Intia | Plan

Intia

 • Pääkaupunki: New Delhi
 • Korkein huippu: Kangchenjunga, 8 586 metriä
 • Yleisimmät nimet: Aarav, Aahdya
 • Suosittuja urheilulajeja: kriketti, tenssi, šakki, maahockey
 • Kielet: hindi, englanti, 21 muuta virallista kieltä
 • Tyypillinen ruoka: rogan josh, chaat, kaali daal
 • Kansallislintu: intianriikinkukko
 • Yleisiä kukkia: yöjasmiini, kiinanruusu, lootus

 

 

Tervehdys Intian kummilapsilta

Työmme saavutuksia Intiassa vuonna 2019

 • Yli 80 000 koululaista hyötyi yhteisöihin perustamistamme digitaalisista oppimiskeskuksista. Niissä opetusta voi seurata etänä videoiden avulla. Opetuksesta on hyötynyt jo yli 80 000 tyttöä Delhin slummeissa. Projektista on hyötynyt yli 180 000 tyttöä Intian kaupunkien slummeissa. Tavoitteena on ollut lisätä tasa-arvoa teknologian avulla. Naiset omistavat köyhissä maissa miehiä vähemmän kännyköitä ja käyttävät nettiä vähemmän kuin miehet.
 • Jaoimme kirjoja 50 000 lapselle hankeyhteisöissämme. Tarkoituksena on ollut edistää lasten lukemiskulttuuria.
 • 500 000 alle 6-vuotiasta tyttöä ja 500 000 nuorta tyttöä hyötyi parannetuista terveyspalveluista. 300 000 perhettä Mumbain slummeissa ja Uttar Pradeshissa tavoitettiin kampanjoissa dengue-kuumetta ja Japanin aivotulehdusta vastaan.
 • Hankealueemme 60 koulussa tyttöjen koulunkäynti lisääntyi 14 prosentilla edellisestä vuodesta.
 • 12 000 tulvista kärsinyttä perhettä Keralassa hyötyi ruoka-avusta ja opiskelutarvikkeista. 
 • Yli 20 000 perhettä sai apua hirmumyrsky Fanin aiheuttamien tuhojen takia.
 • Yhteensä työstämme hyötyi 650 934 alaikäistä tyttöä ja 630 254 poikaa.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

17-vuotias intialainen Ruchi esti oman avioliittonsa.

Tyttö joutuu kestämään varhaisen avioliiton seuraukset koko elämänsä ajan. Siksi päätin kapinoida, Ruchi sanoo.

Hänen kotiseudullaan Utter Pradeshin alueella 10 prosenttia tytöistä menee naimisiin alle 18-vuotiaina, vaikka alaikäisten avioliitot ovat laissa kielletty. Myös Ruchin isä oli järjestänyt molempien tytärtensä avioliitot heidän tietämättään. Isä oli luvannut Ruchin ja tämän 18-vuotiaan siskon Rubynperheelle, jossa oli kaksi poikaa.

Varhain naimisiin menneillä tytöillä on suurempi riski kokea väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Työskentelemme Intissa varhaisten avioliittojen lopettamiseksi. Olemme jakaneet nuorille tietoa sukupuolten tasa-arvosta, tyttöjen oikeuksista ja koulunkäynnin tärkeydestä. Kun tytöt saavat lisää itsevarmuutta, he uskaltavat puhua oikeuksistaan ja puolustaa itseään.

Ruchi vastusti vanhempiensa vaatimusta mennä naimisiin alaikäisenä. Hän kertoi haluavansa käydä koulunsa loppuun, mutta isä tahtoi tytärtensä menevän samaan aikaan naimisiin. 

Ruchi sai Planin kautta apua ja työntekijämme vieraili hänen kotonaan puhumassa varhaisen avioliiton haitoista. Ruchi oli tietoinen oikeuksistaan ja sanoi ilmoittavansa poliisille, jos hänet pakotettaisiin naimisiin alaikäisenä.

– Kerroin, että he joutuisivat maksamaan sakkoa. Se pelasti minut, Ruchi sanoo.

Lopulta isä luopui suunnitelmistaan ja antoi molempien tytärtensä jatkaa koulunkäyntiään.

Ruchista on tullut roolimalli ja tyttöjen oikeuksien puolestapuhuja omassa yhteisössään.

 

 

Maajohtajan terveiset

Toivottavasti sinua on ilahduttanut tieto siitä, että tuellasi on ollut suuri merkitys lukuisten intialaislasten elämään.

Yhä useammalla lapsella on nyt koulussa puhdasta juomavettä ja asianmukaiset käymälätilat. Tuhannet lapset ovat pystyneet lopettamaan työnteon ja ahkeroivat nyt koulussa. Ja monet tytöt ovat saaneet kertoa mielipiteensä siitä, miten heidän yhteisöjään – ja jopa koko maata – pitäisi hoitaa.

Yhä useamman lapsen tulevaisuus on nyt täynnä toivoa ja hymyjä. Kiitos.

Bhagyashri Dengle
Maajohtaja, Plan International Intia

 

Tiedeoppia tytöille yritysyhteistyöllä

 

Paremmat opetustilat, laadukkaampaa opetusta, tiede- ja matematiikkaluokkia, nykyaikaista it-teknologiaa ja koulukirjastoja. 

Näitä kaikkia Pohjois-Intian Alwarin alueen koulut saavat työmme ansiosta. Tuemme erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Tytöillä on alueella suuri vaara keskeyttää koulunkäyntinsä liian varhain. He jatkavat myös poikia harvemmin alakoulusta yläkouluun.
 
Laadukkaan opetuksen lisäksi varmistamme, että kouluissa on kunnolliset, lukolliset vessat ja puhdasta juomavettä. Ne parantavat oppilaiden terveyttä ja varmistavat, että tytöt voivat käydä koulua turvallisesti. 
 
Työmme tavoittaa noin 8 000 tyttöä ja poikaa 25 koulussa. Teemme työtämme Metson tuella vuosina 2014–2018.