Tytöille itsemääräämisoikeus | Plan

Loppu sukuelinten silpomiselle

Tyttösponsorina olet mukana työssämme sukuelinten silpomisen lopettamiseksi yhdessä lasten ja nuorten, perheiden, koulujen, yhteisöjen johtajien ja viranomaisten kanssa.

 

Etiopialainen Beyenech, 16, kieltäytyi alistumasta yhteisönsä haitallisiin perinteisiin eikä suostunut silvottavaksi tai menemään lapsiavioliittoon. Beyenechin kohtalon muutti, kun hän näki Planin kyltin tien varressa. Hän otti yhteyttä meihin, ja työntekijämme sai Beyenechin isän muuttamaan mielensä. ”Jos en olisi kirjoittanut kirjettä, olisin nyt vaimo ja äiti. Unelmani olisivat karanneet saavuttamattomiin”, Beyenech sanoo. Nyt myös koko Beyenechin yhteisö on kääntynyt haitallisia perinteitä vastaan.

Sukuelinten silpominen uhkaa tyttöjen terveyttä ja elämää. Yhdessä voimme lopettaa tämän haitallisen perinteen kaikkialta maailmasta. Avullasi lisäämme tietoa silpomisen vaikutuksista, tuemme yhteisöjä muuttamaan toimintatapoja ja edistämme lainsäädäntöä, jota estää silpomisen. Tarjoamme nuorille – erityisesti tytöille – tietoa ja vaikuttamismahdollisuuksia, jotta he voivat vaatia oikeuksiensa toteutumista ja turvallista, terveellistä kasvua. Kaikki 84 yhteisöä, joissa olemme viime vuosina työskennelleet Etiopiassa lahjoittajiemme ja Suomen ulkoministeriön tuella, ovat kieltäneet sukuelinten silpomisen.

”On tärkeää rakentaa luottamus kylissä ja yhteisöissä, jotta asioista voidaan puhua avoimesti ja jotta voimme puuttua ongelmien perimmäisiin syihin.”

Plan International Suomen ohjelmapäällikkö Anna Salmivuori

 
Tyttösponssi-kuukausilahjoituksella tuet heitä, joiden tiellä on enemmän esteitä kuin toisten: maailman heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä.

Lue lisää Tyttösponssista >