Mansikkainen chiavanukas on hellepäivän välipala
Viileät ja raikkaat herkut maistuvat kesähelteellä. Helppotekoinen, terveellinen chiavanukas saa aurinkoisen maun kauden marjoista. Mansikkahillokkeesta tulee erityisen maukas, kun sen valmistaa tuoreista mansikoista, mutta myös pakastemansikat toimivat erinomaisesti tässä reseptissä. Reseptiä voi soveltaa mihin tahansa vuodenaikaan koristelemalla sen satokauden hedelmillä.
CHIAVANUKAS MANSIKKAHILLOKKEELLA
Ainekset (kahdelle):
Vanukas:
- 4 dl manteli- tai kookosmaitoa
- 50 g chian siemeniä
- ½ tl vaniljajauhetta
Mansikkahilloke:
- 200 g mansikoita
- 4 kuivattua luumua
- tilkka vettä
Koristeet:
tuoreita mustikoita sekä paloiteltuja mansikoita ja kirsikoita
tuoretta minttua
Valmistus:
Sekoita chian siemenet, kasvimaito ja vaniljajauhe kulhossa ja jätä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Kun siemenet turpoavat, seoksesta tulee vanukasmaista.
Valmista mansikkahilloke. Laita mansikat, luumut ja vesitilkka pieneen kattilaan, kiehauta ja hauduta matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta hilloke sauvasekoittimella ja anna sen jäähtyä jääkaapissa.
Annostele vanukas kahteen korkeaan lasiin ja kaada päälle kerros mansikkahilloketta. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Silppua päälle tuoreita mintunlehtiä.