Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi | Plan

Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi

Kriisit iskevät pahimmin maailman heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin ja erityisesti tyttöihin. Koronapandemian kaltaiset kriisit ja niiden tuoma taloudellinen epävarmuus vaikeuttavat koulunkäyntiä, syventävät köyhyydessä elävien ahdinkoa ja lisäävät lasten ja tyttöjen hyväksikäytön sekä sukupuolittuneen väkivallan ja lapsiavioliittojen riskiä.

Työskentelemme yli 70 maassa. Tällä hetkellä toimimme viruksen ennaltaehkäisemiseksi jakamalla tietoa ja hygieniatarvikkeita. Kartoitamme maatoimistojemme tarpeita reagoidaksemme pandemian leviämiseen nopeasti ja tehokkaasti. Varmistamme yhdessä opettajien, vanhempien ja terveydenhoidon ammattilaisten kanssa, että lapset saavat tarvitsemansa avun kriisin aikana. Tuemme lapsia ja heidän perheitään haavoittuvimmilla alueilla, esimerkiksi pakolaisleireillä ja slummeissa.

 

LAHJOITA KORONAPANDEMIAN HÄTÄAPUUN

Mobiililla:

Tekstaa TUE numeroon 16155 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita Mobilepaylla numeroon 80500

Tilisiirtona:

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viitenumero 106902536)

Mitä Plan tekee koronaviruksen hillitsemiseksi? 

  • Vahvistamme hygieniaa järjestämällä yhteisöihin puhdasta vettä ja vedenpuhdistustarvikkeita sekä rakentamalla käsienpesuun tarkoitettuja pisteitä.
  • Jaamme tietoa hygienian merkityksestä. Kerromme vanhemmille, miksi puhtaus on tärkeä osa lasten terveyttä.
  • Suunnittelemme ja toteutamme paikallisten viranomaisten kanssa ratkaisuja lasten koulunkäynnin jatkumiselle myös kriisin aikana.
  • Varaudumme hankeyhteisöissämme jo ennakolta erilaisiin riskeihin koronaviruksen levitessä.

Koulujen sulkeminen koronapandemian aikana osuu pahimmin tyttöihin

Koulujen sulkeminen 185 maassa uhkaa erityisesti tyttöjen koulutusta ja tulevaisuutta, Plan International ja Unesco varoittavat. Tytöt kohtaavat jo valmiiksi syrjintää ikänsä ja sukupuolensa takia, ja kriiseissä tyttöjen asema on muita heikompi.

Käsienpesu ehkäisee tauteja, mutta kolmella miljardilla ihmisellä ei ole siihen mahdollisuutta

Puhdas vesi on perustarve, jota ilman ei kenenkään tarvitsisi olla. Lahjoituksesi avulla ehkäisemme tautien leviämistä ja tuemme lasten mahdollisuutta käydä koulua.

Plan on mukana koronaviruksen vastaisessa taistelussa ympäri maailmaa

Olemme ryhtyneet varotoimiin kaikessa toiminnassamme, jotta voimme osaltamme hidastaa koronapandemiaa.

Näin koronapandemia muuttaa lasten elämää

Koronapandemia uhkaa lasten hyvinvointia. Plan International tekee kaikkensa lasten oikeuksien toteutumiseksi myös kriisin aikana ja vaatii valtioita huomioimaan lasten haavoittuvan aseman.

Koronapandemia syventää sukupuolten epätasa-arvosta johtuvia ongelmia

Tutkittua tietoa vaikutuksista on vielä vähän, mutta aikaisempien laajojen epidemioiden sukupuolivaikutuksista voidaan päätellä paljon.

Viestimme sosiaalisen median kanavissamme siitä, miten koronapandemia vaikuttaa työhömme

Usein kysyttyä koronapandemiasta