Artikkelit, 14.9.2022

”Saamani koulutus auttoi minua suunnattomasti” 

Ugandalainen Veronica.

Ugandalainen Veronica löysi ammatin ja toimeentulon Planin innovaatiotyöpajan kautta.  

”Minusta tuli äiti hyvin nuorena. Se oli haastavaa, koska minulla ei ollut ketään tukenani”, nyt 25-vuotias Veronica kertoo. 

Veronica oli masentunut tilanteestaan, eikä hänellä ollut riittävästi rahaa tyttärensä elättämiseen. Sitten hän päätyi osallistumaan Planin Smartup Factory -työpajaan.  

”Aloin opiskella Smartup Factoryssa. Siellä nuoret saavat koulutusta työelämätaidoista ja voivat muuttaa elämänsä”, Veronica kuvailee.  

Neljä kuukautta kestävän koulutuksen aikana nuoret oppivat muun muassa tietokoneen käyttöä, markkinointia, taloutta ja muita ammatillisia taitoja. Smartup Factoryssa Veronica kouluttautui kampaajaksi. 

Ugandalainen kampaaja Veronica ja hänen tyttärensä Desire.
Veronica ja 5-vuotias tytär Desire.

”Koulutukseen osallistuminen todella muutti elämäni. Aiemmin minulla ei ollut tuloja, mutta nyt minulla on oma yritys. Olen taloudellisesti itsenäinen ja pystyn tukemaan lastani ja maksamaan hänen koulumaksunsa.”  

Selvityksemme mukaan Smartup Factoryyn osallistuvat nuoret saavat lisää itseluottamusta ja tukea heitä itseään koskevaan päätöksentekoon osallistumiseen.   

Veronican mielestä tyttöjen ja nuorten naisten koulutukseen sijoittaminen on todella tärkeää. Ilman tuloja he eivät voi tukea perheitään. 

”Saamani koulutus auttoi minua suunnattomasti”, Veronica toteaa. 

Tyttöjen päivä

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta. Vuonna 2022 tyttöjen päivän teemamme on tytöt ja talous.   

Tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Tyttöjen ja naisten tekemä työ jää liian usein palkattomaksi ja näkymättömäksi. Tasa-arvon toteutumattomuuden hinta on kova tytöille ja heidän yhteisöilleen sekä maailmantaloudelle.    

Haluamme maailman, jossa jokainen pystyy toteuttamaan mahdollisuuksiaan sukupuolesta huolimatta. Siksi tuemme tyttöjä ja nuoria naisia kouluttautumaan, työllistymään ja hallitsemaan omaa talouttaan. Sijoitus tyttöjen koulutukseen ja tasa-arvoon on sijoitus parempaan tulevaisuuteen.  

Tule tyttösponssiksi >  

Lue lisää tyttöjen päivästä > 

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa työstämme tasa-arvon edistämiseksi sekä muista ajankohtaisista tyttöjen oikeuksiin liittyvistä uutisista.

[hubspot type=form portal=8851968 id=0a000728-4051-4933-a328-4414ce94025d]

tytöt samalle viivalle

Tyttösponssina olet tyttöjen liittolainen ja tasa-arvon puolustaja. Kuukausilahjoituksellasi varmistat, että tytöt eivät jää sukupuolensa takia taka-alalle.

Liity tyttöjen säännölliseksi tukijaksi jo tänään.

Planin ja DNA:n tyttöjen digitaitoryhmän nuoret jakoivat mielipiteitään ja kokivat ikimuistoisen päivän SuomiAreenassa. Kuvassa Planin digitaitoryhmän nuoret Malika Diallo, Martha Osas ja Oleksandra Tataki sekä Planin maahanmuuttajatyön päällikkö Maria Wikberg.
Blogit, 5.7.2023

Nuorten ikimuistoinen päivä SuomiAreenassa

Planin ja DNA:n tyttöjen digitaitoryhmän nuoret jakoivat mielipiteitään ja kokivat ikimuistoisen päivän SuomiAreenassa.
Guatemalalainen Juana on perustanut oman yrityksen.
Artikkelit, 1.6.2023

Guatemalassa nuoret rakentavat parempaa tulevaisuutta

Juana on iloinen nuori nainen Guatemalasta. Kuten useimmat kotiseutunsa nuoret, hän haluaa saada hyvän työn, jotta voi elättää itsensä ja perheensä. Maan vaikea taloustilanne on kuitenkin vaikeuttanut työllistymistä.
Nuori nainen seisoo aurinkouunin peilien edessä.
Artikkelit, 17.10.2022

Kestävää ruoantuotantoa aurinkouunilla

Planin tukemat nuoret tekevät leipomobisnestä aurinkoenergialla lämpenevän uunin avulla.