvollisuuden loppupuolella Suomeen muuttaneet nuoret. Maahanmuuttajatyön tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen osallistumismahdollisuuksia lisäämällä ja aktiivista kansalaisuutta tukemalla. Lisätietoja: https://plan.fi/maahanmuuttajatyo  
 
Toimistomme on esteetön. Plan pyrkii edistämään rekrytoinneissaan yhdenvertaisuuden toteutumista. Jos hakijat ovat osoittautuneet tasavertaisiksi, annamme etusijan silloin hakijalle, jonka työnsaantimahdollisuudet voivat olla heikommat esim. etnisen taustan tai vammaisuuden vuoksi. 

YRITYS, TYÖLLISTÄ KESÄLLÄ MAAHANMUUTTAJANUORI

”Ensimmäiset kesätyökokemukset ovat merkittäviä askelia nuoren itsenäistymisessä. Yhteinen kesätyö luo turvallisen ympäristön, jossa nuori voi kehittää taitojaan, luoda uusia ystävyyssuhteita sekä kasvattaa itsevarmuuttaan”.

Etsimme tänä kesänä kesätyönantajia kahteen eri hankkeeseemme!

CV työelämään -sekä Matkalla -hankkeissa etsimme paikkaa vähintään kahden viikon työharjoittelujaksoille sekä pääkaupunkiseudulla että Tampereella. Pääkohderyhmänä ovat 15 – 17 vuotiaat maahanmuuttajanuoret. Matkalla -hanke toimii pk- seudulla ja CV työelämään -hanke tämän lisäksi myös Tampereella.

Kuulostaako kiinnostavalta?
Mikäli yrityksenne haluaa lähteä mukaan, toivomme

 • kesätyö 1–2 nuorelle vähintään kahdeksi viikoksi
 • yhteyshenkilön
 • valmiuden perehdyttää ja antaa palautetta
 • Tutustu ja tienaa tai muu työehtosopimusten mukainen kesätyöpalkka

Vastaavasti saatte mahdollisuuden:

 • edistää omaa yhteiskuntavastuutanne
 • osallistua uuden työllistämismallin kehitystyöhön
 • löytää joukkoonne tulevaisuuden tekijöitä, jotka ovat sitoutuneita yrityksenne arvoihin ja tavoitteisiin.

Mikäli haluat lisätietoja tai yrityksenne haluaa lähteä mukaan, ota rohkeasti yhteyttä:

Maahanmuuttajatyön päällikkö Hanna Nurmi
hanna.nurmi@plan.fi, p. 045 657 5655

 

 

KOULUTUSKIERTUE MAAHANMUUTTAJATAUSTAISTEN NUORTEN KANSSA TYÖSKENTELYSTÄ

Monikulttuurisuus on nyt ja on aina ollut osa suomalaista yhteiskuntaa. Suomen kulttuurinen ja etninen moninaisuus lisääntyy yhä ja näkyy erityisesti nuorissa ikäluokissa. Nuorisotyön kohderyhmiin kuuluu paljon maahanmuuttajataustaisia nuoria. Näiden nuorten yhdenvertainen tavoittaminen, kohtaaminen ja tukeminen on tärkeää, jotta he voivat kasvaa yhteisöjen ja yhteiskunnan aktiivisiksi jäseniksi. Samalla on tarpeen tarkastella valtaväestöön kuuluvien nuorten asenteita ja luoda luontevia kohtaamisen paikkoja eri taustaisten nuorten välille.

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Plan Suomen ja Aluehallintovirastojen yhteistyössä järjestämä koulutuskiertue tukee nuorisotyön valmiuksia tarjota maahanmuuttajataustaisille nuorille tiloja, joihin voi kokea kuuluvansa ilman toiseuden ja ulossulkemisen kokemuksia. Lisäksi koulutuksissa tarjotaan erilaisia menetelmiä ja työmuotoja nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden tukemiseen.

Koulutuskiertue pysähtyy matkallaan neljään kaupunkiin: Turkuun, Helsinkiin, Vaasaan sekä Kotkaan. “Koulutuksessa harjaantuu tiedostamaan paremmin maahanmuuttajataustaisten nuorten elämään vaikuttavia tekijöitä, kuten sitä, miten kielitaito, sosiaaliset suhteet tai syrjintäkokemukset vaikuttavat nuorten elämään. Lisäksi hahmotellaan syrjinnän vastaista nuorisotyötä ja mietitään, miten maahanmuuttajataustaisia nuoria voisi paremmin tavoittaa ja pitää mukana toiminnassa sekä luoda toiminnasta turvallista kaikille”, kuvailee koulutuksen sisällöistä vastaava asiantuntija Heta Hölttä kiertueen tavoitteita.

Jokainen koulutuspäivä on yhdistelmä luentoja ja työpajatyöskentelyä. Koulutus on tarkoitettu kaikille nuorten kanssa työskenteleville, jotka kohtaavat työssään eri taustaisia, erityisesti viime vuosina Suomeen muuttaneita nuoria.

Kouluttajat ovat asiantuntijoita Allianssista sekä Plan Suomelta. Plan International Suomi on vahva toimija globaalikasvatuksen ja maahanmuuttajatyön kentällä. Plan tukee erityisesti maahanmuuttajataustaisten nuorten demokratiakasvatusta ja nuorten polkua kohti aktiivista kansalaisuutta. Keskeisiä osa-alueita ovat nuorten työllistyminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Maahanmuuttajatyöllä Plan tavoittaa vuosittain noin 1800 nuorta ja huoltajaa 6-8 eri hankkeen kautta. Plan on yksi Allianssin jäsenorganisaatioista.

Kattotoimijana Allianssi yhdistää nuorisoalan toimijoita järjestöistä, kunnista ja seurakunnista. Tämä koulutuskiertue on yksi mahdollisuus verkostoitua paikallisesti yli sektorirajojen yhteisen asian äärellä. Koulutuskiertue on suunnattu kaikille nuorten parissa toimiville oppilaitoksissa, kunnan nuorisotoimessa, nuorisojärjestöissä tai seurakunnissa. Kiertue on osa Allianssin laajaa koulutustarjontaa.

Ilmoittaudu mukaan!

Turku 29.10. https://www.lyyti.in/2019Turku

Helsinki 12.11. https://www.lyyti.in/2019Helsinki

Vaasa 21.11. https://www.lyyti.in/2019Vaasa

Kotka 3.12. https://www.lyyti.in/2019Kotka

Ei enää vuoden pätkälupia turvapaikanhakijoina tulleille nuorille

Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista. Lyhyet jatkoluvat tai kielteiset päätökset ovat Maahanmuuttoviraston uusi laintulkinta, joka on tehty ilman lakimuutosta ja voidaan ilman sellaista myös korjata. On kohtuutonta ja myös kotoutumista heikentävää, että lähes tuhat nuorta joutuu jatkuvasti pelkäämään oleskeluoikeutensa päättymistä Maahanmuuttoviraston uuden käytännön takia.

Jatkolupien myöntäminen siirrettiin vuoden 2017 alusta poliisilta Maahanmuuttovirastolle, jossa lain soveltamiskäytäntöä on muutettu niiden osalta, jotka ovat saaneet oleskeluluvan yksilöllisestä inhimillisestä syystä. Aiemman käytännön mukaisesti poliisi myönsi jatkoluvat näihinkin lupiin käytännössä automaattisesti, jollei hakija ollut tehnyt rikoksia.

Maahanmuuttovirasto myöntää nykyisin monille nuorille jatkolupia vain vuodeksi kerrallaan. Usein lupa myönnetään päättymään nuoren 18-vuotissyntymäpäivän tienoille. Täysi-ikäistyville on annettu myös kielteisiä päätöksiä. Epävarmuus tulevasta voi varjostaa nuorten kotoutumista ja elämää vuosikausia. Jatkoluvan epäämisessä voi lopulta olla kyse jopa hengestä.

Nuoret itse haluaisivat kiinnittyä yhteiskuntaan ja kouluttautua. On myös yhteiskunnan etu, että maahanmuuttojärjestelmä tukee kotoutumista. Nyt yhteiskunta viestii, ettei näitä nuoria haluta tänne. Nuorten parissa työskentelevät toimijat kunnissa ja järjestöissä näkevät uuden tulkinnan seuraukset: tyly viesti kuormittaa mielenterveyttä, hidastaa kotoutumista ja asettaa nuoret syrjäytymisvaaraan. Työntekijöiden aika kuluu jatkolupahakemukseen vaadittavien selvitysten tekoon nuorten kotoutumisen tukemisen sijaan.

Maahanmuuttoviraston uusi linjaus on tehty ilman lakimuutosta, ja se voidaan myös korjata ilman lakimuutosta. Järjestöt vaativat jatkolupakäytännön muuttamista niin, että se tukee kotoutumista. Kolmen vuoden jatkolupa mahdollistaisi sen, että sen jälkeen nuori voisi hakea pysyvää oleskelulupaa ja löytää paikkansa yhteiskunnassa.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Lastensuojelun Keskusliitto, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuori kirkko, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Suomen Unicef ja Yhteiset Lapsemme.

Lisätietoja: Erityisasiantuntija Taina Martiskainen, p. 040 731 3014 Lastensuojelun Keskusliitto

Plan viidentoista parhaan joukossa Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa

Vuosisadan rakentajat on haastekilpailu, joka keskittyy nuoriin. Kilpailussa etsitään ideoita, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Parhaan ratkaisun kehittänyt tiimi saa säätiöiltä merkittävän rahoituksen ideansa toteuttamiseen. Kilpailu on 43 suomalaisen säätiön ja rahaston yhteinen lahja satavuotiaalle Suomelle.

Plan on valittu 15 parhaan joukkoon yli 300 kilpailuideasta. Planin Smartup Factory on innovaatiohautomomalli, jonka tarkoitus on luoda muita heikommassa asemassa oleville nuorille tapoja hyödyntää ratkaisukeskeistä ajattelua omassa elämässään. Kohderyhmänä ovat erityisesti maahanmuuttajataustaiset nuoret, sillä he ovat tutkimusten mukaan syrjäytymisen riskiryhmää, mutta kantasuomalaiset nuoret ovat yhtä tervetulleita mukaan.

Smartup Factory -tiimissä on iso joukko oman alansa ammattilaisia sekä kaupungeista, järjestöistä että yrityshautomoista. Nuorten ryhmiä kuullaan koko prosessin ajan. Planilta mukana ovat Anna Peltoniemi, Hanna Nurmi ja Mika Välitalo. Tutkimusosaamisen tuo Nuorisotutkimusseura.

Lue lisää

Liikuntavuosi luonnossa

29.3.2017

Uusi Liikuntavuosi luonnossa -projekti rohkaisee maahanmuuttajataustaisia nuoria ja heidän perheitään liikkumaan luonnossa, hyödyntämään lähiluontoa liikuntaympäristönä sekä vahvistamaan luontosuhdettaan.  Se nostaa esille myös luonnonsuojelun ja yhteyden ilmastokysymyksiin. Vuoden aikana hankkeen aktiviteeteista kehitetään monikulttuurisen luontoliikunnan vuosikello. Se on jatkossa myös muiden toimijoiden käytettävissä.

Projektissa tehdään yhteistyötä useiden oppilaitosten ja järjestöjen kanssa. Hankkeen päärahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Projekti on osa Suomi100 -juhlavuotta.

Kesätöitä etsivät nuoret ja työnantajat kohtasivat rekrytapahtumassa

16.2.2017

Helsingissä järjestetyssä Avaa silmät osaamiselle -tapahtumassa työnantajia kannustettiin ennakkoluulottomaan rekrytointiin ja nuoria rohkeaan työnhakuun. Tilaisuus järjestettiin osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa.

Tapahtumassa työnantajille tarjottiin tietoa monimuotoisuutta arvostavan toimintakulttuurin rakentamiseksi. Hyvänä esimerkkinä toimi Planin maahanmuuttajatyön kumppani Lapinlahden Lähde, joka on työllistänyt projektiemme nuoria kesätöihin.

Iltapäivän rekrytointitapahtumassa kesätöitä hakevat nuoret pääsivät tapaamaan työnantajia, jotka olivat valmiita rekrytoimaan kesätyöläisiä monenlaisista taustoista.

Tapahtuma oli suunnattu erityisesti tavallista vaikeammin työllistyville nuorille, kuten vammaisille ja maahanmuuttajataustaisille nuorille.

Lavaohjelman vetonaulana toiminut Arman Alizad kehotti nuoria kuuntelemaan sisäistä ääntään ja kertomaan unelmistaan ääneen. Nuorilla onkin kova halu päästä kiinni työelämään.

– Työnantajien pitää antaa mahdollisuus kaikille nuorille, ei ole väliä onko suomalainen vai ulkomaalainen, ja auttaa maahanmuuttajia heidän kielitaitonsa kehittämisessä, kehottivat Matkalla-projektin nuoret Narges ja Brinda

Planin maahanmuuttajatyön projekteissa nuoret harjoittelevat työelämätaitoja ja työnhakua. Jo lähes 200 nuorta on saanut kesätyöpaikan yhteistyökumppaniverkostomme kautta.

Lisätietoa Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta

Työelämätietoa ja vertaistukea maahanmuuttajanuorille

9.1.2017

Miten Suomessa käydään koulua, etsitään työtä ja vietetään vapaa-aikaa? Teini-ikäisinä Helsinkiin muuttaneet maahanmuuttajanuoret saavat vertaistukea Matkalla-hankkeessa. Mukana on ollut 11 helsinkiläiskoulua.

Lue Helsingin opetusviraston juttu