Tyttöjenpäivä

Tytöilläonoikeustietoon

Luotettavantiedonpuuteuhkaatyttöjenoikeuksientoteutumista.Puolustakanssammetyttöjenoikeuttapäättääitseelämästäänlahjoitatietoa.

Woyzer onnistui estämään oman ja ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään 11. lokakuuta. Se on päivä juhlia tyttöjen voimaa sekä vaatia parannuksia tyttöjen asemaan. Vuonna 2021 tyttöjen päivän teemamme oli tytöt ja tieto.

Tiedon puute on yksi keskeisimpiä syitä sille, etteivät tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisoikeudet toteudu. Puutteellinen tieto ja haitalliset uskomukset altistavat tyttöjä lapsiavioliitoille, liian varhaisille raskauksille ja syrjinnälle sekä uhkaavat tyttöjen koulunkäyntiä.

Jokaisella tytöllä on oikeus päättää omasta kehostaan ja elämästään. Kun tytöillä on tietoa, he voivat vaatia oikeuksiensa toteutumista.

”sanoin isälleni, ETTÄ HÄN TUHLAISI AIKAANSA, JOS alkaisi järjestämään HÄITÄNI”

Nyt 14-vuotias etiopialainen Woyzer onnistui estämään niin oman kuin ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla. Woyzer oli oppinut Planin kerhossa, mitä liian varhaisesta avioliitosta seuraa.

Woyzer onnistui estämään oman ja ystävänsä lapsiavioliiton tiedon avulla
Kuusi nuorta tyttöä Planin t-paidoissa seisoo rappusissa ja poseeraa kameralle.

#GirlsTakeover

Tytöt valtasivat johtajien paikat tyttöjen päivänä 2021. #GirlsTakeover kiinnittää maailman huomion epäkohtiin, jotka estävät tasa-arvon toteutumista.

Katso valtaukset
Ecuadorilainen 18-vuotias Yadira on yhteisönsä aktiivinen jäsen ja tasa-arvon puolustaja

Osallistu keskusteluun

Ota somekanavamme seurantaan, osallistu keskusteluun ja näytä olevasi #tyttöjenpuolella. Tietoa lisäämällä autat edistämään tyttöjen oikeuksia.

Seuraa ja jaa
Planin vapaaehtoisia ja työntekijöitä seisoo portailla siniset nauhat kaulassaan.

Vaikuta vapaaehtoisena

Tavoitteena maailma, jossa tasa-arvo ja tyttöjen oikeudet toteutuvat? Tule vapaaehtoiseksi ja edistä oikeudenmukaista maailmaa kanssamme.

Tule vapaaehtoiseksi

”En tiennyt, miten lapset saavat alkunsa”

Mosambikilainen Silvia oli 13-vuotias, kun naapurissa asuva mies painosti hänet vaimokseen. Hänellä ei ollut tietoa siitä, miten lapset saavat alkunsa tai mitä synnytyksessä tapahtuu.

Tyttösponssi

Tuletyttöjenjatasa-arvonpuolelle

Tyttösponssinalisäättietoatyttöjenoikeuksista.Kuukausilahjoituksellasiedistättyttöjenkoulutustajaautatkitkemäänhaitallisiaperinteitämm.Etiopiassa,UgandassajaLaosissa.

Kambodzalaiset tytöt nauravat koululuokassa.
Kambodzalaiset tytöt nauravat koululuokassa.
20-vuotias nepalilainen Laxmi nojaa polkupyöräänsä ja katsoo hymyillen kameraan

Meidän täytyy vahvistaa tyttöjen asemaa. Jos useammat tytöt tuntevat oikeutensa, tilanne paranee.

Laxmi, 20

Lue lisää aiheesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Planin nuori Nella Salminen keskustelevat.
Artikkelit, 13.10.2021

Tytöt vaativat lisää tietoa ja tasa-arvoa #GirlsTakeoverissa

Suomessa viidettä kertaa järjestetty Planin #GirlsTakeover-tempaus nosti esiin tiedon ja monimuotoisuuden vaikutusta tasa-arvoon. Presidentti Sauli Niinistön työparina toiminut Nella Salminen vaati nuoria mukaan ilmastokriisiä koskeviin päätöksiin. Lue kohokohdat tämän vuoden valtauksista!
Kaksi vietnamilaista lasta istuvat tietokoneen ääressä.
Mediatiedotteet, 4.10.2021

Planin suurtutkimus: Verkossa leviävät valheet saavat tytöt pelkäämään turvallisuutensa puolesta

Verkossa leviävä valheellinen informaatio uhkaa tyttöjen ja nuorten naisten turvallisuutta ja terveyttä ja heikentää heidän mielenterveyttään, tuore maailmanlaajuinen tutkimus paljastaa.
Kaksi vietnamilaista lasta istuu kivellä ja käyttää tietokonetta.

The Truth Gap – State of the World’s Girls 2021

Lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin raporttisarja State of the World’s Girls tarkastelee tänä vuonna sitä, miten internetissä leviävät disinformaatio ja misinformaatio vaikuttavat tyttöjen ja nuorten naisten elämään, hyvinvointiin ja vaikuttamismahdollisuuksiin.

sosiaalinen media #tyttöjenpuolella