Ajankohtaista

Lue tuoreimmat jutut työstämme

Tältä sivulta löydät artikkelit, blogikirjoitukset, tutkimukset, kannanotot ja mediatiedotteet työstämme.

Marie on tyttöjen sukuelinten silpomisen vastainen aktivisti. Kuvassa hän katsoo suoraan kameraan ja on ristinyt kädet eteensä.
Marie on tyttöjen sukuelinten silpomisen vastainen aktivisti. Kuvassa hän katsoo suoraan kameraan ja on ristinyt kädet eteensä.
Kannanotot, 6.2.2024

Sukuelinten silpomisen on loputtava

Lainsäädännön uudistamisen lisäksi on tärkeää, että toimimme yhdessä epätasa-arvoisten asenteiden ja väkivaltaisten perinteiden muuttamiseksi, kirjoittavat eduskunnan tyttöjen oikeudet ja kehitys -ryhmän jäsenet.
Planin pääsihteeri Ossi Heinänen ja joukko päättäjiä eduskunnassa #tyttöjenpuolella-kyltit käsissään.
Mediatiedotteet, 25.11.2023

Kriisit ja konfliktit lisäävät naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa – Gazaan tarvitaan pysyvä tulitauko

Aseelliset konfliktit kärjistävät sukupuolittunutta väkivaltaa ja lisäävät naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Eduskunnan tyttöjen oikeudet ja kehitys -ryhmä kantaa huolta käynnissä olevien kriisien vaikutuksista erityisesti tyttöihin ja nuoriin naisiin. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä ryhmä nostaa esille erityisesti Gazan tilanteen.
Kannanotot, 11.10.2023

Kannanotto: Käynnissä olevat kriisit uhkaavat tyttöjen oikeuksien edistymistä

Kriisit ovat este sukupuolten tasa-arvon saavuttamiselle. Tyttöjen oikeudet ja kehitys -ryhmän uusi puheenjohtajisto vetoaa, että Suomi vahvistaa kehitysyhteistyössä tasa-arvoa edistävien hankkeiden osuutta.
Valitettavasti hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia. Kokeile uudelleen eri hakuehdoilla