Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.

Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Plan paransi yhdessä tukijoidensa ja kumppaneidensa kanssa viime vuonna 43 miljoonan lapsen ja nuoren elämää, edisti tasa-arvoa ja auttoi yhteisöjä selviytymään kriiseistä ja konflikteista.
Plan Internationalin tavoitteena on tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen maailma. Siksi edistämme erityisesti tyttöjen ja nuorten naisten oikeuksia. Työmme poistaa tyttöjen kohtaamia haasteita ja syrjintää yli 80 maassa Afrikassa, Euroopassa, Lähi-idässä, Amerikassa, Aasiassa ja Tyynenmeren alueella.
Vuonna 2024 tuimme yli 43 miljoonaa alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta parantamaan elämäänsä. Heistä 23,3 miljoonaa oli tyttöjä.
Kun tyttöjen oikeudet toteutuvat ja tasa-arvo edistyy, olemme kaikki vahvempia. Kumppaneidemme ja paikallisten yhteisöjen kanssa puramme haitallisia normeja, muutamme yhteiskuntia ja tuemme tyttöjä päättämään omasta elämästään.
Tavoite: Lapset ja nuoret, erityisesti tytöt, kasvavat ilman väkivaltaa, pelkoa tai syrjintää.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Tavoite: Kaikki pienet lapset saavat tasapuolisesti hyvää hoitoa ja arvostusta.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Tavoite: Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, erityisesti nuoret naiset, saavat tietoja, taitoja ja mahdollisuuksia, joiden avulla voivat tehdä itse valitsemaansa ihmisarvoista työtä.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Tavoite: Lapset, erityisesti tytöt, saavat koulutuksen, jota he tarvitsevat menestyäkseen elämässä.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Tavoite: Nuoret osallistuvat elämäänsä vaikuttaviin päätöksiin johtamalla muutosta omissa yhteisöissään ja vaikuttamalla yhteisöjensä ja yhteiskuntiensa päätöksiin.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Tavoite: Tytöt ja nuoret naiset voivat päättää itse kehostaan ja elämästään, kuten naimisiinmenosta ja lasten saamisesta.
Maailmanlaajuinen vaikutus:
Vuonna 2024 toimitimme apua 87 kriisin ja katastrofin keskelle. Humanitaarinen työmme tavoitti 12,2 miljoonaa lasta ja aikuista, joista 3,2 miljoonaa oli tyttöjä.
Avun tarve maailmassa oli valtava. Joka kuudes lapsi maailmassa elää konfliktialueella, ja 72 miljoonaa lasta ei pääse konfliktien ja kriisien takia kouluun. Yli 345 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa kärsii vakavasta ruokaturvattomuudesta.
Vastasimme akuutteihin humanitaarisiin kriiseihin, kuten Ukrainan ja Gazan sotiin. Vaadimme yhdessä muiden humanitaaristen järjestöjen kanssa loppua sotatoimille ja avustustoimitusten perillepääsyä Gazaan.
Sudanin sisällissodan aiheuttama valtava humanitaarinen kriisi ja Haitin syvenevät väkivaltaisuudet vaativat laajoja avustustoimia.
Jatkoimme myös pitkäjänteistä humanitaarista työtä globaalin nälkäkriisin helpottamiseksi.
Suomessa edistimme globaalia tasa-arvoa, kestävää kehitystä sekä nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta.
Maahanmuuttajatyömme tavoitti vuonna 2024 lähes 1 300 nuorta ja 450 huoltajaa. Keskeisiä teemojamme olivat muun muassa tasa-arvo, sukupolvisuhteet, kulttuuriperintö, digitaidot, opinnot ja työelämä sekä demokratia. Järjestimme toimintaa niin nuorten vapaa-ajalla kuin koulupäivien aikana 63 eri ryhmässä.
Tuimme koulujen globaalikasvatusta tuottamalla opetusmateriaalia ja ylläpitämällä suosittua globaalikoulu.net-sivustoa. Sivustolla oli vuoden aikana yli 13 350 kävijää. Järjestimme 14 globaalikasvatuskoulutusta opettajille ja kasvattajille. Niihin osallistui yli 450 ammattilaista.
Nostimme puheenaiheita kotimaan keskusteluun ja pidimme tyttöjen asemaa esillä sosiaalisessa mediassa, tiedotusvälineissä, tapahtumissa sekä kohtaamisissa yhteiskuntamme päättäjien kanssa. Vaikuttamistyömme keskittyi erityisesti tyttöjen oikeuksiin, tasa-arvoa edistävään ulkopolitiikkaan sekä Suomen kansainväliseen ilmastopolitiikkaan.
Toimintaamme osallistui Suomessa viime vuonna kymmeniä tuhansia ihmisiä. Aktivistit, vapaaehtoiset, lahjoittajat ja yrityskumppanit toimivat kanssamme reilumman maailman puolesta.
Keskityimme vapaaehtoistoiminnassamme vahvasti nuorten aktiivisen toimijuuden tukemiseen. Järjestimme vuonna 2024 nuorten aktivistien kanssa yhteensä 212 eri tapahtumaa ja tapaamista yli 70 paikkakunnalla ympäri Suomea ja verkossa. Niihin osallistui lähes 20 000 ihmistä.
Toimintaamme tuki rahallisesti 30 000 yksityis- ja yrityslahjoittajaa. Vuoden lopussa meillä on lähes 28 000 säännöllistä lahjoittajaa.
Teimme vahvaa yritysyhteistyötä Tallbergin, Solitan, SOK:n, Radissonin, Huhtamäen, Roschierin, Microsoftin ja DNA:n kanssa.
Plan International Suomen kalenterivuoden 2024 kokonaistuotot olivat 23,4 miljoonaa euroa. Edellisestä vuodesta tuottomme nousivat 800 000 euroa. Nousu muodostui institutionaalisen rahoituksen kasvusta.
Kehitysyhteistyön avustukset muodostivat yli kolmasosan viime vuoden tuotoistamme. Noin kolmasosan tuotoistamme saimme lahjoittajiltamme ja yli neljäsosan ulkoministeriöltä. Loput tuotoistamme koostuivat yritysyhteistyöstä ja muista institutionaalisista rahoituksista ja avustuksista.
Jokaisesta saamastamme 1 eurosta käytimme vuonna 2024…
77 senttiä lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä ja yhteisöjensä elinoloja parantaviin ohjelmiin. 11 senttiävarainhankintaan työmme toteuttamiseksi ja 12 senttiä uusien tukijoiden hankkimiseksi. Talous- ja henkilöstöhallintoon, IT-palveluihin sekä yleiseen hallintoon tehokkaan ohjelmatyön mahdollistamiseksi.
Kalenterivuonna 2024 käytimme varoistamme 77 prosenttia lasten ja nuorten oikeuksia parantaviin ohjelmiin. Uusien tukijoiden hankkimisen, henkilöstöhallinnon, tietotekniikan ja yleisen hallinnon osuus kuluista oli 23 prosenttia.
Tavoitteemme on, että käytämme keräämistäme varoista vähintään 75 prosenttia ohjelmatyöhön lasten ja nuorten oikeuksien edistämiseksi. Varainhankinnan ja hallinnon kulut mahdollistavat toimintamme laadukkuuden, jatkuvuuden ja laajentumisen sekä sen, että muutokset lasten ja nuorten elämässä ovat pysyviä.
Suuntasimme viime kalenterivuonna ohjelmatyöhön kaiken kaikkiaan 18 miljoonaa euroa. .talous- ja henkilöstöhallintoon, IT-palveluihin sekä yleiseen hallintoon tehokkaan ohjelmatyön mahdollistamiseksi.
Kiitos, tukijamme ja kumppanimme! Nämä tulokset ovat mahdollisia teidän ansiostanne.
Tutustu koko toimintakertomukseen: plan.fi/toiminta2024
Kansainvälisen Planin tulokset ovat tilivuodelta 2024 (1.7.2023–30.6.2024
Meitä tyttöjen oikeuksien puolustajia tarvitaan nyt kipeästi, pääsihteeri Ossi Heinänen kirjoittaa.
Ugandalainen Yunus, 26, on nykyään omistautuva perheenisä, joka edistää yhdessä Planin kanssa positiivista maskuliinisuutta ja auttaa murtamaan poikien ja miesten haitallisia sukupuolirooleja. Esimerkkinä hän käyttää omaa rankkaa menneisyyttään ja henkilökohtaista muutostaan.
Liian moni ei osaa nähdä palestiinalaisia tavallisina tuntevina ihmisinä. Etäännyttäminen on keino suojautua siltä sietämättömältä ajatukselta, että mittaamattoman kauhean kärsimyksen keskellä elää samanlaisia ihmisiä kuin me, kirjailija Irene Zidan toteaa esseessään.
Kotikulmille Bagdadiin putoilevat pommit muuttivat 15-vuotiaan Hajir Al-Juboorin arjen painajaiseksi keväällä 2003. Nyt menestyneen lakimiehen tytär Hajir on monta vastoinkäymistä selättänyt suomalainen perheenäiti, joka haaveilee paluusta oikeustieteen opiskelijaksi.
Vanheneminen ei ole demokraattista tässä epäreilussa maailmassa. On suuri etuoikeus saada vanheta, tuore viisikymppinen Sanna Stellan pohtii.
Savonlinnalainen Roosa Prusila opiskelee arabiaa ja odottaa aina innolla kirjeitä egyptiläiseltä kummilapseltaan. Kummius on tuonut mukanaan monia arvokkaita asioita.
Ecuadorilainen Lourdes Guerrero on entinen Plan-kummilapsi. Hän näyttää nyt yhteisönsä tytöille esimerkkiä Olmedon kunnan ensimmäisenä naispormestarina.
Valitsimme lukijoillemme kuusi tuoretta laatukirjaa piknikille tai rantalaiturille.