Appelsiinisalaatti raikastaa juhlapöydän

Sitrushedelmät ja taatelit ovat talvikuukausien sato­kausiherkkua. Tämä makeanraikas libanonilainen salaatti sopii hyvin juhlakauden kattauksiin.

Ainekset:

2 appelsiinia

1 pieni punasipuli

1 dl kivettömiä taateleita

½ dl kivettömiä kalamata-oliiveja

Oliiviöljyä

Suolaa

Tuoretta minttua

Valmistus:

Kuori appelsiinit siten, että poistat myös viipaleita peittävän kalvon. Viipaloi hedelmät noin puolen sentin paksuisiksi ympyröiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja ryöppää kiehuvan veden alla, jotta voimakkain happoisuus poistuu. Leikkaa taatelit noin neljään osaan.

Levitä appelsiini- ja sipulirenkaat laakealle vadille, ja ripottele niiden päälle taatelit, oliivit sekä tuoreita mintunlehtiä. Mausta oman makusi mukaan suolalla ja oliiviöljyllä.