Giggeli-kynttilät palavat tasa-arvon hyväksi

Design-kynttilöitä valmistavalla yrityksellä Giggelillä on missio: kehopositiivisuuden edistäminen kikkelituotteiden avulla. Yrittäjät Isaac Jyväsjärvi ja Aaro Angerpuro haluavat purkaa monimuotoisten peniksenmuotoisten kynttilöidensä avulla tabuja ja epävarmuuksia, jotka liittyvät sukuelimiin.

Tänä keväänä Giggeli on ryhtynyt yhteistyöhön Planin kanssa ja valmistanut sarjan uniikkeja, taivaansinisiä kynttilöitä. Puolet myyntituloista käytetään Planin työhön seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseksi.

“Jokaisella olisi oltava oikeus ja mahdollisuus keskustella kehoonsa liittyvistä teemoista ilman pelkoa tai häpeää. Avoi­muus kehonkuvassa ja seksuaaliterveydessä rakentaa hyvinvointia, parantaa mielenterveyttä ja tekee yhteiskunnallisesti vaikeista aiheista helpommin lähestyttäviä”, Aaro Angerpuro ja Isaac Jyväsjärvi kirjoittavat Planin blogissa.

Joukko nuoria pitää laatikoita, joissa toisessa lukee tasa-arvo ja toisessa koulutus. Kategoriat
Plan-lehti 2/2024

Tuore tilanneanalyysi: suomalaisen tyttöjen pahoinvointi lisääntyy nopeasti

Lähes puolet Suomessa asuvista tytöistä ei koe olevansa tyytyväisiä elämäänsä. Uusi tyttöjen oikeuksien tilanneanalyysimme paljastaa, miten tytöillä menee Suomessa.

Kategoriat
Plan-lehti 2/2024

”Luulin homouttani kiroukseksi, jonka yritin häätää rukoilemalla”

Ennen kuin mosambikilaisesta Custodiosta tuli sateenkaarioikeuksien puolustaja, hänen piti voittaa omat pelkonsa ja perheensä ennakkoluulot. Nyt Custodio purkaa yhdessä Planin kanssa syrjiviä asenteita.

Kategoriat
Plan-lehti 2/2024

Lapsimorsian ja teiniäiti Useaking haluaa pelastaa tyttärensä omalta kohtaloltaan

Bangladeshilainen Useaking avioitui 15-vuotiaana ja menetti päätösvallan omasta tulevaisuudestaan. Hän kamppailee Planin vapaaehtoisena saadakseen tyttärelleen – ja kaikille tytöille – hyvän koulutuksen.

Kategoriat
Plan-lehti 2/2024

Me sateenkaarinuoret tarvitsemme esikuvia ja laadukasta seksuaalikasvatusta

Teinivuoteni näyttäisivät hyvin erilaiselta, jos minua olisi opetettu seksuaalisuuden monimuotoisuudesta tai jos olisin saanut jo varhain sateenkaariesikuvia. Tietämättömyys ja ulkopuolisuus veivät minulta monia tavallisia nuoruuden kokemuksia, Aaro Sevón kirjoittaa.