Etelä-Amerikan maukas versio joulupuurosta
Arroz con leche on espanjankielisessä maailmassa rakastettu joulujälkiruoka. Tämä meksikolainen versio riisiherkusta on läheistä sukua suomalaiselle joulupuurolle. Täyteläistä jälkiruokaa on helppo valmistaa iso annos kerralla. Arroz con leche säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä.
Ainekset (8 annosta):
6 dl vettä
2,5 dl pitkäjyväistä valkoista riisiä
2 kanelitankoa
¼ tl suolaa
10 dl täysimaitoa tai täyteläistä kasvimaitoa
2,5 dl raakasokeria
Päälle maun mukaan: jauhettua kanelia, hienonnettuja pähkinöitä, rusinoita
Valmistus:
Yhdistä vesi, riisi, kanelitangot ja suola suuressa kattilassa keskilämmöllä. Kiehauta, vähennä lämpöä, peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.
Sekoita joukkoon maito ja sokeri. Tässä vaiheessa joukkoon voi lisätä myös rusinoita, jotka kuuluvat monen meksikolaisen kotikokin reseptiin.
Kiehauta, vähennä lämpöä ja keitä puoli tuntia usein sekoittaen, kunnes puuro on paksuuntunut. Jos puurosta tulee liian paksua, lisää hieman nestettä.
Tarjoile oman maun mukaan joko lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Koristele jauhetulla kanelilla, hienonnetuilla pähkinöillä ja/tai rusinoilla.