Intiimi musiikkimatka seksuaalivähemmistöjen kulttuureihin

Aaro Sevón

Huippusuosittu australialainen poplaulaja Troye Sivan julkaisi tänä vuonna kolmannen albu­minsa Something To Give Each Other. Levyn tyyli hakee inspiraationsa niin kaupallisesta musiikista kuin avantgardesta.  

Ensikuulemalta kappaleissa korostuu seksuaalinen ja romanttinen tunnelma. Pinnan alla ne viestivät yhteisön tärkeydestä ja hetkessä elämisen taiasta. Albumi valaisee seksuaalivähemmistöjen kulttuurien tapoja ja tyylejä. Esimerkiksi valtakulttuureihin rantautunut ballroom eli pitkään pinnan alla Yhdysvalloissa. Sivanin ja muiden ylpeästi vähemmistöön kuuluvien artistien rohkeus on nostanut varjoissa eläneitä tyylivirtauksia laajaan suosioon.

Kappaleet Rush ja One Of Your Girls erottuvat suorasukaisella seksuaalisuudellaan ja yllätyksellisyydellään. Jälkimmäisen musiikki­videolla Sivan esiintyy drag-tyylissä teinitähtenä kuuluisuuteen nousseen Ross Lynchin kanssa. Sivanin yllättävä tyylinvaihdos ja Lynchin vähäpukeisuus räjäyttivät Tiktokin.

Albumi tarjoaa rohkeille kuuntelijoille kurkistuksen seksuaalivähemmistöjen moninaiseen kulttuuriin ja vie hämmentävälle, ainutlaatuiselle kuuntelumatkalle.

Troye Sivan: Something To Give Each Other. 2023. 

Plan kuuntelee Spotifyssa

Ota Planin Spotify-lista seurantaan! Listalta löydät musiikkia paremman maailman ja tasa-arvon puolesta: ajankohtaisia, kiinnostavia, monimuotoisia ja kantaaottavia biisejä ja artisteja eri puolilta maailmaa sekä parhaita poimintoja Plan-lehden musiikkipalstalla käsitellyiltä levyiltä.