”On liikuttavaa ja ihanaa saada kuvia kummilapsesta”

Somevaikuttaja Tinna Pehkosen kummilapsi on kotoisin Ugandasta, jossa myös Tinnan omalla lapsella on juuria. Kummius on äidille ja lapselle tapa auttaa muita sekä saada iloa arkeen.

Kuka olet? 

Tinna Pehkonen, 41-vuotias nuoriso-ohjaaja, lastenhoitaja ja somevaikuttaja Helsingistä. Minulla on 10-vuotias lapsi.

Miten sinusta tuli Plan-kummi? 

Ryhdyin kummiksi melkein tasan vuosi sitten. Olen aina miettinyt kummiutta ja haaveillut siitä, koska haluan tehdä hyvää muille ihmisille ja olla avuksi etenkin lapsille. Mielestäni on tärkeää, että etenkin tytöt ja naiset, jotka ovat haavoittuvassa asemassa sukupuolensa takia, saavat apua ja tukea.

On myös tärkeää tukea koko yhteisöä. Olen tasa-arvon kannattaja. Koen todella tärkeäksi, että myös tytöillä ja naisilla on oikeus hyvään elämään, elämään ilman pelkoa ja väkivaltaa sekä koulutukseen ja työmahdollisuuksiin. Myös niissä maissa, joissa perinteisesti naisen asema on heikompi kuin meillä länsimaissa. 

Kuka kummilapsesi on? 

10-vuotias kummilapseni Gift on Ugandasta kotoisin, samasta maasta kuin oman lapsenikin isä on. Kummilapsi on samanikäinen kuin omani! 

Olemme vaihtaneet kuulumisia useamman kerran tässä vuoden aikana Oma Planin kautta. On ollut kiva kuulla lapsen ja hänen perheensä elämästä Ugandassa. Olen myös lukenut yhteisöraportteja, joissa on uusimmat uutiset lapsen yhteisöstä. On kiva kuulla, mitä kaikkea hyvää siellä on tehty koko yhteisön eteen.

Mikä on paras muistosi kummiudesta? 

Mielestäni on ollut liikuttavaa ja ihanaa saada kuvia kummilapsesta ja hänen isästään ja kuulla heidän kuulumisiaan.

Mitä sanoisit ihmiselle, joka pohtii kummiksi ryhtymistä?

Kannattaa ehdottomasti ryhtyä kummiksi! Se on tuonut tosi paljon iloa meille, etenkin lapselleni. Hän on sydämeltään empaattinen auttaja, joka aina haluaa auttaa muita. 

Mistä saat hyvää mieltä arkeesi?

Tanssimisesta, huumorista, musiikista ja lapseni kanssa hengailusta.