Intia | Plan

Intia

 • Pääkaupunki: New Delhi
 • Korkein huippu: Kangchenjunga, 8 586 metriä
 • Yleisimmät nimet: Aarav, Aahdya
 • Suosittuja urheilulajeja: kriketti, tenssi, šakki, maahockey
 • Kielet: hindi, englanti, 21 muuta virallista kieltä
 • Tyypillinen ruoka: rogan josh, chaat, kaali daal
 • Kansallislintu: intianriikinkukko
 • Yleisiä kukkia: yöjasmiini, kiinanruusu, lootus

 

 

Tervehdys Intian kummilapsilta

Työmme saavutuksia Intiassa vuonna 2017

 • Työmme on hyödyttänyt 3 800 000 köyhää ja vähemmistöön kuuluvaa henkilöä Intiassa (920 000 tyttöä, 760 000 poikaa, 960 000 naista, 830 000 miestä).
 • 128 000 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
 • 6 500 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 38 000 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Paremmat tilat auttavat tyttöjä oppimaan

Yhä useammilla intialaislapsilla on nyt tukesi ansiosta koulussa puhdasta vettä ja paremmat käymälätilat.

Goushian kaltaisille tytöille tämä tarkoittaa sitä, että he joutuvat vähemmän todennäköisesti olemaan poissa koulusta joka kuukausi.

Goushian koulu on Andhra Pradeshissa. Kuukautisten alkamisesta lähtien hän on joskus jättänyt menemättä kouluun kuukautisten aikana, koska siellä ei ole ollut kunnon käsienpesumahdollisuuksia tai käymälätiloja.
– Olin säännöllisesti poissa koulusta, ja se vaikutti opintoihini, hän muistelee suruissaan.
– En voinut osallistua vapaa-ajan toimintaan ja olin poissa leikkikentältä.

Tämä kaikki on nyt taakse jäänyttä elämää. Olet auttanut meitä parantamaan lasten käymälätiloja Goushian koulussa ja toimittamaan juomapisteitä ja käsienpesupaikkoja.

Lapset oppivat myös, että hyvä henkilökohtainen hygienia auttaa heitä ja heidän yhteisöään pysymään terveenä.
– Käyn nyt säännöllisesti koulussa ja olen saanut hyviä arvosanoja, kertoo Goushia virnistäen.

Koulu on nyt parempi paikka Goushialle ja hänen ystävilleen kuukauden jokaisena päivänä.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia oppimaan

Sonia on innokas oppilas

Intiassa yli neljä miljoonaa lapsityöläistä jää ilman koulutusta. Nyt Sonian kaltaiset tytöt saavat lopettaa työn ja aloittaa oppimisen.

Sonia haaveili pääsevänsä kouluun, kun hänen vanhempansa muuttivat Rajasthanista Delhiin. Perheellä ei kuitenkaan ollut riittävästi rahaa, joten hänen täytyi auttaa keräämällä roskia vain 8-vuotiaana.
– Luulin, että saisin mennä kouluun. Alussa minun oli vaikeaa hyväksyä tilanne, mutten koskaan menettänyt toivoa, Sonia muistelee.

Kun perheen taloudellinen tilanne parani eikä heidän enää tarvinnut kerätä roskia, Sonia tapasi etsivän nuorisotyön työntekijöitämme, ja hänelle aukeni kokonainen uusi maailma.

Hanke on tarkoitettu erityisesti köyhimmistä oloista tuleville tytöille. Sen tarkoitus on auttaa heitä hankkimaan koulua varten tarvittavia sosiaalisia taitoja sekä tunne- ja kielitaitoja, jotka saattavat puuttua heiltä kokonaan.

Nyt Sonia saa tuhansien muiden intialaislasten tavoin käydä paikalliskoulua. Kiitos avustasi!

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Nyt minulla on ainutlaatuinen mahdollisuus seurata unelmiani. Isona haluan todella vaikuttaa asioihin.” Bhavani, 13, Hyderabad, vieraileva poliisipäällikkö

13-vuotias Hyderabadista kotoisin oleva Bhavani johtaa tyttöjä Intiassa. Hän on yksi tuhansista tytöistä ja nuorista naisista, jotka astuivat valtaan päivän ajaksi juhliakseen viime vuoden kansainvälistä tyttöjen päivää.

Bhavani käy säännöllisesti lastensa kerhon paikallistapaamisissa, joissa hän puolustaa intohimoisesti tyttöjen oikeuksia. Hän levittää tietoa tyttöjen kohtaamista arkipäiväisistä ongelmista ja auttaa yhteisöään ratkaisemaan havaittuja ongelmia.

13.10. Bhavanin vastuu kasvoi kuitenkin huomattavasti: hänestä tuli kotikaupunkinsa poliisipäällikkö.
– Opin, miten poliisiasemaa johdetaan. Lisäksi annoin muutaman vinkin, miten tytöillä ja naisilla voisi olla mukavampi ja turvallisempi olo, hän kertoo.

Avullasi Bhavanin kaltaiset tytöt innoittavat toisiaan yhä suurempiin saavutuksiin ja rakentavat itselleen valoisamman tulevaisuuden.

 

 

Maajohtajan terveiset

Toivottavasti sinua on ilahduttanut tieto siitä, että tuellasi on ollut suuri merkitys lukuisten intialaislasten elämään.

Yhä useammalla lapsella on nyt koulussa puhdasta juomavettä ja asianmukaiset käymälätilat. Tuhannet lapset ovat pystyneet lopettamaan työnteon ja ahkeroivat nyt koulussa. Ja monet tytöt ovat saaneet kertoa mielipiteensä siitä, miten heidän yhteisöjään – ja jopa koko maata – pitäisi hoitaa.

Yhä useamman lapsen tulevaisuus on nyt täynnä toivoa ja hymyjä. Kiitos.

Bhagyashri Dengle
Maajohtaja, Plan International Intia

 

Tiedeoppia tytöille yritysyhteistyöllä

 

Paremmat opetustilat, laadukkaampaa opetusta, tiede- ja matematiikkaluokkia, nykyaikaista it-teknologiaa ja koulukirjastoja. 

Näitä kaikkia Pohjois-Intian Alwarin alueen koulut saavat työmme ansiosta. Tuemme erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Tytöillä on alueella suuri vaara keskeyttää koulunkäyntinsä liian varhain. He jatkavat myös poikia harvemmin alakoulusta yläkouluun.
 
Laadukkaan opetuksen lisäksi varmistamme, että kouluissa on kunnolliset, lukolliset vessat ja puhdasta juomavettä. Ne parantavat oppilaiden terveyttä ja varmistavat, että tytöt voivat käydä koulua turvallisesti. 
 
Työmme tavoittaa noin 8 000 tyttöä ja poikaa 25 koulussa. Teemme työtämme Metson tuella vuosina 2014–2018.