Tyttöjen päivä

Tyttöjen koulutus = maailman paras sijoitus

Sijoitus tyttöjen koulutukseen ja tasa-arvoon on sijoitus parempaan tulevaisuuteen. Kun kaikki pääsevät kouluun, taloudellinen tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus lisääntyvät.

Vietnamilainen tyttö kirjoittaa liitutaululle.

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta. Se on päivä juhlia tyttöjen voimaa sekä vaatia parannuksia tyttöjen asemaan. Vuonna 2022 tyttöjen päivän teemamme on tytöt ja talous.

Tytöillä on edelleen poikia heikommat mahdollisuudet kouluttautua ja päästä työelämään. Tyttöjen ja naisten tekemä työ jää liian usein palkattomaksi ja näkymättömäksi.

Tasa-arvon toteutumattomuuden hinta on kova tytöille ja heidän yhteisöilleen sekä maailmantaloudelle. Haluamme maailman, jossa jokainen pystyy toteuttamaan mahdollisuuksiaan sukupuolesta huolimatta. Siksi tuemme tyttöjä ja nuoria naisia kouluttautumaan, työllistymään ja hallitsemaan omaa talouttaan.

”Aiemmin minulla ei ollut tuloja, mutta nyt minulla on oma yritys. Olen taloudellisesti itsenäinen ja pystyn tukemaan lastani.”

Ugandalainen Veronica löysi ammatin ja toimeentulon Planin innovaatiotyöpajan kautta.

Ugandalainen Veronica ja

#GirlsTakeover

Tytöt valtaavat johtajien paikat tyttöjen päivänä 2022. #GirlsTakeover kiinnittää maailman huomion epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Katso valtaukset
Joukko intialaisia tyttöjä on nostanut kätensä ilmaan. Yhdellä tytöistä on megafoni kädessään.

Osallistu keskusteluun

Ota somekanavamme seurantaan, osallistu keskusteluun ja näytä olevasi #tyttöjenpuolella. Tietoa lisäämällä autat edistämään tyttöjen oikeuksia.

Seuraa ja jaa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteena maailma, jossa tasa-arvo ja tyttöjen oikeudet toteutuvat? Tule vapaaehtoiseksi ja edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme.

Tule vapaaehtoiseksi

Tyttöjen päivä 10 vuotta

Tyttöjen päivä täyttää tänä vuonna 10 vuotta! Plan Internationalin aloitteesta vietettävä kansainvälinen tyttöjen päivä on päivä juhlia tyttöjen potentiaalia sekä vaatia tyttöjen oikeuksien parempaa toteutumista.  

Tyttösponssi

SIJOITA TASA-ARVOON. TULE TYTTÖSPONSSIKSI.

Tyttösponssina tuet tyttöjen koulutusta ja edistät globaalia oikeudenmukaisuutta. Kuukausilahjoituksellasi edistät tasa-arvon toteutumista mm. Etiopiassa, Ugandassa ja Laosissa.

Lue lisää aiheesta

Ugandalainen Veronica.
Artikkelit, 14.9.2022

”Saamani koulutus auttoi minua suunnattomasti” 

Ugandalainen Veronica löysi ammatin ja toimeentulon Planin innovaatiotyöpajan kautta.
Ugandalainen Evelyne lapsensa kanssa.
Artikkelit, 13.9.2022

Puuntaimet toivat toimeentulon

Evelyne joutui keskeyttämään koulunkäynnin ja menemään naimisiin alaikäisenä. Hän sai töitä Planin innovaatiotyöpajan kautta ja perusti oman yrityksen.
Mosambikilainen tyttö seisoo rakennuksen edessä pinkissä paidassa.
Artikkelit, 12.9.2022

”Nyt pystyn elättämään perheeni”

Mosambikilainen Benilda, 20, oli vähällä joutua alaikäisenä naimisiin. Planin tuella hän sai estettyä avioliittonsa ja pystyy nyt elättämään itsensä yrittäjänä.

sosiaalinen media #tyttöjenpuolella