Globaalikoulu | Plan

GLObaalikoulu

 

Haluatko kertoa oppilaillesi kestävästä kehityksestä, mutta et tiedä miten? Haluatko, että nuoret ymmärtävät, mitä lapsen oikeudet tarkoittavat? Planin globaalikoulu on juuri sinua varten! 

Planin globaalikoulu on globaalikasvatuksen kokonaisuus, joka tarkastelee maailmaa lapsen oikeuksien kautta. Globaalikoulumme on suunnattu lapsille, nuorille, heidän opettajilleen ja kasvatusalan ammattilaisille.
Koulun tarkoitus on lisätä opettajien ja oppilaiden kiinnostusta lapsen oikeuksista ja kehityskysymyksistä.
Tarkoituksemme on myös lisätä lasten halua toimia lapsen oikeuksien puolesta. Tarjoamme oppilaitoksille, varhaiskasvatukseen ja kouluille opetusmateriaaleja ja -menetelmiä aiheiden käsittelyyn. Lisäksi tarjoamme koulu- ja päiväkotivierailuja sekä koulutusta globaalikasvatuksesta. Kouluvierailumme ja materiaalimme on suunniteltu siten, että ne kannustavat lapsia toimimaan ja osallistumaan lapsen oikeuksien puolesta. 
 
 

Etsitkö materiaalia etäopetukseen?

Planin Globaalikoululla on laadukasta, opetussuunnitelman sisältöjä ja tavoitteita tukevaa verkko-opetusmateriaalia, johon oppilaat voivat tutustua itsenäisesti.

Seikkailkaa maailman ympäri lapsen oikeuksista oppien

Suosittu Maailman ympäri -verkkopeli sopii alakouluun. Pelissä oppilaat pääsevät seikkailemaan ympäri maailmaa oppien samalla lapsen oikeuksista ja tutustuen lasten arkeen maailman eri kolkissa.

Vierailkaa virtuaalisesti pakolaisleirissä

Uusi kotini on visuaalisesti upea vuorovaikutteinen tarina, jossa oppilas pääsee kokemaan pakolaislapsen matkan 360°-tarinana ja vierailemaan maailman suurimpiin kuuluvassa Nyarugusun pakolaisleirissä Tansaniassa virtuaalisesti. Se sopii alakoulun viimeisille luokille ja yläkouluun. Katso myös lisätietoa opettajalle.

Nämä ja muuta materiaalia löydät Globaalikoulun sivuilta.

Lapsen oikeuksien lähettiläät 

Kaipaatko vaihtelua tai uutta näkökulmaa opetukseesi? Onko järjestettävänäsi tapahtuma tai teemapäivä? Kutsu paikalle Planin lapsen oikeuksien lähettiläs. 

Lähettiläämme ovat koulutettuja lapsen oikeuksien puolestapuhujia. He järjestävät tapahtumia ja oppitunteja kouluissa, päiväkodeissa ja nuorisotaloissa. Tapahtumissa lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan lapsen oikeuksista oppimiseen.
Lähettiläiden vierailujen teemat ovat YK:n lapsen oikeuksien sopimus, ihmisoikeudet ja kehitysyhteistyö.
Teemat liittyvät kiinteästi peruskoulu- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmiin. Vierailu kestää yleensä kaksi tuntia ja se on tilaajalleen ilmainen. Lähettiläillemme voi esittää toiveita vierailun aiheesta ja kestosta. Lähettiläät toimivat useimmilla suurilla paikkakunnilla ja niiden lähiympäristössä.
 
Voit tiedustella lähettiläsvierailua osoitteesta kotimaa@plan.fi
 
Tutustu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen
 
 
Haluaisitko ryhtyä lähettilääksi? Haemme uusia lähettiläitä kerran vuodessa ja kerromme haun alkamisesta nettisivuillamme. 
 
 

Tutustu toimintaamme