Kenialainen nuori nainen on nostanut kätensä ilmaan ja katsoo ylöspäin. Plan 1/2021

Plan-lehti1/2021

1/2021 Kategoriat
Plan-lehti 1/2021

Kiberan tytöt puolustavat unelmiaan

Tapasimme Afrikan suurimmassa slummissa Kiberassa kuusi nuorta naista, jotka kertovat elämäänsä mullistaneista tapahtumista. Plan työskentelee yhdessä tyttöjen ja nuorten naisten kanssa, jotta tieto tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista lisääntyy – ja jotta yhä useampi kiberalainen nuori voi tavoitella haaveitaan.

Signe Holme
Maja Bygvrå
Kuvat:
Signe Vilstrup
Lue koko artikkeli
Kategoriat
Plan-lehti 1/2021

Rauli Virtasen silmin: TYTÖT KRIISEISSÄ

50 vuotta sitten lähdin kamera kädessä Etelä-Amerikkaan lähes vuoden kestäneelle maantiematkalle. Reissu avasi silmäni kehittyvien maiden todellisuudelle. Sen jälkeen myös Afrikka, Lähi-itä ja Aasia ovat säilyneet kuvaus- ja raportointikohteinani viime vuosiin asti.

Rauli Virtanen
Kuvat:
Rauli Virtanen
Lapsi seisoo heinikossa ja on heilauttanut hiukset taakseen.
Plan-lehti 1/2021

Paransimme tyttöjen asemaa – myös poikkeusoloissa

Vuonna 2020 paransimme yhdessä tukijoidemme ja kumppaneidemme kanssa yli 26,9 miljoonan tytön ja 24 miljoonan pojan elämää ympäri maailmaa. Tuimme heikoimmassa asemassa olevia lapsia sekä heidän perheitään ja edistimme tasa-arvoa myös pandemian keskellä.

Kaksi nuorta osallistumassa ammatilliseen koulutukseen. Kategoriat
Plan-lehti 1/2021

”On harhaluulo, etteivät naiset pystyisi samaan kuin miehet”

Teninké ja N’Mahawa eivät odota toimettomina tasa-arvoa. Mekaanikoksi opiskelevat guinealaisnaiset rohkaisevat naisia luottamaan itseensä ja päättämään omasta elämästään.

Nabiou Ouendeno