Artikkelit, 2.8.2021

Koulunkäynti jatkuu oppimiskioskissa

Oppimiskioskimme on auttanut lapsia jatkamaan koulunkäyntiään Filippiineillä, kun kouluja on suljettu koronapandemian takia.

“Useimmat kylämme koululaiset käyvät pelloilla auttamassa vanhempiaan töissä. Koska vanhemmat ovat kiireisiä pellolla, heillä ei ole aikaa auttaa lapsiaan koulunkäynnissä”, kertoo filippiiniläinen Ten-Ten. Hän toimii paikallisen nuortenvaltuuston puheenjohtajana Länsi-Samarissa.

Koronapandemia on hankaloittanut entisestään lasten koulunkäyntiä Filippiineillä. Monilla lapsilla ei ole käytössään tietokonetta, internetyhteyttä, puhelinta tai edes sähkövaloa etäopiskelua varten. Monet lapset myös huolehtivat sisaruksistaan ja ottavat vastuun kotitöistä. Tämä johtaa siihen, että useat lapset kadottavat mielenkiintonsa koulunkäyntiin.

Ten-Ten halusi auttaa yhteisönsä lapsia jatkamaan koulunkäyntiään koronapandemiasta huolimatta.

VAPAAEHTOISET AUTTAVAT OPISKELUSSA

Ten-Ten alkoi selvittää, miten voisi auttaa yhteisönsä lapsia jatkamaan koulunkäyntiään. Yhteistyössä Planin, opettajien, nuorten ja yhteisön kanssa perustettiin oppimiskioski, joka toimii pandemian ajaksi suljetussa päiväkodissa. Oppimiskioski on osa The RAISE Above -hankettamme.

“Oppimiskioski kannustaa lapsia ja nuoria suorittamaan loppuun opintonsa. Vanhemmat ovat olleet kiinnostuneita hankkeesta. He toivovat, että lapset saavat koulutusmahdollisuuksia, joita heillä itsellään ei ole ollut nuorena”, Ten-Ten sanoo.

Vapaaehtoiset auttavat lapsia koulunkäynnissä turvallisessa tilassa. Myös vanhemmat opiskelijat ovat antaneet lapsille opetusta. Yhteisön jäsenet ovat perustaneet komitean, jonka jäsenet huolehtivat opetustilan siisteydestä. Tilaan otetaan kerrallaan vain rajattu määrä koululaisia koronapandemian takia.

Filippiineillä suurella osalla koululaisista on heikko lukutaito, mikä hankaloittaa kaikkien kouluaineiden opiskelua. Oppimiskioskissa kaiken ikäiset ihmiset voivat käydä harjoittelemassa lukemista.

“Tavoitteemme on tuoda koulutus kaikkien saataville pandemiasta huolimatta”, Ten-Ten sanoo.

Lahjoittamalla Planin hätäapurahastoon sinä olet mukana viemässä apua sinne, missä tarve on suurin.

Tee hätäapulahjoitus

Tällä hetkellä sadat miljoonat lapset elävät keskellä konflikteja ja kriisejä. Lapset tarvitsevat kipeästi apua. Lahjoita Planin hätäapurahastoon ja autat lapsia siellä, missä hätä on suurin

Lahjoita hätäapuun
Kolme ghanalaista nuorta hymyilee kädet toistensa harteilla.

Tytöt samalle viivalle

Tyttösponssi-lahjoittajana olet Planin kuukausilahjoittaja ja tyttöjen liittolainen. Tuellasi edistät tyttöjen koulutusta sekä torjut lapsiavioliittoja, liian varhaisia raskauksia ja tyttöjen sukuelinten silpomista.

Tule mukaan
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteenamme on maailma, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme vapaaehtoisena.

Ryhdy vapaaehtoiseksi
Plan International
Kannanotot, 17.7.2024

Lausunto yhdenvertaisuuslain muuttamisesta

Lausuntopyyntö yhdenvertaisuuslain muuttamisesta ja varhaiskasvatuksen edistämisvelvollisuudesta.
Joukko lapsia istuu sisällä leikkimässä.
Blogit, 5.7.2024

Pelon ja toivon välissä –  Sudanin raa’an sodan koettelemat lapset

Sudanista paenneet lapset tarvitsevat ruokaa, vettä, suojaa ja psykososiaalista tukea. Leikki auttaa lapsia käsittelemään kokemiaan vaikeita asioita.
Ihminen seisoo teltan edessä ja katsoo kuvasta poispäin.
Blogit, 4.7.2024

Nuori äiti pakeni yön selkään: ”Heräsimme aseiden ja tykkien ääniin”

Nahid Ali pakeni perheensä kanssa keskellä yötä Sudanin pääkaupungista, kun maassa puhkesi aseellinen konflikti. Nyt hän auttaa muita pakolaisia.