Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi | Plan

Planin työ koronapandemian pysäyttämiseksi

Kriisit iskevät pahimmin maailman heikoimmassa asemassa oleviin lapsiin ja erityisesti tyttöihin. Koronapandemian kaltaiset kriisit ja niiden tuoma taloudellinen epävarmuus vaikeuttavat koulunkäyntiä, syventävät köyhyydessä elävien ahdinkoa ja lisäävät lasten ja tyttöjen hyväksikäytön sekä sukupuolittuneen väkivallan ja lapsiavioliittojen riskiä.

Työskentelemme yli 70 maassa. Tällä hetkellä toimimme viruksen ennaltaehkäisemiseksi jakamalla tietoa ja hygieniatarvikkeita. Kartoitamme maatoimistojemme tarpeita reagoidaksemme pandemian leviämiseen nopeasti ja tehokkaasti. Varmistamme yhdessä opettajien, vanhempien ja terveydenhoidon ammattilaisten kanssa, että lapset saavat tarvitsemansa avun kriisin aikana. Tuemme lapsia ja heidän perheitään haavoittuvimmilla alueilla, esimerkiksi pakolaisleireillä ja slummeissa.

 

LAHJOITA KORONAPANDEMIAN HÄTÄAPUUN

Mobiililla:

Tekstaa TUE numeroon 16155 (viestin hinta 20 €)

Lahjoita Mobilepaylla numeroon 80500

Tilisiirtona:

Lahjoita keräystilille FI90 1279 3000 5131 56 (viitenumero 106902536)

Mitä Plan tekee koronaviruksen hillitsemiseksi? 

  • Vahvistamme hygieniaa järjestämällä yhteisöihin puhdasta vettä ja vedenpuhdistustarvikkeita sekä rakentamalla käsienpesuun tarkoitettuja pisteitä.
  • Jaamme tietoa hygienian merkityksestä. Kerromme vanhemmille, miksi puhtaus on tärkeä osa lasten terveyttä.
  • Suunnittelemme ja toteutamme paikallisten viranomaisten kanssa ratkaisuja lasten koulunkäynnin jatkumiselle myös kriisin aikana.
  • Varaudumme hankeyhteisöissämme jo ennakolta erilaisiin riskeihin koronaviruksen levitessä.

Tyttöihin ja naisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt rajusti koronapandemian aikana

Etenkin teinitytöt, pakolaistytöt ja vähemmistöihin kuuluvat lapset ja nuoret ovat vaarassa, varoittaa lastenoikeusjärjestö Plan International.

Näin kerrot lapselle koronasta

Kokosimme kahdeksan vinkkiä, joiden avulla lapselle voi kertoa koronapandemiasta ja auttaa häntä tuntemaan olonsa turvalliseksi.

Käsienpesu ehkäisee tauteja, mutta kolmella miljardilla ihmisellä ei ole siihen mahdollisuutta

Puhdas vesi on perustarve, jota ilman ei kenenkään tarvitsisi olla. Lahjoituksesi avulla ehkäisemme tautien leviämistä ja tuemme lasten mahdollisuutta käydä koulua.

Plan International varoittaa: Koronapandemia lisää tyttöjen sukuelinten silpomista Somaliassa

Koulujen sulkeminen ja eristäytyminen koteihin altistaa somalialaiset tytöt sukuelinten silpomiselle.

Tehostamme koronapandemian vastaista työtämme

Tukeaksemme tyttöjä ja heidän perheitään koronapandemian yli siirrämme ulkoministeriön rahoituksesta yli 600 000 euroa koronaviruksen ennaltaehkäisyyn.

Kymmenen tehohoitopaikkaa lähes miljoonalle ihmiselle

Koronaviruksen leviämisellä olisi tuhoisat seuraukset pakolaisleirien keskittymässä Bangladeshin Cox’s Bazarissa. Vaarassa ovat ruoka- ja vesijakelut sekä lasten koulutus.

Ebolan opeilla koronapandemiaa vastaan

Kuusi vuotta sitten Länsi-Afrikassa puhjennut ebolaepidemia tappoi yli 11 300 ihmistä. Nyt maailma taistelee globaalia koronapandemiaa vastaan. Mitä ebola opetti meille epidemioista?

Koulujen sulkeminen koronapandemian aikana osuu pahimmin tyttöihin

Koulujen sulkeminen 185 maassa uhkaa erityisesti tyttöjen koulutusta ja tulevaisuutta, Plan International ja Unesco varoittavat.

Koronapandemia syventää sukupuolten epätasa-arvosta johtuvia ongelmia

Tutkittua tietoa vaikutuksista on vielä vähän, mutta aikaisempien laajojen epidemioiden sukupuolivaikutuksista voidaan päätellä paljon.

Tyttöjen turvallisuus uhattuna poikkeusoloissa

Christabel, 12, pelkää olla yksin kotona, kun hänen äitinsä pitää lähteä töihin ja ostoksille torille. Myös äiti on huolissaan perheensä terveydestä.

Ruoka-apu helpottaa elinkeinonsa menettäneitä Vietnamissa

Koronapandemia romahdutti 27-vuotiaan Ha Thi Ngon ja hänen perheensä tulot. Planilta saatu tuki auttaa perhettä selviämään pahimman yli. 

”Pandemia on saanut kaikki huolestumaan perheensä puolesta”

Itätimorilainen Etelfina, 17, ei pääse kouluun eikä myymään äitinsä kanssa vihanneksia torille. Myös tyttöjen lisääntynyt turvattomuus huolettaa.

Viestimme sosiaalisen median kanavissamme siitä, miten koronapandemia vaikuttaa työhömme

Usein kysyttyä koronapandemiasta