Tyttöjen päivä 11.10.

Tyttöjen koulutus = maailman paras sijoitus

Sijoitus tyttöjen koulutukseen on sijoitus kaikille parempaan tulevaisuuteen. Edistä taloudellista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta – tule tyttösponssiksi jo tänään.

Vietnamilainen tyttö kirjoittaa liitutaululle.

Kansainvälinen tyttöjen päivä on 11. lokakuuta. Se on päivä juhlia tyttöjen potentiaalia sekä vaatia parannuksia tyttöjen asemaan. Vuonna 2022 tyttöjen päivän teemamme oli tytöt ja talous.

Tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Tyttöjen ja naisten tekemä työ jää liian usein palkattomaksi, näkymättömäksi ja vaille arvostusta. Tyttöjen kouluttamattomuus ylläpitää taloudellista epätasa-arvoa ja globaalia epäoikeudenmukaisuutta.

Tasa-arvon toteutumattomuuden hinta on liian kova tytöille, heidän yhteisöilleen ja maailmantaloudelle. Haluamme maailman, jossa jokainen voi toteuttaa mahdollisuuksiaan sukupuolesta riippumatta. Siksi tuemme tyttöjä ja nuoria naisia kouluttautumaan, työllistymään ja hallitsemaan omaa talouttaan.

”Aiemmin minulla ei ollut tuloja, mutta nyt minulla on oma yritys. Olen taloudellisesti itsenäinen ja pystyn tukemaan lastani.”

Ugandalainen Veronica löysi ammatin ja toimeentulon Planin innovaatiotyöpajan kautta.

Ugandalainen Veronica ja

Miksi tyttöjen koulutus on maailman paras sijoitus?

Kirjoja kuvaava ikoni.

Tyttöjen koulutus vähentää köyhyyttä

Peruskoulutus lisää tytön tulevaisuuden tuloja jopa 19 prosenttia, ja toisen asteen koulutus voi tuplata tytön tulot aikuisena.

Maapalloa kuvaava ikoni.

Tyttöjen koulutus lisää TALOUDELLISTA tasa-arvoa

Nykyvauhdilla globaali taloudellinen tasa-arvo toteutuu vasta 267,6 vuoden päästä. Tyttöjen koulutus vauhdittaa kehitystä.

Rahaa tai varallisuutta kuvaava ikoni, jossa on dollarin ja euron symbolit.

Tyttöjen koulutus vaurastuttaa yhteiskuntia

Jokainen tytön kouluvuosi lisää tuntuvasti maan talouskasvua, erityisesti kehittyvissä maissa. Lue lisää täältä.

Koulureppua kuvaava ikoni.

KOULUTUS ON jokaisen tytön IHMISOIKEUS

Sen lisäksi, että tyttöjen koulutus lisää tasa-arvoa, vaurautta ja hyvinvointia, on se ennen kaikkea tyttöjen ihmisoikeus.

Tyttösponssi

SIJOITA TASA-ARVOON – TULE TYTTÖSPONSSIKSI

Tyttösponssina tuet tyttöjen koulutusta ja edistät globaalia oikeudenmukaisuutta. Kuukausilahjoituksellasi edistät tasa-arvon toteutumista mm. Etiopiassa, Ugandassa ja Laosissa.

Tyttöjen päivä 10 vuotta

Tyttöjen päivä täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Tyttöjen päivän juhlavuosi on pysäyttävä muistutus siitä, kuinka paljon työtä tasa-arvon saavuttamiseksi pitää vielä tehdä.

YK:n kansainvälinen tyttöjen päivä syntyi kymmenen vuotta sitten Plan Internationalin aloitteesta. Selvityksemme mukaan kymmenessä vuodessa on saavutettu tärkeitä voittoja, mutta tyttöjen oikeudet ovat edistyneet liian hitaasti ja epätasaisesti. Yhteistä työtä on tehtävänä vielä paljon.

#GirlsTakeover

Tytöt valtaavat johtajien paikat tyttöjen päivänä 2022. #GirlsTakeover kiinnittää maailman huomion epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Katso valtaukset
Joukko intialaisia tyttöjä on nostanut kätensä ilmaan. Yhdellä tytöistä on megafoni kädessään.

Osallistu keskusteluun

Ota somekanavamme seurantaan, osallistu keskusteluun ja näytä olevasi #tyttöjenpuolella. Tietoa lisäämällä autat edistämään tyttöjen oikeuksia.

Seuraa ja jaa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteena maailma, jossa tasa-arvo ja tyttöjen oikeudet toteutuvat? Tule vapaaehtoiseksi ja edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme.

Tule vapaaehtoiseksi

Lue lisää aiheesta

Ugandalainen Veronica.
Artikkelit, 14.9.2022

”Saamani koulutus auttoi minua suunnattomasti” 

Ugandalainen Veronica löysi ammatin ja toimeentulon Planin innovaatiotyöpajan kautta.
Ugandalainen Evelyne lapsensa kanssa.
Artikkelit, 13.9.2022

Puuntaimet toivat toimeentulon

Evelyne joutui keskeyttämään koulunkäynnin ja menemään naimisiin alaikäisenä. Hän sai töitä Planin innovaatiotyöpajan kautta ja perusti oman yrityksen.
Mosambikilainen tyttö seisoo rakennuksen edessä pinkissä paidassa.
Artikkelit, 12.9.2022

”Nyt pystyn elättämään perheeni”

Mosambikilainen Benilda, 20, oli vähällä joutua alaikäisenä naimisiin. Planin tuella hän sai estettyä avioliittonsa ja pystyy nyt elättämään itsensä yrittäjänä.

sosiaalinen media #tyttöjenpuolella