Ei hymyilytä | Plan

Puolusta tasa-arvoa – puolusta tyttöjä

Tytöt kokevat syrjintää sukupuolensa ja ikänsä takia. Me vaadimme tähän muutosta. Epäkohtien korjaamiseen tarvitaan enemmistön tuki. Parantamalla tyttöjen asemaa rakennamme tasa-arvoisempaa tulevaisuutta – kaikille.

Maaliskuussa vietetään niin naisten- kuin tasa-arvon päivää. Jokainen nainen on ollut joskus tyttö. Ja jokaisella tytöllä on oikeus turvalliseen lapsuuteen, kouluttautumiseen ja itsensä toteuttamiseen. Nämä oikeudet eivät kuitenkaan kaikkien kohdalla toteudu.

Haitalliset rakenteet on mahdollista purkaa. Puututaan yhdessä tyttöjen kohtaamaan epätasa-arvoon.

Mikä sinua #eihymyilytä, Jéssica?

”Minua ei hymyilytä, koska naisten osuus koulutuksessa ja johtopaikoilla on edelleen pieni. On niin monia tyttöjä ja nuoria naisia, joilla olisi maailmalle annettavaa. Heidät kuitenkin sivuutetaan sukupuolensa takia”, kertoo mosambikilainen sosiaalisen median ammattilainen Jéssica

Tytöt voivat muuttaa maailmaa. Tyttösponsorina tuet heitä siinä.

Osallistu kuvahaasteeseen ja puolusta tasa-arvoa!

Jaa hymytön omakuva Instagram-feedissäsi ja kerro, mikä epätasa-arvossa #eihymyilytä sinua. Voit päästä ystäväsi kanssa Meeri Koutaniemen kuvattavaksi.

Nostetaan yhdessä esiin tyttöjen kohtaamat epäkohdat ja vaaditaan tekoja tasa-arvon puolesta. Mukana ovat myös professori Esko Valtaoja, malli Lola Odusoga sekä vaikuttajat Julia Thurén ja Kriselda Mustonen.

Edistä tasa-arvoa tyttösponsorina

Esko Valtaoja on Planin tyttösponsori, koska tyttöjen koulutiellä on syvään juurtuneen epätasa-arvon takia monia esteitä. 130 miljoonaa tyttöä jää tällä hetkellä vaille koulutusta ja globaalien kriisien takia luku uhkaa nousta – se #eihymyilytä.

Tyttösponssi-kuukausilahjoittajana poistat esteitä tyttöjen koulutuksen tieltä.
 

näin tukesi vaikuttaa

Tyttösponssi-kuukausilahjoittajien tuella parannamme tyttöjen ja nuorten naisten asemaa mm. Etiopiassa, Mosambikissa, Laosissa, Ugandassa ja Myanmarissa sekä kriisien keskellä. Tyttösponsorina sinä

  • tuet tyttöjen koulunkäyntiä
  • autat kitkemään haitallisia perinteitä, kuten sukuelinten silpomista ja lapsiavioliittoja
  • torjut liian varhaisia raskauksia
  • autat levittämään tärkeää tietoa ja muuttamaan epätasa-arvoisia rakenteita.

LAPSIMORSIAMEKSI JOUTUMINEN #EIHYMYILYTÄ

”Isäpuoleni painosti äitiäni naittamaan minut. 14-vuotiaana jouduin vaimoksi miehelle, jota en rakastanut. En saanut tavata ystäviäni, vaan olin vanki omassa kodissani”, kertoo intialainen Heena.

Joka minuutti 23 alaikäistä tyttöä joutuu naimisiin. Tue tyttöjen oikeutta turvalliseen lapsuuteen.

MEITÄ #EIHYMYILYTÄ

Osallistu keskusteluun jakamalla hymytön omakuva Instagram-feedissäsi hashtagilla #eihymyilytä. Kilpailun säännöt.