Tyttöjen päivä

Tytöillä on oikeus tietoon

Luotettavan tiedon puute uhkaa tyttöjen oikeuksien toteutumista. Puolusta kanssamme tyttöjen oikeutta päättää itse elämästään – lahjoita tietoa.

Woyzer onnistui estämään oman ja ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta. Se on päivä juhlia tyttöjen voimaa sekä vaatia parannuksia tyttöjen asemaan. Vuonna 2021 tyttöjen päivän teemamme oli tytöt ja tieto.

Tiedon puute on yksi keskeisimpiä syitä sille, etteivät tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisoikeudet toteudu. Puutteellinen tieto ja haitalliset uskomukset altistavat tyttöjä lapsiavioliitoille, liian varhaisille raskauksille ja syrjinnälle sekä uhkaavat tyttöjen koulunkäyntiä.

Jokaisella tytöllä on oikeus päättää omasta kehostaan ja elämästään. Kun tytöillä on tietoa, he voivat vaatia oikeuksiensa toteutumista.

”sanoin isälleni, ETTÄ HÄN TUHLAISI AIKAANSA, JOS alkaisi järjestämään HÄITÄNI”

Nyt 14-vuotias etiopialainen Woyzer onnistui estämään niin oman kuin ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla. Woyzer oli oppinut Planin kerhossa, mitä liian varhaisesta avioliitosta seuraa.

Woyzer onnistui estämään oman ja ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla
Kuusi nuorta tyttöä Planin t-paidoissa seisoo rappusissa ja poseeraa kameralle.

#GirlsTakeover

Tytöt valtasivat johtajien paikat tyttöjen päivänä 2021. #GirlsTakeover kiinnittää maailman huomion epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Katso valtaukset
Ecuadorilainen 18-vuotias Yadira on yhteisönsä aktiivinen jäsen ja tasa-arvon puolustaja

Osallistu keskusteluun

Ota somekanavamme seurantaan, osallistu keskusteluun ja näytä olevasi #tyttöjenpuolella. Tietoa lisäämällä autat edistämään tyttöjen oikeuksia.

Seuraa ja jaa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteena maailma, jossa tasa-arvo ja tyttöjen oikeudet toteutuvat? Tule vapaaehtoiseksi ja edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme.

Tule vapaaehtoiseksi

”En tiennyt, miten lapset saavat alkunsa”

Mosambikilainen Silvia oli 13-vuotias, kun naapurissa asuva mies painosti hänet vaimokseen. Hänellä ei ollut tietoa siitä, miten lapset saavat alkunsa tai mitä synnytyksessä tapahtuu.

Tyttösponssi

Tule tyttöjen ja tasa-arvon puolelle

Tyttösponssina lisäät tietoa tyttöjen oikeuksista. Kuukausilahjoituksellasi edistät tyttöjen koulutusta ja autat kitkemään haitallisia perinteitä mm. Etiopiassa, Ugandassa ja Laosissa.

Kambodzalaiset tytöt nauravat koululuokassa.
Kambodzalaiset tytöt nauravat koululuokassa.
20-vuotias nepalilainen Laxmi nojaa polkupyöräänsä ja katsoo hymyillen kameraan

Meidän täytyy vahvistaa tyttöjen asemaa. Jos useammat tytöt tuntevat oikeutensa, tilanne paranee.

Laxmi, 20

Lue lisää aiheesta

Äiti ja tytär seisovat nälkiintyneen karjan rinnalla.
Artikkelit, 4.6.2022

”Keskeytin kouluni, kun menetimme karjamme”

Etiopialainen Elema jäi pois koulusta auttaakseen perhettään elannon hankkimisessa. Vakava kuivuus ja nälkäkriisi vievät ihmisiltä…
Malawilainen Thoko.
Artikkelit, 2.6.2022

”Nyt on minun vuoroni auttaa muita” 

Malawilainen Thoko sai käytyä koulunsa loppuun Plan-kumminsa tuella. Nyt entisestä kummilapsesta on tullut terveydenhoidon ammattilainen.
Nepalilainen tyttö katsoo kameraan.
Artikkelit, 1.6.2022

“En luovu oikeudestani koulutukseen” 

Nepalilainen Phulan sai estettyä oman avioliittonsa. Yhä useampi tyttö on alkanut puolustaa oikeuksiaan Nepalissa, jossa suuri määrä tyttöjä joutuu yhä naimisiin alaikäisinä. 

sosiaalinen media #tyttöjenpuolella