Lastenhallitus | Plan

Planin lastenhallitus

Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Lastenhallituksen tehtävä on tiedottaa lasten oikeuksista sekä kehitysmaiden lasten ja nuorten arjesta, edistää lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, tehdä kansainvälistä yhteistyötä ja välittää Plan Suomen toimintaan nuorten näkemystä.

Lastenhallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuodessa Planin toimistolla Helsingissä sekä suunnittelee ja toteuttaa omia vaikuttamisprojektejaan. Lastenhallitus on muun muassa järjestänyt erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja työpajoja, kuvannut lyhytelokuvia, organisoinut gaalailtoja ja tehnyt sarjakuvanäyttelyn. Yleensä tempaukset käsittelevät lastenoikeusteemaa, ja ne on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille päättäjien lisäksi. Lisäksi Lastenhallitus lähettää edustajiaan yksittäisiin tilaisuuksiin, kuten New Yorkiin YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan kokoukseen. 

Lastenhallitus perustettiin vuonna 2001. Sen esikuva on intialainen Bal Panchayat -lapsiryhmä, joka toimi New Delhin slummeissa. Lastenhallituksia toimii myös muissa Plan-maissa. Lastenhallituksella on myös käynnissä yhteistyöprojekteja eri Plan-maiden nuorten kanssa.

Lastenhallitus rekrytoi uusia 11–16-vuotiaita jäseniä vapautuneiden paikkojen tilalle syksyisin. 

 

 

Älä valita vaan vaikuta!

Planin Lastenhallitus hakee uusia jäseniä. Mikäli olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja olet syntynyt vuosina 2004–2009, olet lämpimästi tervetullut hakemaan Lastenhallitukseen. Ainoa ammattitaito, jota tarvitset, on kiinnostus vaikuttamiseen.

Lastenhallituksessa pääset osana huippua nuorten ryhmää edistämään lapsen oikeuksien toteutumista sekä Suomessa että maailmalla. Tärkeimmät teemat meille ovat lasten ja tyttöjen oikeudet. Näitä olemme pyrkineet edistämään toiminnallamme muun muassa järjestämällä tapahtumia, vaikuttamalla päättäjiin ja lisäämällä tietoisuutta tärkeistä teemoista esimerkiksi somekampanjoilla. Lastenhallituksessa opit uutta, saat uusia ystäviä ja mahtavia kokemuksia.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 29.11. mennessä osoitteeseen lastenhallitus@plan.fi. Voit tehdä kirjallisen hakemuksen tai käyttää luovuutta esim. tekemällä videon. Kerro hakemuksessa ainakin kuka olet, ikäsi, missä päin asut, miksi olisit hyvä jäsen Lastenhallitukseen. Kerro myös, mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi, erityistaitoja tai kiinnostuksen kohteesi. Muista myös jättää yhteystietosi.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, ota rohkeasti meihin yhteyttä esim. Instagramissa tai Facebookissa. Löydät meidät sieltä nimellä Planin Lastenhallitus.