Kimchi-riisissä on virkistävää potkua

Korealainen ruoka kasvattaa nopeasti suosiotaan Suomessa. Hapattamalla valmistettu tulinen kaalisalaatti kimchi on löytänyt jo moneen kotikeittiöön. Aterialta ylijääneestä riisistä on helppo valmistaa herkul­lisen tulista lohturuokaa, kimchi-riisiä.

Parhaiten tähän ruokalajiin sopii jasmiini- tai basmatiriisi irtonaisten jyvien vuoksi. Jos keität riisin varta vasten tätä ruokaa varten, huuhdo sitä keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Reseptiin voi käyttää esimerkiksi Rasilaisen hapiskimchiä, jota löytyy useiden kauppojen vihannesosastolta. Tulisen gochujang-tahnan voi tarvittaessa korvata sriracha-kastikkeella.

Ainekset:

  • 3 dl keitettyä irtonaista riisiä
  • 1,5 dl kimchiä 
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl korealaista gochujang-tahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • Päälle paistettua kananmunaa tai tofua
  • Koristeluun seesaminsiemeniä ja kevätsipulia

Valmistus:

Hienonna sipulit ja kuullota niitä seesamiöljyssä pannulla. Nosta lieden lämpötila täysille ja lisää keitetty riisi, gochujang-tahna ja soija­kastike. Paista riisiä niin, että siihen tulee rapea pinta. Lisää lopuksi kimchi ja sekoita.

Tarjoile annokset paistetun kananmunan tai tofun kanssa. Voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä ja kevätsipulia.