Thaimaa | Plan

Thaimaa

 • Pääkaupunki: Bangkok
 • Korkein huippu: Doi Inthanon, 2 565 metriä
 • Yleisimmät nimet: Ploy (tyttö), Sarawut (poika)
 • Tyypillinen ruoka: tom yam eli keitto, khao phat eli paistettu riisi
 • Eläinlajeja: tiikeri, malaijikarhu, vesipuhveli
 • Pisin joki: Chao Phraya
 • Kielet: thai (91%), burma, englanti, alueellisia murteita
 • Paikallisia hedelmiä: mango, kookospähkinä

 

 

Tervehdys thaimaalaiselta kummilapselta

työmme saavutuksia Thaimaassa vuonna 2018

 • 14 opettaja ja 74 lasta (41 tyttöä ja 33 poikaa) viidestä koulusta osallistui leirille, jossa käsiteltiin katastrofeihin varautumista ja selviytymistaitoja. He jakoivat tietoa omissa kouluissaan, jolloin koulutuksesta hyötyi 3 631 lasta.
 • 10 201 ihmistä tavoitettiin lapsikeskeisessä ilmastonmuutoshankkeessamme.
 • 9 128 lasta 140 koulusta sai tietoa hivistä ja aidsista. 200 hiv-positiivista lasta sai tukea ja 217 hiv-positiivisen lapsen kotona kävi vapaaehtoistyöntekijä.
 • Paransimme kalastusteollisuudessa työskentelevien siirtolaisten työoloja ja järjestimme lapsille mahdollisuuksia koulunkäyntiin. 96 siirtolaislasta Kambodzhasta pääsi osallistumaan oppitunneille, ja 76 lasta pääsi thaimaalaisiin kouluihin. Vanhemmat kiinnittävät nyt enemmän huomiota lastensa koulunkäyntiin.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Vanhemmilta lapsilta otetaan sormenjäljet, jotta he pääsevät kouluun

Autamme opettajia täyttämään oikeat kaavakkeet, jotta lapset saadaan paikalliskouluihinsa. Varmistamme myös, että kouluissa on tilaa näille lapsille.

Thaimaassa olevien maahanmuuttajaperheiden lapset jäävät usein pois koulusta, ja useat päätyvät työskentelemään auttaakseen vanhempiaan tulemaan toimeen. Koska näiden lapsien syntymiä ei useinkaan rekisteröidä, heidän on helppo tippua kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle.

Avullasi takaamme, että nämä syrjäytyneet lapset rekisteröidään asianmukaisesti. 2 941 syntymärekisteröintiä tehtiin viime vuonna, joten he ovat nyt virallisen järjestelmän piirissä heti. Nyt he käyvät koulussa ystäviensä kanssa sen sijaan, että työskentelisivät pelloilla.

Olemme myös perustaneet uudet oppimiskeskukset Rayongin ja Tratin maakuntiin. Kymmenillä lapsilla, joiden vanhemmat ovat maahanmuuttajatyöläisiä Kambodžasta, on nyt ensimmäistä kertaa elämässään mahdollisuus käydä koulua.

On todellinen ilo nähdä, kuinka onnellisia ja kiinnostuneita he ovat oppimaan uusia taitoja, kuten kieliä ja matematiikkaa, lämminhenkisissä ja kutsuvissa luokkahuoneissa.

Kiitos, että olet auttanut valmistamaan yhä useammalle lapselle valoisamman tulevaisuuden.
 

 

Maajohtajan terveiset

Tuellasi on ollut valtava merkitys Thaimaan lapsille viime vuonna!

Olet auttanut meitä tukemaan lapsia lukuisilla tavoilla. Olemme varmistaneet, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat lapset – myös etnisten vähemmistöjen lapset, tytöt ja HIV-positiiviset lapset – saavat tarvitsemaansa tukea menestyäkseen.

Nyt yhä useammat thaimaalaislapset ovat koulussa ja saavat hoitoa, jonka avulla pysyvät terveinä, ja saavat lisäksi suojelua väkivaltaa ja hyväksikäyttöä vastaan. Mikään tästä ei olisi onnistunut ilman sinun kaltaisiasi ihmisiä. Iso kiitos sinulle Thaimaan tytöiltä ja pojilta.

Maja Cubarrubia
Maajohtaja, Plan International Thaimaa

 

Siirtolaistyöläisten lapset koulutielle

 

Thaimaan suuri kalateollisuus on riippuvainen siirtotyövoimasta. Varmistamme, että siirtolaistyöläisten lapset pääsevät kouluun.

Noin 70 prosenttia kalateollisuuden työntekijöistä tulee köyhistä naapurimaista, kuten Kambodzasta ja Myanmarista. Lapset matkustavat vanhempiensa mukana eikä heillä aina ole mahdollisuutta päästä Thaimaassa kouluun. 
 
Olemme perustaneet Itä-Thaimaassa oppimiskeskuksia lapsia varten. Esikouluopetus valmistaa lapsia aloittamaan koulunkäynnin Thaimassa. Vuosien 2015–2017 aikana oppimiskeskuksiin rekisteröitiin yhteensä 944 lasta ja thaimaalaiseen julkiseen kouluun pääsi 212 lasta. Kun siirtotyöläisten lasten koulutus ja suojelu paranevat, myös kalateollisuus ja sen tuotantoketjut toimivat aiempaa vastuullisemmin. 
 
Teemme työtämme vuosina 2015–2018 yhteistyössä Keskon kanssa.