Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi | Plan

Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi

Kriisit iskevät pahimmin maailman heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin ja erityisesti tyttöihin. Koronapandemian kaltaiset kriisit ja niiden tuoma taloudellinen epävarmuus vaikeuttavat koulunkäyntiä, syventävät köyhyydessä elävien ahdinkoa ja lisäävät lasten ja tyttöjen hyväksikäytön sekä sukupuolittuneen väkivallan ja lapsiavioliittojen riskiä.

Työskentelemme yli 70 maassa. Tällä hetkellä toimimme viruksen ennaltaehkäisemiseksi jakamalla tietoa ja hygieniatarvikkeita. Kartoitamme maatoimistojemme tarpeita reagoidaksemme pandemian leviämiseen nopeasti ja tehokkaasti. Varmistamme yhdessä opettajien, vanhempien ja terveydenhoidon ammattilaisten kanssa, että lapset saavat tarvitsemansa avun kriisin aikana. Tuemme lapsia ja heidän perheitään haavoittuvimmilla alueilla, esimerkiksi pakolaisleireillä ja slummeissa.

 

LAHJOITA KORONAPANDEMIAN HÄTÄAPUUN

Mobiililla:

Tekstaa KRIISI numeroon 16155 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita Mobilepaylla numeroon 80500

Tilisiirtona:

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viitenumero 106902536)

Mitä Plan tekee koronaviruksen hillitsemiseksi? 

  • Vahvistamme hygieniaa järjestämällä yhteisöihin puhdasta vettä ja vedenpuhdistustarvikkeita sekä rakentamalla käsienpesuun tarkoitettuja pisteitä.
  • Jaamme tietoa hygienian merkityksestä. Kerromme vanhemmille, miksi puhtaus on tärkeä osa lasten terveyttä.
  • Suunnittelemme ja toteutamme paikallisten viranomaisten kanssa ratkaisuja lasten koulunkäynnin jatkumiselle myös kriisin aikana.
  • Varaudumme hankeyhteisöissämme jo ennakolta erilaisiin riskeihin koronaviruksen levitessä.

Koronapandemia lisää joukkosilpomisia Somaliassa, Plan International varoittaa

Pandemian vuoksi tytöt joutuvat viettämään entistä enemmän aikaa kotona, mikä altistaa heidät sukupuolittuneelle väkivallalle ja sukuelinten silpomiselle.

Näin kerrot lapselle koronasta

Kokosimme kahdeksan vinkkiä, joiden avulla lapselle voi kertoa koronapandemiasta ja auttaa häntä tuntemaan olonsa turvalliseksi.

Käsienpesu ehkäisee tauteja, mutta kolmella miljardilla ihmisellä ei ole siihen mahdollisuutta

Puhdas vesi on perustarve, jota ilman ei kenenkään tarvitsisi olla. Lahjoituksesi avulla ehkäisemme tautien leviämistä ja tuemme lasten mahdollisuutta käydä koulua.

Plan International selvitti: Tyttöjen kuukautisterveys on vaakalaudalla koronapandemian vuoksi

Keskeisimpiä syitä ovat pula kuukautissuojista, hintojen nousu, puutteellinen hygienia sekä vaikeudet saada tietoa kuukautisterveydestä.

Koronaviruspandemian vaikutukset ulottuvat kauas

Koronapandemia on humanitaarinen kriisi ja uhka vuosien positiiviselle kehitykselle, kirjoittavat Kirkon Ulkomaanavun Jouni Hemberg, Plan International Suomen Ossi Heinänen ja Suomen Punaisen Ristin Tiina Saarikoski.

Koronapandemia uhkaa tyttöjen koulutusta Paraguayssa

Karanteenirajoitukset vaikuttavat voimakkaasti tyttöjen elämään Paraguayssa. Monen koulunkäynti on vaarassa jäädä kesken pysyvästi.

Koulutus on nostettava etusijalle koronapandemiasta toivuttaessa

Koronapandemia on vaarantanut lasten koulunkäynnin ympäri maailmaa, ja yli miljardi lasta on vaarassa jäädä opinnoistaan jälkeen.

Koronapandemia uhkaa saavutettua edistystä Zimbabwessa

Zimbabwessa lapsiavioliitot ovat kääntyneet kasvuun. Myös akuutista nälästä kärsivien määrä kasvaa. Aloitamme Zimbabwessa ulkoministeriön tuella uuden hätäapuhankkeen, kirjoittaa Kaisa Huhtela.

Kun kodista tulee helvetti

Koronapandemiaan liittyvät karanteenit ja liikkumisrajoitukset ovat sulkeneet hyväksikäytön ja väkivallan potentiaaliset uhrit ja tekijät saman katon alle. Tämä on lisännyt tyttöjen altistumista hyväksikäytölle ja väkivallalle, kirjoittaa Sam Norgah.

Suojelemme tyttöjä lapsiavioliitolta koronapandemian aikana

14-vuotias Maria pakeni avioliitostaan ja palasi kouluun Plan Internationalin tuella.

Kummius ja koronapandemia: pysytään etäällä, mutta ei etäisinä

Lyn kotikylään kehitettiin ”koronapostilaatikot”, jotta kummikirjeitä voi lähettää turvallisesti.

Tyttöjen turvallisuus uhattuna poikkeusoloissa

Christabel, 12, pelkää olla yksin kotona, kun hänen äitinsä pitää lähteä töihin ja ostoksille torille. Myös äiti on huolissaan omasta ja perheensä terveydestä.

Viestimme sosiaalisen median kanavissamme siitä, miten koronapandemia vaikuttaa työhömme

Usein kysyttyä koronapandemiasta