Tyttöjen päivä näkyi 80 paikkakunnalla ympäri Suomea

Vapaaehtoisemme tekivät tyttöjen päivän kampanjamme näkyväksi ympäri maata. Erilaiset kekseliäät tapahtumat ja näyttelyt tavoittivat ihmisiä 80 paikkakunnalla.

Vapaaehtoisemme ovat järjestäneet syksyn aikana lähes 50 tasa-arvolukupiiriä, joissa lukijat ovat keskustelleet tyttöjen oikeudesta tietoon ja sukeltaneet kirjallisuuden avulla syvemmälle tyttöjen oikeuksiin.

Tyttöjen päivänä 11.10. vapaaehtoisemme järjestivät innos-tavia tapahtumia kymmenellä paikkakunnalla. Mikkelissä Aino Halinen järjesti uudenlaisen tilaisuuden, joka yhdisti teatteriesityksiä ja paneelikeskustelun. Tapahtuma herätti myös ohikulkijoiden kiinnostusta kauppakeskus Stellassa ja sai positiivista palautetta innovatiivisesta toteutuksesta.

Vapaaehtoisemme toivat tyttöjen oikeuksia esiin taiteen avulla Joensuussa ja Jyväskylässä. Jyväskylässä Sylvia Tulenvuo järjesti taidetyöpajan yhteistyössä taitelija Heli Harakan kanssa, ja Joensuussa Miralina Rissanen mahdollisti yhteisötaideteoksen.

Vapaaehtoisemme nostivat tyttöjen oikeuksia näkyviin myös Helsingissä, Rovaniemellä, Oulussa, Vaasassa, Porissa, Kuopiossa ja Tampereella. 

Tyttöjen päivänä lähes 100 kirjastoa asetti esille tyttöjen oikeuksiin liittyvää kirjallisuutta. Kirjastojen keräämät lukuvinkit herättivät ihastusta ja kiitosta kävijöissä. 

Vapaaehtoisemme Miralina Rissanen Joensuun kirjastossa tyttöjen päivänä 11.10.