Ajankohtaista

Lue tuoreimmat jutut työstämme

Tältä sivulta löydät artikkelit, blogikirjoitukset, tutkimukset, kannanotot ja mediatiedotteet työstämme.

Marie on tyttöjen sukuelinten silpomisen vastainen aktivisti. Kuvassa hän katsoo suoraan kameraan ja on ristinyt kädet eteensä.
Marie on tyttöjen sukuelinten silpomisen vastainen aktivisti. Kuvassa hän katsoo suoraan kameraan ja on ristinyt kädet eteensä.
Kannanotot, 6.2.2024

Sukuelinten silpomisen on loputtava

Lainsäädännön uudistamisen lisäksi on tärkeää, että toimimme yhdessä epätasa-arvoisten asenteiden ja väkivaltaisten perinteiden muuttamiseksi, kirjoittavat eduskunnan tyttöjen oikeudet ja kehitys -ryhmän jäsenet.
Joukko nuoria seisoo ryhmässä värikkäillä betoniportailla.
Mediatiedotteet, 30.1.2024

Uusi palkinto: Planin tyttöpalkinto nostaa esiin tasa-arvon puolustajia

Uusi Planin tyttöpalkinto nostaa esiin tasa-arvon puolustajia. Julkistamme ensimmäisen voittajan kansainvälisen tyttöjen päivän aikaan lokakuussa.
Plan International
Kannanotot, 29.1.2024

Plan International Suomen lausunto VANUPO2024–2027-luonnokseen

Plan yhtyy nuorisoalan kattojärjestö Allianssin lausuntoon siinä, että valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma on hajanainen ja epäjohdonmukainen eikä esitä mitattavia tavoitteita nuorten hyvinvoinnin tukemiseksi.
Artikkelit, 26.1.2024

Partioaitan Ympäristöbonus Planin maahanmuuttajatyön tukemiseen 

Partioaitta lahjoitti 26 488 euroa Ympäristöbonuksista kertyneitä tuottaja Suomeen vasta muuttaneiden nuorten luontosuhteen ja ympäristötietoisuuden vahvistamiseen.
Artikkelit, 5.12.2023

Vuoden Plan-aktiivi Mira Mämmelä jakaa innostusta tyttöjen oikeuksista

Vuoden 2023 Plan-aktiiviksi valittu raahelainen Mira Mämmelä haluaa edistää lasten hyvinvointia ja sukupuolten tasa-arvoa.
Planin pääsihteeri Ossi Heinänen ja joukko päättäjiä eduskunnassa #tyttöjenpuolella-kyltit käsissään.
Mediatiedotteet, 25.11.2023

Kriisit ja konfliktit lisäävät naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa – Gazaan tarvitaan pysyvä tulitauko

Aseelliset konfliktit kärjistävät sukupuolittunutta väkivaltaa ja lisäävät naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Eduskunnan tyttöjen oikeudet ja kehitys -ryhmä kantaa huolta käynnissä olevien kriisien vaikutuksista erityisesti tyttöihin ja nuoriin naisiin. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä ryhmä nostaa esille erityisesti Gazan tilanteen.
Valitettavasti hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia. Kokeile uudelleen eri hakuehdoilla