Artikkelit, 23.1.2024

Työnantaja, tarjoa kesätyö Suomeen muuttaneelle nuorelle

Nuori mies työntää rullakkoa myymälässä.

Haluatko sinä olla mukana työllistämässä Suomeen muuttaneita nuoria? Ilmoittaudu yhteistyökumppaniksi ja tarjoa kesätyö nuorelle!

Plan International Suomi on lastenoikeusjärjestö, joka tukee lapsia ja nuoria niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Matkalla-toimintamme tarjoaa tukea Suomeen muutama vuosi sitten muuttaneille 15–17-vuotiaille nuorille, jotka ovat aikuistumisen kynnyksellä. Suomeen muuttaneiden nuorten on valtaväestöä hankalampaa työllistyä, minkä vuoksi pyrimme antamaan heille hyvän pohjan työllistymiseen työkokemuksen avulla.

Vuosittain noin 50 nuorta löytää kauttamme kesätyön ja saa arvokkaan ensikosketuksen suomalaiseen työelämään. Haemmekin nyt työnantajia, jotka ovat halukkaita työllistämään motivoituneita ja innostuneita nuoriamme.  

Monipuolisia kesätyökokemuksia nuorille ja työnantajille

Voit halutessasi tarjota kesätyön yhdelle tai useammalle nuorelle. Aiempien työnantajien palaute nuoristamme on ollut positiivista, ja nuoret ovat olleet iloisia ensimmäisestä kesätyöstään. Pyrimme huomioimaan sekä työnantajan että nuoren toiveita kesätyön suhteen. Tämä onnistuu parhaiten, kun vastaat kyselyymme huolella.

Kesätyöjaksot ovat ensisijaisesti kahden viikon mittaisia (Tutustu työelämään ja tienaa -hengessä), mutta halutessasi voit työllistää nuoren pidemmäksikin aikaa. Palkka on vähintään Tutustu ja tienaa -sopimuksen mukainen. Kukin työnantaja noudattaa luonnollisesti oman liittonsa suositusta. Aiempina vuosina nuoret ovat olleet kesätöissä muun muassa leireillä apuohjaajina, kaupoissa sekä ulkotöissä, kuten esimerkiksi puutarhoilla.  

Jokainen kesätyötä hakeva nuori on ollut mukana Matkalla-toiminnassamme yli puolen vuoden ajan ennen kesätyön alkua. Heidän kanssaan on tehty yhdessä CV:t ja työhakemukset sekä käyty läpi työelämän pelisääntöjä. Tilinumerot, verokortit ja työluvat ovat kunnossa työn alkaessa. Nuoren työllistäminen kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja antaa nuorelle hyvän pohjan työelämään. 

Tule mukaan yhteistyökumppaniksemme! 

Ryhmäkuvassa maahanmuuttajatyön nuoria ja ohjaajia.
Maahanmuuttajatyö

Työmme nuorten kanssa

Maahanmuuttajatyömme hankkeissa teemme työtä vähän aikaa Suomessa asuneiden nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Työmme tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen ja aktiivisen kansalaisuuden ja osallisuuden vahvistaminen.

Tutustu toimintaan
Tytöt seisovat kädet toistensa olalla valkoisiin paitoihin pukeutuneina.
Yritysyhteistyö

Aloita yhteistyö Planin kanssa

Haluaako yrityksesi kantaa sosiaalista vastuuta sekä edistää tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista? Tarjoamme eri kokoisille yrityksille monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia.

Lue lisää