Lastenhallitus | Plan

Planin lastenhallitus

Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea. Lastenhallituksen tehtävä on tiedottaa lasten oikeuksista sekä kehitysmaiden lasten ja nuorten arjesta, edistää lapsen oikeuksien toteutumista vaikuttamalla päättäjiin, tehdä kansainvälistä yhteistyötä ja välittää Plan Suomen toimintaan nuorten näkemystä.

Lastenhallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuodessa Planin toimistolla Helsingissä sekä suunnittelee ja toteuttaa omia vaikuttamisprojektejaan. Lastenhallitus on muun muassa järjestänyt erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja työpajoja, kuvannut lyhytelokuvia, organisoinut gaalailtoja ja tehnyt sarjakuvanäyttelyn. Yleensä tempaukset käsittelevät lastenoikeusteemaa, ja ne on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille päättäjien lisäksi. Lisäksi Lastenhallitus lähettää edustajiaan yksittäisiin tilaisuuksiin, kuten New Yorkiin YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan kokoukseen. 

Lastenhallitus perustettiin vuonna 2001. Sen esikuva on intialainen Bal Panchayat -lapsiryhmä, joka toimi New Delhin slummeissa. Lastenhallituksia toimii myös muissa Plan-maissa. Lastenhallituksella on myös käynnissä yhteistyöprojekteja eri Plan-maiden nuorten kanssa.

Lastenhallitus rekrytoi uusia 11–16-vuotiaita jäseniä vapautuneiden paikkojen tilalle syksyisin. Haku vuodelle 2020 on nyt auki 1.12.2019 asti. Katso tarkemmat hakuohjeet alta. 

 

 


Älä valita vaan vaikuta!

Lastenhallitus hakee uusia jäseniä. Mikäli olet kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja olet syntynyt vuosina 2003-2008, olet lämpimästi tervetullut hakemaan Planin Lastenhallitukseen. Ainoa ammattitaito jota tarvitset on kiinnostus vaikuttamiseen. Lastenhallituksessa pääset osana huippua nuorten ryhmää edistämään lapsen oikeuksien toteutumista sekä Suomessa että maailmalla. Tänä vuonna olemme olleet mukana monissa tapahtumissa ja toteuttaneet esimerkiksi vaalipaneelin ja haastaneet poliitikkoja ilmastopeliin SuomiAreenassa. Tärkeimmät teemat meille ovat lasten ja tyttöjen oikeudet, sekä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Näitä olemme pyrkineet edistämään toiminnallamme. Lastenhallituksesta saat uusia ystäviä ja kokemuksia sekä mahdollisuuden vaikuttaa ja ymmärtää paremmin maailmaa ympärilläsi.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 1.12. mennessä osoitteeseen lastenhallitus@plan.fi. Voit tehdä kirjallisen hakemuksen, tai käyttää luovuutta ja tehdä vaikka videon. Kerro hakemuksessa ainakin kuka olet, ikäsi, missä päin asut, miksi olisit hyvä jäsen Lastenhallitukseen ja mikä motivoi sinut hakemaan. Kerro myös mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla tai mihin teemoihin haluaisit erityisesti vaikuttaa tullessasi mukaan Planin Lastenhallitukseen.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä, ota rohkeasti meihin yhteyttä. Toivottavasti näemme Lastenhallituksessa ensi vuonna!