Harira-keitto tuo Marokon keittiöön
Uusien ravitsemussuositusten mukaan kasviksia tulisi syödä jopa 800 grammaa päivässä. Ruokaisaan kasviskeittoon uppoaa reilu määrä hyvää tekeviä vihanneksia, juureksia ja palkokasveja.
Marokkolaisen harira-keiton salaisuus on tujaus taateleiden tuomaa makeutta. Tämä vegaaninen keitto lämmittää kehoa ja mieltä viileinä päivinä. Se kestää hyvin pakastamista.
Ainekset (neljälle):
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 isoa sellerinvartta
- 2 isoa porkkanaa
- 1 rkl inkiväärijauhetta
- 1 rkl savupaprikajauhetta
- 1 rkl kurkumajauhetta
- 1 rkl juustokuminaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 l kasvislientä
- 400 g säilöttyjä luumutomaatteja
- 2 rkl sitruunamehua
- 400 g keitettyjä kikherneitä
Tarjoiluun:
Kourallinen lehtipersiljaa
10 tuoretta taatelia
Valmistus:
Hienonna sipulit ja kuutioi selleri ja porkkanat. Kuullota niitä öljyssä noin viisi minuuttia. Lisää kaikki neljä maustetta voimakkaasti sekoittaen. Lisää hetken kuluttua tomaattipyree, kasvisliemi ja tomaatit. Hauduta puoli tuntia matalalla lämmöllä. Lisää lopuksi sitruunamehu, kikherneet ja makusi mukaan suolaa ja pippuria. Koristele annokset taatelinpaloilla ja tuoreella persiljalla.