Taidokkaasti kuratoitua musiikkia eri mantereilta

Iida Riekko

Etsitkö uutta ja kiinnostavaa kuunneltavaa eri maista ja mantereilta? Radio Helsingin ohjelma Kaiken Maailman Kappaleita on Miia Laineen toimittama ja juontama musiikin erikoisohjelma, joka vastaa tähän tarpeeseen.

Ohjelmassa kuunnellaan eri tyylilajeja edustavaa musiikkia ympäri maailmaa ja eri vuosikymmeniltä. Etnomusikologiaan perehtynyt Laine esittelee tuoreita julkaisuja kertoen samalla muusikkojen ja bändien tarinoita ja avaten sitä, kuinka musiikki nivoutuu aikaan ja yhteiskuntaan, jossa on syntynyt.

Alkuvuodesta ohjelmassa on kuultu esimerkiksi syyrialaisen huilistin ja säveltäjän Naïssam Jalalin sekä häntä inspiroineiden muusikoiden tuotantoa, sukellettu andalusialaiseen indentiteettiin flamencon, coplan ja sefardi­laulujen kautta sekä juhlittu saamelaisten kansallispäivää fiilistelemällä saamelaista nykymusiikkia.

Kaiken Maailman Kappaleita kuullaan joka toinen sunnuntai Radio Helsingin taajuudella klo 14. Jaksot voi kuunnella jälkikäteen kanavan verkkosivujen tai sovelluksen kautta.

Plan kuuntelee Spotifyssa

Ota Planin Spotify-lista seurantaan! Listalta löydät musiikkia paremman maailman ja tasa-arvon puolesta: ajankohtaisia, kiinnostavia, monimuotoisia ja kantaaottavia biisejä ja artisteja eri puolilta maailmaa sekä parhaita poimintoja Plan-lehden musiikkipalstalla käsitellyiltä levyiltä.