Artikkelit, 5.11.2021

Stephen Omollo nousee Plan Internationalin pääjohtajaksi

Plan Internationalin pääjohtaja Stephen Omello.

Planin uusi pääjohtaja Stephen Omollo on intohimoinen lasten oikeuksien ja tasa-arvon puolustaja. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus humanitaarisen työn ja kehitysyhteistyön johtamisesta.

Stephen Omollo siirtyy kansainvälisen lastenoikeusjärjestön Plan Internationalin pääjohtajaksi World Visionin varajohtajan ja Itä-Afrikan aluejohtajan paikalta. Sitä ennen hän työskenteli Punaisen ristin ja Punaisen puolikuun humanitaarisen diplomatian johtajana ja kumppanuusjohtajana Genevessä. Aiemmin hän on työskennellyt Afrikan unionin johtotehtävissä Addis Abebassa.

”Olen todella inspiroitunut tästä lasten oikeuksien ja tyttöjen aseman puolustajien intohimoisesta ja sitoutuneesta verkostosta. Olen kiitollinen, että voin edistää positiivista muutosta yhdessä näiden ammattilaisten ja etulinjan työntekijöiden kanssa. On hienoa päästä osaksi Plan Internationalia ja sen tukijoiden ja vapaaehtoisten joukkoa ja tavoitella Planin innostavaa päämäärää”, Omollo sanoo.

Plan Internationalin kansainvälisen hallituksen puheenjohtaja, suomalainen Gunvor Kronman, iloitsee Omollon nimityksestä.

”Stephen on vaikutusvaltainen lasten oikeuksien ja tyttöjen tasa-arvoisen aseman puolustaja. Olemme innoissamme hänen ansioistaan, samoin kuin hänen syvästä osaamisestaan vaikuttamistyön, kansainvälisen kehityksen ja humanitaarisen työn alueilla”, Kronman sanoo.

Omollo aloittaa uudessa tehtävässään vuoden 2022 alussa. Siihen asti Planin virkaatekevänä pääjohtajana jatkaa Raj Nooyi.

Plan International on humanitaarinen ja kehitysyhteistyöjärjestö, jonka palveluksessa työskentelee lähes 10 000 ihmistä ympäri maailmaa. Järjestö toimii yli 75 maassa edistäen heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten, erityisesti tyttöjen, asemaa ja oikeuksia. Tilivuonna 2020 Planin tuotot olivat 910 miljoonaa euroa ja järjestö tuki yli 26 miljoonan tytön ja yli 24 pojan elämää ympäri maailmaa.

Kuvassa näkyy taisteluissa tuhoutuneita rakennuksia Gazassa.

Gazan pohjoisosa on nälänhädän partaalla

Gazan tilanne on katastrofaalinen, ja välitön nälänhätä uhkaa erityisesti Gazan pohjoisosaa. Varoituksista huolimatta riittäviin toimiin ei ole ryhdytty.
Piirroskuva, jossa sinisellä taustalla on erilaisia käsiä.
Kannanotot, 18.3.2024

Järjestöt: Hallituksen politiikka uhkaa syventää rasismia ja syrjintää  

Useat viimeaikaiset lakiesitykset, hallitusohjelman linjaukset sekä keskeisten päättäjien ulostulot uhkaavat syventää rakenteellista rasismia Suomessa. Rasismin vastaisella viikolla 33 ihmisoikeustyötä tekevää järjestöä peräänkuuluttaa hallitukselta rasismin vastaisia toimia sekä perus- ja ihmisoikeusvelvoitteiden noudattamista.
Kaksi tyttöä Haitissa seisovat rakennuksen edessä ja kirjoittavat rakennuksen seinässä olevaan puutauluun.
Blogit, 14.3.2024

Haitin lapset vaativat maailman huomiota 

Haitia piinaava jengiväkivalta on pakottanut perheitä kodeistaan, sulkenut kouluja ja syventänyt ruokakriisiä. Haitissa vieraillut Planin humanitaarisen avun johtaja Unni Krishnan kirjoittaa, että Haiti tarvitsee kiireellisesti kansainvälistä tukea.