Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.

Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt. Mikäli et löytänyt etsimääsi, tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Pohjoismaiden suurimman yritysvastuuverkoston FIBSin tutkimus osoittaa, että yritysvastuu on vakiintunut osaksi yritysten toimintaa. Kriisit ovat korostaneet vastuullisuuden merkitystä.
Yritysvastuu on muun muassa ympäristöön ja ilmastoon liittyvää vastuullisuutta, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämistä, monimuotoisuuden ja osallisuuden tukemista sekä omaan toimintaan liittyvien riskien arvioimista.
Vastuullisuus on yrityksille tärkeää. FIBSin tutkimuksen mukaan jopa 98 prosenttia yrityksistä arvioi vastuullisuuden erittäin olennaiseksi tai jokseenkin olennaiseksi. Tutkimukseen vastanneista yrityksistä yli 70 prosenttia näkee Ukrainan sodan ja koronapandemian vahvistaneen vastuullisuustavoitteisiin sitoutumista.
Sitoumukset ja tavoitteet eivät kuitenkaan toteudu itsestään. Vastuullisuus vaatii myös konkreettisia toimenpiteitä. FIBSin tutkimuksen mukaan monilta yrityksiltä uupuvat vielä käytännön suunnitelmat vastuullisuuden saavuttamiseksi.
Yritykset tekevät vastuullisuuden saralla yllättävän vähän yhteistyötä järjestöjen kanssa. Harvempi kuin joka neljäs tutkimukseen osallistuneista yrityksistä tekee yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa vastuullisuuden ja kestävyyden edistämiseksi, kun taas muiden sidosryhmien kanssa yhteistyö on aktiivisempaa.
“Edessämme on paljon työtä. Yritykset ja kansalaisjärjestöt voivat työskennellä yhdessä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Kansalaisjärjestöillä on erityistä osaamista ja tietoa, joista voi olla hyötyä yrityksille, jotka haluavat edistää yhteiskuntavastuuta. Yritysten ja järjestöjen yhteistyö maksimoi molempien osapuolten osaamisen ja asiantuntemuksen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi”, sanoo Planin yritysyhteistyön vastaava Baharak Bashmani.
Tekstissä on käytetty lähteenä FIBSin Yritysvastuu 2023 -tutkimusta.
Yhteistyössä kanssamme yrityksenne voi edistää konkreettisilla teoilla kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Yhdessä yritysten ja muiden tukijoidemme kanssa lisäämme tasa-arvoa, vähennämme köyhyyttä ja parannamme miljoonien lasten elämää vuosittain.
Yksittäinen yrityslahjoitus on helppo tapa tehdä hyvää. Lahjoituksen voi kohdistaa myös Planin hätäaputyöhön esimerkiksi ukrainalaisten tai nälkäkriisin koskettamien perheiden auttamiseksi.
Yrityksen tyttösponssi on kevyt kumppanuus yrityksille. Tyttösponssi sopii yrityksille, jotka haluavat sitoutua tasa-arvotyöhön. Tyttösponssikumppaniksi liitytään vuodeksi kerrallaan.
Planin kumppanina voitte ideoida yhdessä kanssamme juuri teille sopivan kumppanuuden. Kumppanuus sopii yritykselle, joka haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseksi.
Planin lastenhallituksen puheenjohtaja Anton Syväluoma haluaa, että lapset ja nuoret saavat äänensä kuuluviin. Hänestä myös poikien on tärkeää puhua tyttöjen oikeuksista.
Lapset kohtaavat maailmanlaajuisen nälkäkriisin raskaimmat seuraukset Haitissa. Ruokapula ja turvattomuus rajoittavat etenkin tyttöjen elämää.
Plan International Ukrainan koulutusasiantuntija ja kolmen lapsen äiti Natalia Baitemirova kirjoitti avoimen kirjeen suomalaisille, koska halusi lisätä ymmärrystä ukrainalaisten perheiden elämästä ja kamppailusta sodan keskellä.