Thaimaa | Plan

Thaimaa

 • Pääkaupunki: Bangkok
 • Korkein huippu: Doi Inthanon, 2 565 metriä
 • Yleisimmät nimet: Ploy (tyttö), Sarawut (poika)
 • Tyypillinen ruoka: tom yam eli keitto, khao phat eli paistettu riisi
 • Eläinlajeja: tiikeri, malaijikarhu, vesipuhveli
 • Pisin joki: Chao Phraya
 • Kielet: thai (91%), burma, englanti, alueellisia murteita
 • Paikallisia hedelmiä: mango, kookospähkinä

 

 

Tervehdys thaimaalaiselta kummilapselta

työmme saavutuksia Thaimaassa vuonna 2017

 • Syntymärekisteröintiemme ansiosta 10 886 henkilöä (5 553 naista, 5 333 miestä) saivat laillisen aseman yhteiskunnassa. Sen lisäksi 2 126 lasta (1 066 poikaa, 1 060 tyttöä) saivat syntymätodistuksen ja 4 151 henkilölle (2 100 naista, 2 051 miestä) myönnettiin Thaimaan kansalaisuus.
 • Koulussa tapahtuvan sukupuoleen perustuvan väkivallan vähentämiseen ja kiusaamisen ehkäisemiseen tähtäävä kampanjamme tavoitti 4 765 oppilasta (2 933 tyttöä, 1 832 poikaa) kymmenessä koulussa Bangkokissa ja Chiang Maissa.
 • 713 nuorta (673 miestä, 40 naista) osallistuivat nuorten urakehitykseen liittyvään hankkeeseen. 696 heistä (656 miestä, 40 naista) osallistuivat ammatilliseen koulutukseen, joka sisälsi opetusta hitsaamiseen, puusepäntöihin, huonekalujen valmistamiseen ja ruoanlaittoon. 134 koulutukseen osallistujista (110 miestä, 24 naista) ovat nyt saaneet työpaikan.
 • Olemme rakentaneet syrjäisten vuoristoalueiden yhteisöille vesijärjestelmiä, mikä on hyödyttänyt suoraan 3 690 henkilöä (2 006 naista, 1 684 miestä). Sen lisäksi olemme järjestäneet koulutusta liittyen vedenkeruuseen ja -säilyttämiseen.
 • Vuodesta 2012 lähtien 11 029 0–6-vuotiasta lasta ovat osallistuneet kotipohjaiseen varhaiskasvatukseen ja varhaiskasvatuskeskuksiemme toimintaan. Viime vuonna rakensimme, kunnostimme ja varustimme kouluja.

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Nuoret thaimaalaiset lisäävät HIV-/AIDS-tietämystä

Jan syntyi HIV-positiivisena. Hän oli aiemmin onneton pikkutyttö, mutta nyt hänen elämänsä on muuttunut.

Jan ei tiennyt olevansa HIV-positiivinen ennen kuin jotkut lapset hänen koulustaan huomasivat hänen huonon vointinsa ja alkoivat kiusata häntä.

Kun hänen isoäitinsä kertoi hänelle totuuden sairaudesta, Jan säikähti ja häpesi. Hän yritti keskittyä kouluun ja lopetti sen lopulta 11-vuotiaana. Kun Jan jäi kotiin huolehtimaan pikkusiskostaan, hän vetäytyi yhä syvemmälle kuoreensa.

Sitten eräänä päivänä Jan sai mahdollisuuden osallistua erääseen hankkeeseemme. Hän alkoi käydä hoidoissa, ja hänen olonsa koheni. Hän osallistui myös toimintaan, jonka avulla hän oppi tuntemaan sairautensa ja elämään sen kanssa.
– Tämä on uskomatonta. Nyt voin elää normaalia elämää HIVin kanssa. Päätin jatkaa koulussa ja tiedän, että saan tulevaisuudessa hyvän työn, hän kertoo.

Janin elämä on nyt muuttunut, eikä hän voisi olla onnellisempi.
 

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Vanhemmilta lapsilta otetaan sormenjäljet, jotta he pääsevät kouluun

Autamme opettajia täyttämään oikeat kaavakkeet, jotta lapset saadaan paikalliskouluihinsa. Varmistamme myös, että kouluissa on tilaa näille lapsille.

Thaimaassa olevien maahanmuuttajaperheiden lapset jäävät usein pois koulusta, ja useat päätyvät työskentelemään auttaakseen vanhempiaan tulemaan toimeen. Koska näiden lapsien syntymiä ei useinkaan rekisteröidä, heidän on helppo tippua kaikkien turvaverkkojen ulkopuolelle.

Avullasi takaamme, että nämä syrjäytyneet lapset rekisteröidään asianmukaisesti. 2 941 syntymärekisteröintiä tehtiin viime vuonna, joten he ovat nyt virallisen järjestelmän piirissä heti. Nyt he käyvät koulussa ystäviensä kanssa sen sijaan, että työskentelisivät pelloilla.

Olemme myös perustaneet uudet oppimiskeskukset Rayongin ja Tratin maakuntiin. Kymmenillä lapsilla, joiden vanhemmat ovat maahanmuuttajatyöläisiä Kambodžasta, on nyt ensimmäistä kertaa elämässään mahdollisuus käydä koulua.

On todellinen ilo nähdä, kuinka onnellisia ja kiinnostuneita he ovat oppimaan uusia taitoja, kuten kieliä ja matematiikkaa, lämminhenkisissä ja kutsuvissa luokkahuoneissa.

Kiitos, että olet auttanut valmistamaan yhä useammalle lapselle valoisamman tulevaisuuden.
 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

38 yhteisöä tietää nyt, kuinka suojella lapsia ja kuinka vastustaa liian varhaisia ja pakotettuja avioliittoja.

Thaimaalaistytöt kohtaavat erilaisia vaaroja. Maassa, jossa seksiturismi on tavallista, haavoittuvassa asemassa olevat tytöt voivat joutua ihmiskaupan uhreiksi ja pakotetuiksi prostituutioon. Nuoret naiset ja tytöt joutuvat myös todennäköisemmin väkivallan ja hyväksikäytön uhreiksi.

Auttamalla meitä jakamaan tietoa tyttöjen oikeuksista ja tukemalla kampanjoitamme, joiden mukaan tytöille on annettava tasavertaiset mahdollisuudet, autat yhä useampia tyttöjä pysymään turvassa.

Tuen ansiosta he saavat mahdollisuuden käydä koulua, hyvää terveydenhoitoa, ansaita elantonsa sekä tietoa ja tilat, joissa hoitaa henkilökohtaista hygieniaansa.

Avullasi on suuri merkitys Thaimaan tytöille. Kiitos tuestasi.

 

Maajohtajan terveiset

Tuellasi on ollut valtava merkitys Thaimaan lapsille viime vuonna!

Olet auttanut meitä tukemaan lapsia lukuisilla tavoilla. Olemme varmistaneet, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat lapset – myös etnisten vähemmistöjen lapset, tytöt ja HIV-positiiviset lapset – saavat tarvitsemaansa tukea menestyäkseen.

Nyt yhä useammat thaimaalaislapset ovat koulussa ja saavat hoitoa, jonka avulla pysyvät terveinä, ja saavat lisäksi suojelua väkivaltaa ja hyväksikäyttöä vastaan. Mikään tästä ei olisi onnistunut ilman sinun kaltaisiasi ihmisiä. Iso kiitos sinulle Thaimaan tytöiltä ja pojilta.

Maja Cubarrubia
Maajohtaja, Plan International Thaimaa

 

Siirtolaistyöläisten lapset koulutielle

 

Thaimaan suuri kalateollisuus on riippuvainen siirtotyövoimasta. Varmistamme, että siirtolaistyöläisten lapset pääsevät kouluun.

Noin 70 prosenttia kalateollisuuden työntekijöistä tulee köyhistä naapurimaista, kuten Kambodzasta ja Myanmarista. Lapset matkustavat vanhempiensa mukana eikä heillä aina ole mahdollisuutta päästä Thaimaassa kouluun. 
 
Olemme perustaneet Itä-Thaimaassa oppimiskeskuksia lapsia varten. Esikouluopetus valmistaa lapsia aloittamaan koulunkäynnin Thaimassa. Vuosien 2015–2017 aikana oppimiskeskuksiin rekisteröitiin yhteensä 944 lasta ja thaimaalaiseen julkiseen kouluun pääsi 212 lasta. Kun siirtotyöläisten lasten koulutus ja suojelu paranevat, myös kalateollisuus ja sen tuotantoketjut toimivat aiempaa vastuullisemmin. 
 
Teemme työtämme vuosina 2015–2018 yhteistyössä Keskon kanssa.