Benin | Plan

Benin

  • Pääkaupunki: Porto-Novo
  • Pinta-ala: 114 763 km²
  • Tärkein vientitavara: puuvilla
  • Suosituimmat nimet: Natacha, Ulrich
  • Tyypillinen ruoka: wagashi-juusto, acarajé eli kuorituista pavuista valmistettu, palmuöljyssä uppopaistettu pallo
  • Kansalliseläin: leopardi
  • Kielet: ranska, fon, yoruba
  • Pisin joki: Niger

 

 

Tervehdys Beninin kummilapsilta

Työmme saavutuksia Beninissä vuonna 2017

  • 1714 yhteisön jäsentä osallistuivat sukupuolten välistä tasa-arvoa käsittelevään koulutukseemme.
  • 63 yhteistyökumppaneidemme edustajaa ja 2062 yhteisön jäsentä ja vapaaehtoista osallistuivat lastensuojelua käsittelevään koulutukseemme.

 

 

Näin tukesi auttaa lapsia pysymään terveinä

Äidit oppivat terveellisestä syömisestä

Jos lapsi ei saa ensimmäisinä elinvuosinaan riittävästi ruokaa, hänen kykynsä oppia, kasvaa ja menestyä ovat vaarassa. Olet mukana auttamassa yhä useampia lapsia saamaan tarvitsemaansa terveellistä ruokaa.

Beninissä kolmannes alle viisivuotiaiden lasten kuolemista johtuu aliravitsemuksesta. Me opetamme haavoittuvimmassa asemassa olevien yhteisöjen perheitä ruokkimaan lapsiaan, jotta lapset kasvavat vahvoiksi ja terveiksi.

Äidit kerääntyvät ulkona yhteen oppiakseen, kuinka tärkeää imetys on heidän vauvoilleen. Heille kerrotaan myös erilaisista ruoista, jotka sisältävät lapsen kehittymisen kannalta tärkeitä ravintoaineita ja vitamiineja. Vaikka kyse on vakavasta asiasta, tapahtumassa nauretaan myös paljon.

Jakeluohjelmamme auttaa myös perheitä, joilla on vaikeuksia ruokkia lapsiaan. Sen avulla taataan, että lapset saavat riittävästi ruokaa pysyäkseen terveenä.

Avullasi tuhannet lapset ovat saaneet hoitoa aliravitsemukseen ja lisäksi useat tuhannet kasvavat nyt vahvoiksi, hyväkuntoisiksi ja terveiksi.

 

 

Näin tukesi auttaa nuoria oppimaan

Iloiset lapset hyötyvät uudesta kolmen kuukauden sopimuksesta

Avullasi olemme saaneet tehtyä yhteistyötä yhteisön johtajien kanssa ja vapauttaneet satoja lapsia Couffon voodoo-luostareista.

Voodoo on Beninin virallinen uskonto. Kun vanhemmat uskovat, että henget ovat ottaneet vallan heidän lapsistaan, he lähettävät nämä voodoo-luostareihin ”parannettaviksi”. Tämä tapahtuu laulamalla, tanssimalla ja jopa uutta kieltä opettelemalla.

Joskus lapset saattavat viettää jopa seitsemän vuotta voodoo-luostarissa piilossa ulkomaailmalta. Kun heidän katsotaan vihdoin olevan valmiita poistumaan luostarista, he ovat jääneet ilman koulutusta, ja valoisasta tulevaisuudesta ei ole tietoakaan.

Voodoo-pappien kanssa käytyjen pitkällisten keskustelujen jälkeen on päästy yhteisymmärrykseen siitä, että jos Couffon lapset menevät luostariin, he menevät sinne vain kolmeksi kuukaudeksi koulun kesäloman aikana.

– Kuulin, että saan lähteä luostarista Plan Internationalin hankkeen ansiosta. Olin todella iloinen, että sain mennä takaisin kotiin ja käydä koulua, muistelee 13-vuotias Eric, joka päästettiin pois voodoo-luostarista.

– Haluan jatkaa koulunkäyntiä ja tulla jonain päivänä Beninin presidentiksi, kertoo Eric.

 

Näin tukesi auttaa tyttöjä

”Haluan itse ansaita oman elantoni ja rakentaa elämän minulle ja lapsilleni.” Kevinne, 17 vuotta, Couffo

17-vuotias Kevinne asuu Couffossa. Nykyään hän on ylpeä ja intohimoinen tyttöjen oikeuksien puolestapuhuja: jokainen tyttö saa itse päättää omasta tulevaisuudestaan.

Kevinne joutui naimisiin ennestään tuntemattoman vanhemman miehen kanssa ja tuli raskaaksi vain kuukauden kuluttua häistään. Hän yritti pysyä vahvana, mutta kun hän kieltäytyi toimimasta aviomiehensä haluamalla tavalla, mies muuttui väkivaltaiseksi.

Rohkeasti hän päätti jättää miehensä ja palata kotiin. Hänen elämänsä ei ole ollut helppoa, mutta tuellamme hän on osoittanut, että myös teiniäidillä voi olla tulevaisuus.

Sen lisäksi, että Kevinne kouluttautuu kampaajaksi, hän kertoo yhteisönsä tytöille varhaisen avioliiton ja teiniraskauden riskeistä.

Autamme häntä myös oppimaan taloudellisia ja työhön tarvittavia taitoja, jotta hän pärjää itsenäisessä elämässään.

– Tulevaisuudessa haluan valmistua ja avata oman salongin, hän kertoo.

Kiitos, että annat Kevinnen kaltaisille tytöille mahdollisuuden toteuttaa unelmiaan.

 

 

Maajohtajan terveiset

Kuten tarinat ja kuvat kertovat, tuellasi on ollut suuri vaikutus Beninin lasten elämiin.

Yhä useammat vauvat kasvavat terveiksi ja vahvoiksi ilman aliravitsemuksen vaaroja. Sadat lapset ovat päässeet pois Couffon voodoo-luostareista ja saaneet jatkaa koulunkäyntiä. Tytöt ympäri maan ovat nousseet puolustamaan itseään ja seuranneet unelmiaan.

Mikään näistä ei olisi ollut mahdollista ilman kaltaisiasi tukijoita! Kiitos kaikesta, mitä olet auttanut meitä saavuttamaan.

Rheal Drisdelle
Maajohtaja, Plan International Benin