Mustapavuista puhtia tortilloihin

Mustapavut ovat suosittu raaka-aine Keski- ja Etelä-Amerikassa. Maukkaat kuitu- ja proteiinipitoiset pavut pitävät nälän pitkään loitolla. Ne taipuvat monenlaisiin ruokiin, kuten muhennoksiin, salaatteihin ja keittoihin.

Suomessa mustapapuja myydään sekä liemeen säilöttyinä että kuivattuina. Kuivapapuja on liotettava ennen käyttöä. 

Vegaaninen mustapaputäyte tortilloihin tai tacoihin valmistuu pannulla nopeasti ja säilyy maukkaana jääkaapissa muutaman päivän. Sen kyljessä maistuvat esimerkiksi tuore korianteri, tomaattisalsa ja guacamole.

Ainekset:

2 tlk liemeen säilöttyjä mustapapuja

tilkka öljyä

1 salottisipuli

½ tuore chilipalko

1 limen mehu

½ tl suolaa

1 rkl juustokuminaa

tilkka vettä

Valmistus:

Hienonna sipuli ja puolikas chilipalko. Huuhtele liemeen säilötyt pavut lävikössä runsaalla vedellä. Kuullota sipulia ja chiliä hetki rasvassa pannulla tai kasarissa ja lisää mustapavut. Paista keskilämmöllä noin 10 min ja muussaa lopussa pavut paistolastalla.

Jos haluat juoksevamman rakenteen, lisää hieman vettä seokseen. Halutessasi voit soseuttaa pavut sauvasekoittimella.

Mausta suolalla, juustokuminalla ja limemehulla. Tarjoile tortillan tai tacon sisällä muiden lempitäytteidesi kanssa.