Vastuullisuus on tärkeää suomalaisille yrityksille

Pohjoismaiden suurimman yritys­vastuuverkoston FIBSin tutkimus osoittaa, että yritysvastuu on vakiintunut osaksi yritysten toimintaa. Kriisit ovat korostaneet vastuullisuuden merkitystä.

Yritysvastuu on muun muassa ympäristöön ja ilmastoon liittyvää vastuullisuutta, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämistä, monimuotoisuuden ja osallisuuden tukemista sekä omaan toimintaan liittyvien riskien arvioimista.

Vastuullisuus on yrityksille tärkeää. FIBSin tutkimuksen mukaan jopa 98 prosenttia yrityksistä arvioi vastuullisuuden erittäin olennaiseksi tai jokseenkin olennaiseksi. Tutkimukseen vastanneista yrityksistä yli 70 prosenttia näkee Ukrainan sodan ja koronapandemian vahvistaneen vastuullisuustavoitteisiin sitoutumista.

Kansalaisjärjestöjen asiantuntemus tukee vastuullisuustyötä

Sitoumukset ja tavoitteet eivät kuitenkaan toteudu itsestään. Vastuullisuus vaatii myös konkreettisia toimenpiteitä. FIBSin tutkimuksen mukaan monilta yrityksiltä uupuvat vielä käytännön suunnitelmat vastuullisuuden saavuttamiseksi.

Yritykset tekevät vastuullisuuden saralla yllättävän vähän yhteistyötä järjestöjen kanssa. Harvempi kuin joka neljäs tutkimukseen osallistuneista yrityksistä tekee yhteistyötä kansalaisjärjestöjen kanssa vastuullisuuden ja kestävyyden edistämiseksi, kun taas muiden sidosryhmien kanssa yhteistyö on aktiivisempaa.

“Edessämme on paljon työtä. Yritykset ja kansalaisjärjestöt voivat työskennellä yhdessä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Kansalaisjärjestöillä on erityistä osaamista ja tietoa, joista voi olla hyötyä yrityksille, jotka haluavat edistää yhteiskuntavastuuta. Yritysten ja järjestöjen yhteistyö maksimoi molempien osapuolten osaamisen ja asiantuntemuksen yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi”, sanoo Planin yritysyhteistyön vastaava Baharak Bashmani.

Tekstissä on käytetty lähteenä FIBSin Yritysvastuu 2023 -tutkimusta.

Yhteistyö Planin kanssa sitouttaa vastuullisuuteen

Yhteistyössä kanssamme yrityksenne voi edistää konkreettisilla teoilla kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumista. Yhdessä yritysten ja muiden tukijoidemme kanssa lisäämme tasa-arvoa, vähennämme köyhyyttä ja parannamme miljoonien lasten elämää vuosittain.

Yrityslahjoitus

Yksittäinen yrityslahjoitus on helppo tapa tehdä hyvää. Lahjoituksen voi kohdistaa myös Planin hätäaputyöhön esimerkiksi ukrainalaisten tai nälkäkriisin koskettamien perheiden auttamiseksi. 

Tyttösponssi = kumppanuus tasa-arvon puolesta

Yrityksen tyttösponssi on kevyt kumppanuus yrityksille. Tyttösponssi sopii yrityksille, jotka haluavat sitoutua tasa-arvotyöhön. Tyttösponssikumppaniksi liitytään vuodeksi kerrallaan. 

Kumppanuus Planin kanssa

Planin kumppanina voitte ideoida yhdessä kanssamme juuri teille sopivan kumppanuuden. Kumppanuus sopii yritykselle, joka haluaa tehdä pitkäjänteistä työtä tasa-arvon ja lasten oikeuksien edistämiseksi. 

Lue lisää ja ota yhteyttä: plan.fi/yritykset

Kategoriat
Plan-lehti 2/2023

Nälkä ja pelko sulkevat kouluja Haitissa 

Plan International
Heidi Kleemola
Nelson Pacheco
Kuvat:
Plan International
Kategoriat
Plan-lehti 2/2023

Ukrainalaisen äidin kirje

Natalia Baitemirova
Kuvat:
Plan International