Plan International Suomen podcastit

Teemme säännöllisesti podcasteja maailman tyttöjen asemasta.

Joukko Planin lastenhallituslaisia ryhmäkuvassa.

Alta löydät kaikki podcastimme. Olemme myös Spotifyssa ja iTunesissa.

Miten tieto vaikuttaa tasa-arvoon?

Tiedätkö mistä tunnistaa luotettavan tiedon? Entä miten se liittyy seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin? Jaksossa on vieraana Plan International Suomen ohjelmatyön asiantuntija Mari Luosujärvi ja terveystiedon opettaja Sanni Härmä. Kuuntele jakso ja opi lisää siitä, miksi seksuaali ja lisääntymisterveydestä puhuminen on tasa-arvoteko.

Pelon maa: Pakoni Talebanin Afganistanista

Mitä Afganistanin tytöille ja naisille on tapahtumassa Talebanin noustua valtaan? Podcastissamme kokemuksistaan kertoo Nadia Mosa, joka pakeni Talebania vuosituhannen vaihteessa Afganistanista. Vanhat muistot ovat nyt palanneet hänen mieleensä. Nadia ehti käydä Kabulissa tänä kesänä juuri ennen Talebanin valtaannousua ja hän huomasi, miten hänen entistä kotimaataan hallitsi pelko.

Yhteiskuntaan vaikuttaminen videoilla ja somessa

Videot ovat yhä tärkeämmässä osassa sosiaalisessa mediassa. Mutta kuinka moni nostaa esiin videoilla yhteiskunnallisia teemoja? Jaksossa Planin lastenhallituksen Meeri ja Taimi keskustelevat Tuben kulttuurista ja siitä, miten tubettaja ja toimittaja Hanna Hantula on onnistunut luomaan omalle kanavalleen hyvää keskustelua feminismistä ja kertoo, miten yhteiskunnallisten videoiden tekeminen onnistuu.

Miten musiikki vaikuttaa yhteiskuntaan?

Mikä on musiikin valta ja vaikutus? Miten musiikin kautta voi vaikuttaa yhteiskuntaan ja tasa-arvoisempaan maailmaan? Artisti ja lauluntekijä Yeboyah vastaa lastenhallituksen Aavan ja Zahran kysymyksiin yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja miten Yeboyah on löytänyt oman tavan vaikuttaa musiikin kautta.

Mitä nuorten tarvitsee tietää omasta digijäljestä?

Planin lastenhallituksen podcastin ensimmäisessä jaksossa lastenhallituksen Peppi ja Oiva keskustelevat toimittaja ja ex-tubettaja Aleksi Rantamaan sekä Sitran asiantuntijan Riitta Vänskän kanssa digijäljestä. Mitä digijälki tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi oikeastaan tietää? Miltä ja miten meidän pitää suojella itseämme verkossa?

Ei hymyilytä: Kuvien voima ja tyttöjen oikeudet

Aiheesta keskustelevat Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen, valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja Suomen valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi ja Plan-kummi Sofia Lahti.

Miksi tyttöjen koulutus on osa ilmastonmuutoksen ratkaisua?

Maria Veitola ja Ossi Heinänen käsittelevät aihetta podcastissamme.

Tyttösponssi

Tyttösponssina varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle. Liity nyt alkaen 10 €/kk.
Tule tyttösponssiksi

Ryhdy kummiksi

Plan-kummina parannat kummilapsesi ja koko hänen yhteisönsä elämää.
Lue lisää

Vaikuta aktivistina

Edistä oikeudenmukaista ja tasa-arvoista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.
Tule mukaan