Artikkelit, 5.11.2021

Stephen Omollo nousee Plan Internationalin pääjohtajaksi

Plan Internationalin pääjohtaja Stephen Omello.

Planin uusi pääjohtaja Stephen Omollo on intohimoinen lasten oikeuksien ja tasa-arvon puolustaja. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus humanitaarisen työn ja kehitysyhteistyön johtamisesta.

Stephen Omollo siirtyy kansainvälisen lastenoikeusjärjestön Plan Internationalin pääjohtajaksi World Visionin varajohtajan ja Itä-Afrikan aluejohtajan paikalta. Sitä ennen hän työskenteli Punaisen ristin ja Punaisen puolikuun humanitaarisen diplomatian johtajana ja kumppanuusjohtajana Genevessä. Aiemmin hän on työskennellyt Afrikan unionin johtotehtävissä Addis Abebassa.

”Olen todella inspiroitunut tästä lasten oikeuksien ja tyttöjen aseman puolustajien intohimoisesta ja sitoutuneesta verkostosta. Olen kiitollinen, että voin edistää positiivista muutosta yhdessä näiden ammattilaisten ja etulinjan työntekijöiden kanssa. On hienoa päästä osaksi Plan Internationalia ja sen tukijoiden ja vapaaehtoisten joukkoa ja tavoitella Planin innostavaa päämäärää”, Omollo sanoo.

Plan Internationalin kansainvälisen hallituksen puheenjohtaja, suomalainen Gunvor Kronman, iloitsee Omollon nimityksestä.

”Stephen on vaikutusvaltainen lasten oikeuksien ja tyttöjen tasa-arvoisen aseman puolustaja. Olemme innoissamme hänen ansioistaan, samoin kuin hänen syvästä osaamisestaan vaikuttamistyön, kansainvälisen kehityksen ja humanitaarisen työn alueilla”, Kronman sanoo.

Omollo aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2022 alussa. Siihen asti Planin virkaatekevänä pääjohtajana jatkaa Raj Nooyi.

Plan International on humanitaarinen ja kehitysyhteistyöjärjestö, jonka palveluksessa työskentelee lähes 10 000 ihmistä ympäri maailmaa. Järjestö toimii yli 75 maassa edistäen heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten, erityisesti tyttöjen, asemaa ja oikeuksia. Tilivuonna 2020 Planin tuotot olivat 910 miljoonaa euroa ja järjestö tuki yli 26 miljoonan tytön ja yli 24 pojan elämää ympäri maailmaa.

Plan International
Kannanotot, 17.7.2024

Lausunto yhdenvertaisuuslain muuttamisesta

Lausuntopyyntö yhdenvertaisuuslain muuttamisesta ja varhaiskasvatuksen edistämisvelvollisuudesta.
Joukko lapsia istuu sisällä leikkimässä.
Blogit, 5.7.2024

Pelon ja toivon välissä –  Sudanin raa’an sodan koettelemat lapset

Sudanista paenneet lapset tarvitsevat ruokaa, vettä, suojaa ja psykososiaalista tukea. Leikki auttaa lapsia käsittelemään kokemiaan vaikeita asioita.
Ihminen seisoo teltan edessä ja katsoo kuvasta poispäin.
Blogit, 4.7.2024

Nuori äiti pakeni yön selkään: ”Heräsimme aseiden ja tykkien ääniin”

Nahid Ali pakeni perheensä kanssa keskellä yötä Sudanin pääkaupungista, kun maassa puhkesi aseellinen konflikti. Nyt hän auttaa muita pakolaisia.